×

Tervetuloa Fitnesstukkuun!

0 0 €
 • Ilmainen toimitusYli 49€
 • Ilmaiset
  palautukset
 • Hintatakuu
 • Bonustuotteita

Sections

×

  Nosta painoasi

  Jokaisen edellytykset ovat ainutlaatuiset, mutta kova treenaus ja oikeanlainen ruokavalio ovat kaikkien toteutettavissa. Käytännössä tämä tarkoittaa erityisen korkeaa laadukkaiden elintarvikkeiden, hyvien rasvojen ja tehokkaiden lisäravinteiden saantia.

  Aktiivisen ihmisen pyrkimys nostaa painoa, tai bulkata, kuten treenimaailmassa usein sanotaan, saattaa asiaan perehtymättömän korvissa kuulostaa yksinkertaiselta ja suorastaan miellyttävältä prosessilta. Mutta painoindeksin, lihasten tilavuuden ja painon laadukas lisääminen vaatii kurinalaisuutta, huolellisuutta ja erittäin tietoista ruokavalion noudattamista.

  Jotkut kokevat tekevänsä kaiken oikein saavuttamatta silti tuloksia, toiset voivat taas huoletta syödä kolmen edestä ilman grammankaan painonnousua. Jokaisen edellytykset ovat ainutlaatuiset, mutta kova treenaus ja oikea terveellinen ruokavalio on kaikkien toteutettavissa.

  Erot hyvän ja huonon bulkin välillä

  • Kropan punnitseminen ei ole ainoa tapa nähdä mihin suuntaan bulkki menee. Täydennä aina säännölliset punnitsemiset mittanauhalla, peiliin katsomalla tai kaliiperimittauksella.
  • Pikaruoan syöminen silloin tällöin ei haittaa, mutta säännöllinen huonon ravinnon nauttiminen ei anna toivottuja tuloksia bulkkikaudelta. Vaikutus on sama kuin jos söisit huonoa ruokaa ollessasi dieetillä.
  • Mikäli voimatasosi pysyvät muuttumattomina kehonpainon noustessa, voi se olla merkki siitä, että lisääntynyt paino on tullut rasvana. Seuraamalla lihasvoiman kehittymistä, saat hyvän viitteen myös lihasmassan kehittymiselle. Lisääntynyt lihasmassa ja lihasvoima liittyvät usein toisiinsa.

  Syö, jotta saat massaa

  Painonnousussa tärkeää on saada enemmän energiaa kuin mitä kroppa kuluttaa. Yksi tapa tähän on lisätä ruoka-annosten kokoa. Proteiini on keskeinen aine lihasmassan kasvussa ja on tärkeää, että proteiininsaantisi on riittävällä tasolla, noin 2 g yhtä kehonpainokiloa kohden. Energiansaannin lisäämiseksi voit esimerkiksi valita jauhelihan, jossa on 20 prosenttia rasvaa viiden prosentin sijaan.

  Sama koskee maitoa – jota voit myös lisätä proteiinijuomaasi veden sijaan. Älä pelkää hiilihydraatteja ruokavaliossasi vaan syö perunaa, riisiä ja muita hiilihydraatinlähteitä. Kun bulkki toimii, nousee painosi enimmillään noin 0,5 kg viikossa.

  Lisäravinteet massanlisäykseen

  Olemme keränneet tähän listan ravintolisiä ja urheiluvalmisteita, jotka voivat helpottaa sitä prosessia, jota painoindeksin, lihasmassan ja painon kasvattaminen edellyttää. Riittävä kalorinsaanti saattaa normaalilla syömisellä käydä työstä jatkuvan kylläisyyden takia, minkä vuoksi asian soveltuvat lisäravinteet voivat nousta suureen arvoon.

  Hyvä gainer on sekoitus hiilihydraatteja ja sisältää runsaasti kaloreita ja tasapainoisen määrän rasvaa. Kalorien määrä vaihtelee gainerista gaineriin, tämä sen vuoksi, että voisit helposti saada juuri sinun kehosi tarvitseman energian.

  Proteiinit ja aminohapot ovat ravintoaineita, jotka varmistavat, että sinun lihastesi rakentaminen on aina optimoituna.

  Kreatiini on osoittautunut toimivaksi ravintolisäksi painon ja lihasmassan lisäämiseksi, ja se tarjoaa palkitsevan lisäyksen mitä tulee tilavuuteen, voimaan ja kestävyyteen, mikä parantaa entisestään mahdollisuuksia lihastesi rakentamiseen.

  Laske energiankulutuksesi

  Jos sinua kiinnostaa tietää tarkalleen, kuinka suuri kalorinkulutuksesi on, voit käyttää Harris Benedict-kaavaa. Se on vanha mutta luotettava laskumenetelmä, joka perustuu parametreihin pituus, paino, sukupuoli, ikä ja aktiviteettitaso.

  Treenaa, jotta lihaksesi kasvavat

  Jotta saisit laadukasta massaa eli enemmän lihasmassaa kuin rasvaa, tulee sinun treenata kovaa. Perusohjeena voit pitää kaikkien lihasryhmien treenaamista kaksi kertaa viikossa, ja runko treeneille on hyvä muodostaa raskaista perusliikkeistä.

  Tee itsellesi treeniohjelma, joka on kestoltaan noin 4-6 viikkoa. Vaihtele harjoitteissa suoritettavien toistojen ja sarjojen määrää, jotta kroppasi saa jatkuvasti uusia haasteita. Lisää säännöllisesti myös kuormaa. Tähän on hyvä tehdä tarkka suunnitelma, esimerkiksi 2,5 kg lisäys jokaiseen perusliikkeeseen joka viikko.

  Kolme erinomaista treeniliikettä

  • Ylätalja: Ylätalja kehittää tehokkaasti latseja ja auttaa myös kehittymään paremmaksi leuanvedossa. Laske olkapäät alas, istu suorassa ja vedä tanko alas kohti rintaa. Päästä tanko kontrolloidusti ylös kunnes kätesi ovat täysin suorina.
  • Military Press: Kehittää keskivartaloa, olkapäitä ja ojentajia erittäin tehokkaasti. Ota hieman olkapäitä leveämpi ote tangosta, jännitä yläkroppa ja työnnä tanko suoraa linjaa pään yläpuolelle. Seiso tukevasti ja vältä huojumista. 
  • Kyykky: Pakaralihaksia kehität kyykkäämällä. Pidä selkä suorassa ja paina kantapäitä lattiaa vasten saadaksesi liikkeeseen voimaa. Nosta katse ja pyri työntämään rintaa suoraksi, jotta saat hyvän kulman liikkeeseen.

  Suodata

  Tavaramerkki
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -
  Käyttötarkoitus
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -
  Ruokavalio
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -
  Muoto
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -
  Koko
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -
  Käyttöhetki
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -

  5 tuotetta

  per sivu

  5 tuotetta