×

Tervetuloa Fitnesstukkuun!

0 0,00 €
 • Ilmainen toimitusYli 49€
 • Ilmaiset
  palautukset
 • Hintatakuu
 • Bonustuotteita

Sections

×

  Deodorantti Luonnollinen, 60 ml

  Sitruunahappoesteri ja aluna yhdessä aloe veran kanssa tarjoavat miellyttävän deodorantin, joka on hellävarainen iholle, mutta tehokas hienhajua vastaan. Ilman tuoksua.

  Lue lisää
  10,10 €
  • Ilmainen toimitusYli 49€
  • Ilmaiset
   palautukset

  Art nr.: A4881-2

  Luonnollinen Deodorantti

  Saatavana nyt kaksoispakkauksena.

  Roll-on-deodorantti ilman synteettisiä alumiinisuoloja. Sitruunahappoesteri ja aluna yhdessä aloe veran kanssa tarjoavat miellyttävän deodorantin, joka on hellävarainen iholle, mutta tehokas hienhajua vastaan. Ilman tuoksua.

  Luonnollista alumiinisuola alunaa ei tule sekoittaa synteettisiin, esimerkiksi alumiinikloridiin, joka sisältyy tavallisiin deodorantteihin. Itsesäilövä järjestelmä.

  Ainekset (INCI): Aqua, Aloe vera, Potassium alum, Cetearyl Glucoside, Triethyl Citrate, Glycerine, Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Xanthan Gum, Tocopherol, Sodium Phytate, Lactic Acid.

  Sisältö suomeksi: Vesi, aloe vera, aluna, emulgointi, sitruunahappoesteri, glyseriini, luonnollinen säilöntäaine, ksantaani, maitohappo.

  Aroma Sisältyy luonnollisena eteerisiin öljyihin.
  INCI tarkka sisältö EU:n kosmetiikkaohjeiden mukaan.
  Sisältö suomeksi on tarkoitettu apuvälineeksi, jossa esimerkiksi emulgointi on yhteinen nimitys useille eri aineille.


  Eilas

  Meillä on laaja valikoima ihonhoitotuotteita koko keholle. Löydät erilaisia voiteita ja öljyjä kasvoille, vartalovoiteita, öljyjä ja voiteita hierontaan ja ihonhoitoon, puhdistustuotteita, shampoita ja balsamia hiuksille. Me teemme myös erilaisia huulirasvoja ja jalkavoiteita. Meidän tuotteemme perustuvat kasvipohjaisiin ja muihin luonnollisiin öljyihin ja rasvoihin.
  Useimmat muut ihonhoitotuotteet sisältävät mineraaliöljyjä - myös monet niistä, joita kutsutaan luonnonkosmetiikaksi.
  • Ei sisällä mineraaliöljyjä
  • Luonnollisia säilöntäaineita ilman parabeeneja (uusi kaava ilman parabeeneja vuodesta 2010)
  • Mietoja tensideja, jotka eivät vahingoita ihoa tai luontoa
  • Ekologisesti viljellyt aineosat
  • Kierrätettävät pakkaukset
  • Eläinperäisiä aineosia tietyissä tuotteissa: rasvaa lampaanvillasta, mehiläisvahaa ja maitoheraa
  • Ei testattu eläimillä
  • Yritys on ruotsalainen, ainekset tuontitavaraa        
  Mikä on ero?
  Mineraaliöljyt valmistetaan raakaöljystä, jota käytetään myös bensiinin, polttoöljyn, asfaltin ja paloöljyn valmistamiseen. Ne eivät itse asiassa sisällä mineraaleja eivätkä muutakaan, josta on iholle hyötyä. Ennen kuin öljystä tulee raaka-ainetta kosmetiikkatuotteille ja ihonhoitotuotteille, se puhdistetaan useassa vaiheessa.
  Tuotanto on ympäristölle vaarallista eivätkä mineraaliöljyt myöskään hajoa luonnossa. Mineraaliöljyjä löytyy eri nimillä. Tavallisimmat ovat: vaseliini, parafiini, paraffinum liquidum, petrolatum, lääketieteellinen valkoöljy.

  Vaseliinilla ja parafiinilla on epäilemättä suojaava kosteuttava vaikutus ihoon. Suojaaminen on itse asiassa niin tehokasta, että ihon hieneritys ja rasvantuotanto estyvät. Pidempiaikainen vaseliinin, esimerkiksi vauvaöljyn, huulirasvan ja ihovoiteiden käyttö saa näin ollen vastakkaisen vaikutuksen. Iho muuttuu kuivemmaksi ja enemmän riippuvaiseksi voitelusta.

