×

Tervetuloa Fitnesstukkuun!

0 0,00 €
 • Ilmainen toimitusYli 49€
 • Ilmaiset
  palautukset
 • Hintatakuu
 • Bonustuotteita

Sections

×

  D-Vitamiini, 400 IU, 100 kapselia

  D-vitamiinia Solgarilta. D-vitamiinin uskotaan parantavan kalsiumin ja fosforin imeytymistä.

  Lue lisää
  7,90 €
  143,64 €/ kg
  • Ilmainen toimitusYli 49€
  • Ilmaiset
   palautukset

  Art nr.: A4164

  D3-vitamiini, 400 IU, 100 kapselia

  D-vitamiinin uskotaan parantavan kalsiumin ja fosforin imeytymistä.

  Jokainen kapseli sisältää:
  10mcg (400i.u.) D-vitamiinia
  1000i.u. A-vitamiinia

  Annostus:1 kapselia päivässä aterian yhteydessä.

  D-vitamiini eli kolikalsiferoli kehittyy ihossa auringonvalon avulla. Parhaat D-vitamiinin lähteet ovat rasvainen kala ja vitaminisoitu margariini. Harvat muut elintarvikkeet sisältävät D-vitamiinia. Maito voi olla D-vitamiinilla rikastettu ja on silloin hyvä lähde.

  Tutkimusten mukaan syömme liian vähän D-vitamiinia, noin 2-5 µg per henkilö ja päivä. D-vitamiini on rasvaliukoinen ja varastoituu erityisesti rasvakudokseen. Toksinen annos on noin 2 250 µg/päivässä pidemmän ajanjakson aikana. Liialliset D-vitamiinimäärät ovat haitallisia ja johtavat pahoinvointiin, ruokahaluttomuuteen ja kudoksien kalkkeutumiseen, erityisesti munuaisissa ja keuhkoissa. Suositeltua annosta ei saa ylittää.

  D-vitamiinin puute aiheuttaa lapsilla riisitautia ja sen vuoksi lapsille suositellaan D-vitamiinia. Puute aiheuttaa aikuisilla osteomalaciaa, luunpehmennystä. Molemmat taudit johtuvat vähentyneestä kalsiumin ja fosfaatin varastoitumisesta luukudokseen. Varhaiset puutetilan oireet ovat ärtyneisyys ja ruokahaluttomuus.

  Per 100 g

  Koko:

   100 kapselia

  Muut tiedot

  400 I

   

  Huomioi, että me emme vastaa arvostelujen sisällöstä. Arvosteluissa kerrotut tulokset ja vaikutukset ovat yksilökohtaisia eikä niitä voida yleistää.