×

Tervetuloa Fitnesstukkuun!

0 0 €
 • Ilmainen toimitusYli 49€
 • Ilmaiset
  palautukset
 • Hintatakuu
 • Bonustuotteita

Sections

×

  Nosta painoasi

  Jokaisen edellytykset ovat ainutlaatuiset, mutta kova treenaus ja oikeanlainen ruokavalio ovat kaikkien toteutettavissa.

  Ei niin helppoa kuin voisi luulla

  Aktiivisen ihmisen pyrkimys nostaa painoa, tai bulkata kuten treenimaailmassa usein sanotaan, saattaa asiaan perehtymättömän korvissa kuulostaa yksinkertaiselta ja suorastaan miellyttävältä prosessilta. Mutta painoindeksin, lihasten tilavuuden ja massan laadukas lisääminen vaatii kurinalaisuutta, huolellisuutta ja erittäin tietoista ruokavalion noudattamista.

  Jotkut kokevat tekevänsä kaiken oikein saavuttamatta silti tuloksia, toiset voivat taas huoletta syödä kolmen edestä ilman merkittävää painonnousua. Jokaisen edellytykset ovat ainutlaatuiset, mutta kova treenaus ja oikea terveellinen ruokavalio on kaikkien toteutettavissa.

  Syö, jotta saat massaa

  Painonnousussa tärkeää on saada enemmän energiaa kuin mitä kroppa kuluttaa. Yksi tapa tähän on lisätä ruoka-annosten kokoa. Proteiini on keskeinen aine lihasmassan kasvussa ja on tärkeää, että proteiininsaantisi on riittävällä tasolla, noin 2 g yhtä kehonpainokiloa kohden. Energiansaannin lisäämiseksi voit esimerkiksi valita jauhelihan, jossa on 20 prosenttia rasvaa viiden prosentin sijaan.

  Sama koskee maitoa – jota voit myös lisätä proteiinijuomaasi veden sijaan. Älä pelkää hiilihydraatteja ruokavaliossasi vaan syö perunaa, riisiä ja muita hiilihydraatinlähteitä. Kun bulkki toimii, nousee painosi enimmillään noin 0,5 kg viikossa.

  Erot hyvän ja huonon bulkin välillä

  • Pikaruoan syöminen silloin tällöin ei haittaa, mutta säännöllinen huonon ravinnon nauttiminen ei anna toivottuja tuloksia bulkkikaudelta. Vaikutus on sama kuin jos söisit huonoa ruokaa ollessasi dieetillä.
  • Kropan punnitseminen ei ole ainoa tapa nähdä mihin suuntaan bulkki menee. Täydennä aina säännölliset punnitsemiset mittanauhalla, peiliin katsomalla tai kaliiperimittauksella.
  • Mikäli voimatasosi pysyvät muuttumattomina kehonpainon noustessa, voi se olla merkki siitä, että lisääntynyt paino on tullut rasvana. Seuraamalla lihasvoiman kehittymistä, saat hyvän viitteen myös lihasmassan kehittymiselle. Lisääntynyt lihasmassa ja lihasvoima liittyvät usein toisiinsa.

  Lisäravinteet massanlisäykseen

  Olemme keränneet tähän listan ravintolisiä ja urheiluvalmisteita, jotka voivat helpottaa sitä prosessia, jota painoindeksin, lihasmassan ja painon kasvattaminen edellyttää. Riittävä kalorinsaanti saattaa normaalilla syömisellä käydä työstä jatkuvan kylläisyyden takia, minkä vuoksi asian soveltuvat lisäravinteet voivat nousta suureen arvoon.

  Hyvä gainer on sekoitus proteiinia ja hiilihydraatteja ja sisältää runsaasti kaloreita ja tasapainoisen määrän rasvaa.

  Kalorien määrä vaihtelee gainerista toiseen, jotta voisit helposti saada juuri sinun kroppasi tarvitseman energiamäärän. Proteiinit ja aminohapot ovat ravintoaineita, jotka varmistavat, että lihaskasvusi on aina optimaalisella tasolla.

  Kreatiini on osoittautunut toimivaksi ravintolisäksi painon ja lihasmassan lisäämiseksi ja se tarjoaa lisäyksen niin lihasvolyymiin, voimaan kuin kestävyyteen. Tämä parantaa entisestään mahdollisuuksia lihasten rakentamiseen.

  Lisäksi muutamat muut ravintolisät, kuten lihaskasvua stimuloiva aminohappometaboliitti HMB ja mineraaliyhdistelmä ZMA ovat molemmat tuotteita, jotka ovat erityisen tehokkaita massanlisäystä tavoitellessa.

  Laske energiankulutuksesi

  Jos sinua kiinnostaa tietää tarkalleen, kuinka suuri kalorinkulutuksesi on, voit käyttää Harris Benedict-kaavaa. Se on vanha mutta luotettava laskumenetelmä, joka perustuu parametreihin pituus, paino, sukupuoli, ikä ja aktiviteettitaso.

  Treenaa, jotta lihaksesi kasvavat

  Jotta saisit laadukasta massaa eli enemmän lihasmassaa kuin rasvaa, tulee sinun treenata kovaa. Perusohjeena voit pitää kaikkien lihasryhmien treenaamista kaksi kertaa viikossa, ja runko treeneille on hyvä muodostaa raskaista perusliikkeistä.

  Tee itsellesi treeniohjelma, joka on kestoltaan noin 4-6 viikkoa. Vaihtele harjoitteissa suoritettavien toistojen ja sarjojen määrää, jotta kroppasi saa jatkuvasti uusia haasteita. Lisää säännöllisesti myös kuormaa. Tähän on hyvä tehdä tarkka suunnitelma, esimerkiksi 2,5 kg lisäys jokaiseen perusliikkeeseen joka viikko.

  Kolme erinomaista treeniliikettä

  • Leuanveto: Raskas liike, joka aktivoi koko yläkroppaa. Ota hieman olkapäitä leveämpi ote tangosta, jännitä keskivartalo ja nosta itseäsi ylöspäin kunnes leuka ylittää tangon. Laskeudu kontrolloidusti alas.
  • Penkkipunnerrus: Klassinen liike, joka kehittää rintalihasten voimaa, mutta myös etuolkapäitä ja ojentajia. Keskity hyvään tekniikkaan ja vältä tangon voimakasta pompauttamista rinnasta.
  • Maastaveto: Kropan takaosa saa kauttaaltaan rankan rasituksen maastavedosta. Tämä on todellinen massaliike selälle ja takareisille! Pidä huoli siitä, että selkä pysyy suorana ja tanko kulkee lähellä kroppaa. Voit saada sääriin pieniä mustelmia, mitä ei kannata turhaan pelätä.

  Suodata

  Tavaramerkki
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -
  Käyttötarkoitus
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -
  Ruokavalio
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -
  Muoto
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -
  Koko
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -
  Käyttöhetki
  Näytä lisää + Näytä vähemmän -

  15 tuotetta

  per sivu

  15 tuotetta