Raaka Macadamiapähkinä EKO, 100 grammaa
Del Alban macadamiapähkinät ovat ekologista raakaravintoa. Macadamiapähkinä tunnetaan parhaiten pehmeästä, kermaisesta maustaan sekä siitä, että se sisältää kerta- ja monityydyttymättömiä rasvoja.
Tiedemies John Macadam löysi macadamian syötävän variaation vuonna 1857. Vuonna 1950, lähes 100 vuotta myöhemmin, perustettiin ensimmäiset kaupalliset istutukset Havaijille. Nykyisin macadamiapähkinää kasvatetaan useilla mantereilla. Australia, Havaiji, Etelä-Afrikka ja Kenia ovat sen päätuottajia.
Tarjoiluvinkkejä:
Näringsdeklaration: |
Per 100 g |
DRI % |
Energi |
3 080 kJ / 740 kcal |
|
Fett |
74 g |
|
- varav mättat fett |
10 g |
|
- varav enkelomättat fett |
60 g |
|
- därav omega 9 |
40,8 g |
|
- varav fleromättat fett |
4 g |
|
- därav omega 6 |
1,74 g |
|
Kolhydrater |
8 g |
|
- varav sockerarter |
5 g |
|
Fiber |
9,3 g |
|
Protein |
9 g |
|
Salt |
0 g |
|
Kalium |
368 mg |
18 |
Fosfor |
188 mg |
27 |
Kalcium |
85 mg |
11 |
Järn |
3,69 mg |
26 |
Vitamin E |
0,54 mg |
5 |
Ingredienser och allergener: MacadamiaNÖTTER.
Ursprungsland: Kenya / Sydafrika.
Förvaring: Förvaras torrt och svalt i väl försluten originalförpackning.
Övrigt: Tänk på vikten av en mångsidig och balanserad kosthållning.