  Mineraaliöljyjä käytetään sen vuoksi, että ne ovat erittäin halpoja ja kestävät loputtomiin. Suurten kosmetiikkayritysten on helpompi käsitellä niitä. Yritykset eivät voi hyväksyä sitä, että luonnolliset raaka-aineet eroavat toisistaan, mitä tulee sekä väriin ja tuoksuun että rakenteeseen, kasvuolosuhteista riippuen.

  Kasvipohjaiset öljyt uutetaan siemenistä, hedelmistä ja pähkinöistä. Käyttämämme kasvipohjaiset öljyt ovat kylmäpuristettuja ja ne sisältävät tärkeitä rasvahappoja ja vitamiineja. Kaikki kasvipohjaiset öljyt sisältävät sekoituksen eri rasvahappoja. Rasvahappokoostumus antaa jokaiselle öljylle/rasvalle sen erityiset ominaisuudet. Rasvahapot parantavat ihon luonnollisia toimintoja sekä antavat ravintoa ja suojaa.

  Kasviöljyjen huono puoli on se, että ne härskiintyvät ajan mittaan. Niiden säilyvyysaika riippuu siitä, mikä rasvahappokoostumus niillä on.
  Luonnollisista raaka-aineista valmistetuilla tuotteilla ei sen vuoksi ole yhtä pitkä säilyvyysaika kuin synteettisillä. Meidän tuotteillamme on 1-3 vuoden säilyvyysaika riippuen siitä, mitä ne sisältävät. Kasvipohjaiset öljyt ovat myös erilaisia laadultaan riippuen siitä, kuinka ne on valmistettu. Voimakkaasti puhdistetut kasvipohjaiset öljyt on pilattu, mitä tulee ravintosisältöön.

  Mineraaliöljyjen kannattajat uskovat, että luonnolliset raaka-aineet eivät ole niin; “puhtaita” että ne olisivat turvallisia kuluttajalle. Synteettiset aineet vähentäisivät riskiä allergioille ym. Saman päättelytavan mukaan meidän pitäisi ehkä välttää ruokaa, joka on valmistettu luonnollisista raaka-aineista?

  Mineraaliöljyt
  • Eivät sisällä mineraaleja, rasvahappoja tai vitamiineja
  • Häiritsevät ihon luonnollisia toimintoja ja aiheuttavat riippuvuutta
  • Saattavat imeytyä vaurioituneeseen ihoon. Niillä ei ole mitään tekemistä meidän kehoissamme, sillä ne voivat aiheuttaa erilaisia ongelmia
  • Estävät vitamiinien ja muiden ravintoaineiden imeytymistä ihoon
  • Ovat ympäristölle haitallisia sekä tuotannon että hajoamisen yhteydessä
  • Eivät ole uusiutuvia
  Kasvipohjaiset öljyt
  • Sisältävät tärkeitä rasvahappoja ja vitamiineja
  • Imeytyvät ihoon ja antavat iholle sitä, mitä se tarvitsee
  • Parantavat ihon luonnollisia toimintoja, sekä antavat sille ravintoa ja suojaa
  • Eivät ole ympäristölle haitallisia tuotannon yhteydessä, jos niitä ei puhdisteta voimakkaasti
  • Hajoavat helposti luonnossa
  • Ovat uusiutuvia

  Luonnollinen säilöntä
  Kaikkien ihonhoitotuotteiden, jotka sisältävät vettä, täytyy myös sisältää jotain säilövää ainetta erilaisten mikro-organismien hyökkäyksiä vastaan. Me olemme jo pitkän aikaa yrittäneet löytää luonnollista säilöntäainetta. Nyt olemme valmiita ja useimmat tuotteistamme sisältävät yhdistelmän luonnollisia aineita, jotka yhdessä antavat hyvän suojan mikro-organismeja vastaan.

  Joissakin tuotteissamme on säilöntäaineena Phenoxyethanol (synteettinen) ja Ethylhexylglycerine, joilla ei ole samoja sivuvaikutuksia kuin parabeeneilla. Nämä eivät kuitenkaan toimi tarpeeksi hyvin saippuoissa eivätkä shampoissa, näissä olemme sen sijaan palanneet säilöntäaineisiin, joita käytimme ennen parabeenien aikaa – natriumbensoaatti ja kaliumsorbaatti (käytetään muun muassa hilloissa ja pipareissa). 

