×

Tervetuloa Fitnesstukkuun!

0 0,00 €
 • Ilmainen toimitusYli 49€
 • Ilmaiset
  palautukset
 • Hintatakuu
 • Bonustuotteita

Sections

×
  Rasvanpolttajat auttavat sinua painonpudotuksessa

  Rasvanpolttajat auttavat sinua painonpudotuksessa

  Useimmat rasvaa polttavat tuotteet perustuvat kahteen eri tavalla vaikuttavaan ainesosaan: piristävät eli aineenvaihduntaa kiihdyttävät aineet ja termogeeniset eli lämmöntuotantoa lisäävät aineet. Piristävät aineet stimuloivat keskushermostoa ja lisäävät kehon omaa adrenaliini- ja noradrenaliinituotantoa. Termogeeniset aineet tehostavat kehon lämmöntuotantoa eli lisäävät energiankulutusta.
   
   
  KOFEIINI 
  Kofeiini on tavallinen ravintolisä dieetin aikana. Se vaikuttaa kehossa monella eri tavalla ja auttaa pääsemään eroon epätoivotusta rasvasta.
   
  Kofeiini käynnistää lipolyysin eli rasvan hajoamisprosessin, jossa rasvasoluihin varastoitunutta rasvaa vapautuu verenkiertoon ja sitä kautta poltettavaksi. Kofeiini tehostaa lipolyysiä vapauttamalla katekoliamiineina tunnettuja viestiaineita (esim. adrenaliini ja noradrenaliini), jotka vaikuttavat rasvan hajoamiseen.
   
  Kofeiinin bonuksena on sen piristävä vaikutus eli kofeiinin avulla jaksaa treenata tiukasta dieetistä väsyneenäkin.
   
  VIHREÄ TEE -UUTE
  Vihreässä teessä on epigallokatekiinigallaattia (EGCG), jolla on termogeeninen eli lämmöntuotantoa lisäävä vaikutus. EGCG estää tiettyä entsyymiä (katekoli-O-metyylitransferaasi, COMT) hajottamasta adrenaliinia, jolloin adrenaliini pääsee vaikuttamaan pitempiaikaisesti kehossa. EGCG-yhdisteen ja kofeiinin on osoitettu olevan yhteisvaikutteisia.
   
  KAPSAISIINI
  Kapsaisiini on kemiallinen yhdiste, joka tekee chilistä tulisen. Kapsaisiinin on osoitettu voivan kiihdyttää kehon lämmöntuotantoa. Kehomme lämmönsäätelystä huolehtivat solujen sisällä olevat soluelimet, mitokondriot, jotka muuntavat syömämme ruuan energiaksi.
   
  Kapsaisiinin vaikutus perustuu siihen, että se lisää mitokondrioiden sisäkalvoon sitoutuneiden proteiinien (UCP, uncoupling proteins) aktiivisuutta. 
  UCP-proteiinien tehtävänä on ylläpitää kehonlämpöä: ne muuttavat ruuasta saamaamme energiaa lämmöksi. Kun näiden proteiinien aktiivisuus lisääntyy, myös kehon energiankulutus kasvaa.
   
  Muut aineet
  On olemassa myös rasvanpolttajia, joissa ei ole keskushermostoa stimuloivia ainesosia, esim. kalaöljy ja CLA. Ne vaikuttavat tehokkaasti yhdessä käytettyinä.  
  Kalaöljy eli oikeammin omega-3 on monella tavalla terveysvaikutteinen, se mm. alentaa rasvan määrää kehossa. Myös CLA (konjugoitu linolihappo) vähentää tutkitusti kehonrasvaa.
   
  VINKKI
  Jos kokeilet sellaista rasvanpolttajaa, jossa on kofeiinia tai muuta keskushermostoon vaikuttavaa ainetta, aloita aina pienellä annoksella ja ota se ruokailun yhteydessä. Tämä on erityisen tärkeää, jos et ole tottunut juomaan kahvia tai muita kofeiinipitoisia juomia. Arvioi vaikutuksia jonkin aikaa ja suurenna annosta tarvittaessa.
   
  Rasvanpolttaja on ravintolisä, joka on tarkoitettu täydentämään ruokavaliota ja treeniä. Rasvanpolttajien vaikutus perustuu ensisijaisesti siihen, että ne vähentävät ruokahalua ja nostavat energiatasoa, jolloin jaksat treenata, vaikka elimistösi olisi kalorivajeella.
   
  KOLME HYVÄÄ RASVANPOLTTAJAA 
   

  Aiheeseen liittyvät artikkelit