  Emulgointi
  Jos öljyä ja vettä sekoitetaan keskenään, ne eroavat nopeasti toisistaan - rasva asettuu kerroksena veden päälle. Kun valmistetaan tuote, joka sisältää sekä rasvaliukoisia että vesiliukoisia aineita - voide tai lotion - tarvitaan emulgointiainetta pitämään tuote koossa.

  On olemassa monia erilaisia emulgointiaineita kosmetiikkaa varten. Monet niistä ovat suorastaan sopimattomia tarkoitukseensa, muun muassa trietanolamiini, joka on luultavasti tavallisin ihonhoitotuotteissa. Me käytämme emulogointiaineita, jotka on oikeastaan kehitetty elintarviketeollisuutta varten, mutta ne toimivat erinomaisesti myös ihonhoitotuotteissa - lisäksi ne ovat aivan vaarattomia. Ne valmistetaan kasvipohjaisista rasvoista. Elintarvikkeissa saattaa sama emulgointi olla valmistettu eläinrasvoista. Se ei valitettavsti näy n.k. INCI-nimityksessä, kemiallisesti ottaen ne ovat samaa ainetta. 

  Tensidit
  Tärkeimmät aineet saippuassa ja shampoossa ovat tensidit, joiden tehtävänä on irrottaa rasvaa ja likaa, ja huuhtoa pois lika veden avulla. Niitä kutsutaan myös pinta-aktiivisiksi aineiksi. Vastaavia aineita käytetään pesuaineissa, astianpesuaineissa, autonpesuaineissa ym. 

  Tensidien, joita käytetään ihon ja hiusten hoitoon, täytyy olla erityisen mietoja ja hellävaraisia, jotta ne eivät tuhoaisi luonnollista suojaa. Tensidit valmistetaan kemiallisissa prosesseissa, joko petrokemian teollisuuden raaka-aineista tai kasvi- tai eläinrasvoista. Meidän käyttämämme tensidit valmistetaan kasvipohjaisista rasvoista. Ne ovat helposti hajoavia luonnossa sekä uusiutuvia. Koska tensidit poistavat iholta rasvaa joka pesun yhteydessä, lisätään saippuatuotteisiin uudelleenrasvoittavia aineita. 

  Ihon pH-arvo on 4-6, alhaisin pH-arvo (happamin) kainaloissa, jaloissa ja sukuelimissä. Tuotteet, joissa on liian korkea pH-arvo, saattavat tuhota ihon luonnollisen suojan (happovaippa) ja helpottaa erilaisten mikro-organismien tarttumista ihoon. Meidän saippua- ja shampootuotteidemme pH-arvo on tämän vuoksi 4,5 ja 5,5 välillä. Saippuoiden pH-arvoa säädellään maitohapon avulla. 

  Käyttämämme uudet tensidit ovat eko-sertifioituja. Katso alla olevaa tietoa; ekologinen / ekosertifioitu. Me olemme ”yhdistäneet” saippuamme ja shampoomme karrageenilla yhdeksi tuotteeksi, joka on nimeltään Saippua & Shampoo.

  Ympäristö
  Käytämme ainoastaan raaka-aineita, jotka hajoavat luonnossa. Kasvipohjaiset öljyt ja rasvat tuotteissamme ovat enimmäkseen ekologisesti viljeltyjä ja tuotettuja. Osa raaka-aineistamme on jalostettuja, jotta saataisiin kasvirasvoista esimerkiksi emulgointiaineita.

  Me haemme jatkuvasti niin hyviä raaka-aineita kuin mahdollista ja yritämme vaikuttaa raaka-aineiden valmistajiin. Meidän pitkän tähtäimen tavoitteemme on työskennellä ainoastaan raaka-aineiden kanssa, jotka ovat ekologisia alusta loppuun.

  Pakkaukset
  Pakkauksemme ja etikettimme ovat kierrätettäviä. Kuulumme REPA-rekisteriin (Suomessa PYR), joka kehittää kierrätysjärjestelmiä erilaisille pakkauksille.
  Pullot on valmistettu kierrätettävästä PET-muovista.
  Alipainepumppupurkit on valmistettu polypropyleenistä (PP).
   
  Tuotteemme ovat Ruotsin lääkeviranomaisten rekisteröimiä ihonhoitotuotteiksi. Jos haluat lisätietoja siitä, mitä vaikutuksia eri raaka-aineilla katsotaan olevan, kehotamme lukemaan alan kirjallisuutta.

  Huomioi, että me emme vastaa arvostelujen sisällöstä. Arvosteluissa kerrotut tulokset ja vaikutukset ovat yksilökohtaisia eikä niitä voida yleistää.