×

Tervetuloa Fitnesstukkuun!

0 0,00 €
 • Ilmainen toimitusYli 49€
 • Ilmaiset
  palautukset
 • Hintatakuu
 • Bonustuotteita

Sections

×

  Vita Biosa Original, 1000 ml

  Vita Biosa

  Fermenterad örtdryck soom ger naturlig verkan på matsmältningen och förser samtidig kroppen med naturliga antioxidanter, som motverkar utvecklingen av fria radikaler.

  Lue lisää
  32,30 €
  32,30 €/ kg
  • Ilmainen toimitusYli 49€
  • Ilmaiset
   palautukset

  Art nr.: A3378

  Vita Biosa är en blandning av örtkryddor och andra växter som bildar en speciell sammansättning av mjölksyror och jästkultur. Under jäsningen bildas mjölksyra, som ger ett lågt pH värde på ca. 3,5. Det låga pH värdet hindrar skadliga bakterier att utveckla sig i den färdiga produkten.

  Tredubbel kombination:

  1. Mjölksyror verkar balanserande på tarmmiljöns pH värde. Mjölksyran verkar hämmande på förruttnelsebakterier, parasiter och andra oönskade mikroorganismer som t ex. salmonella. Matsmältningssystemets naturliga bakterier får på så sätt bättre möjlighet att bildas och skapa en sund miljö för maten att spjälkas i. Samtidig avskiljs slaggprodukter, så att de inte ansamlas i kroppen.

  2. Örtblandningen består av: anis, basilika, bockhornsfrö, dill, enbär, fänkål, fläder, ingefära, kvanne, körvel, lakritsrot, oregano, pepparmynta, persilja, romersk kamomill, rosmarin, salvia, timjan och brännässla.

  Alla örterna och växterna är kända från folkmedicinen och har använts genom århundraden. Örterna har tillsammans en naturlig verkan på matsmältningen och förser samtidig kroppen med naturliga antioxidanter, som motverkar utvecklingen av fria radikaler. Fria radikaler verkar nedbrytande på kroppen och kan vara orsak till sjukdomar.

  3. Vita Biosa innehåller mjölksyrebakterier, som befinner sig i ett vilande tillstånd på grund av det låga pH värdet och bristen på näring. När mikroorganismerna kommer ned i matsmältningskanalen, börjar de åter att föröka sig. Mjölksyrebakterierna arbetar tillsammans med tarmens övriga naturliga mikroorganismer och är motståndskraftiga mot de skadliga mikroorganismerna.

  God hälsa kommer från en sund tarm. Kroppen är hela tiden utsatt för 'angrepp' av främmande mikroorganismer. Tarmen eller matsmältningskanalen är ett av kroppens mest utsatta områden, med mycket stor slemmhinneyta.

      * Hudytan är ca 2 kvm.
      * Ytan på insidan av lungorna är ca. 80 kvm
      * Ytan på insidan av tarmen är ca. 300 kvm

  Det är viktigt att kroppen kan skydda sig mot angrepp från skadliga mikroorganismer. Försvarssystemet består dels av huden, som håller skadliga mikroorganismer ute, dels av slemhinnorna, som hindrar att mikroorganismer tränger in i kroppen från matsmältningskanalen. Slemhinnorna och kroppens körtlar producerar även antikroppar som bekämpar skadliga bakterier. Förutom huden och slemhinnorna består kroppens försvar av ett samarbete mellan immunförsvaret och naturliga mikroorganismer. Huden är full av olika typer av mjölksyrebakterier som skyddar oss och ser till att huden är sund och smidig och i stånd att avvisa angrepp. På tarmens insida finns en slemhinna som ser till att vi inte konstant blir angripna av de bakterier, som vi får i oss genom mat, luft och vatten.

  Man vet att mikrofloran i tarmen är av stor betydelse för hur bra slemhinnan i tarmen skyddar oss. Man har bland annat funnit att mjölksyrebakterier producerar ämnen som verkar stimulerande på slemhinnan och samtidigt verkar hämmande på skadliga bakterier.

  Nedbrytnings- och upptagningsförmågan i tarmen är först och främst en fråga om mikroorganismernas inbördes förhållande. Där finns miljarder av bakterier, som har ett väl balanserat förhållande till varandra, så att tarmen kan fungera optimalt.

  Man känner till några av dessa balanser, men långt i från alla. Man vet att mjölksyrebakterier skapar en sundare tarmmiljö, bl.a. vet man att de konkurrerar ut skadliga bakterier. Många av tarmens hemligheter vet man lite eller inget om. Nyare forskning har påvisat att tunn- och tjocktarm producerar minst lika många hormoner som våra hormonproducerande körtlar i hjärnan. De flesta av oss betraktar dock tarmen som kroppens "avfallsstation", att den fungerar som ett rör för genomgång. Men här tar man väldigt fel. Tittar man på friska djur, visar det sig, att tarmen töms varje gång djuret har intagit föda. Visar sig detta stämma även när det gäller människor, skall vi alltså ha tarmtömning efter varje måltid. Så är det inte för de allra flesta svenskarna. Orsakerna är många:

      * För dålig mat, som har brist på vitaminer, bl.a. på grund av konstgödsling, eller livsmedel som blivit förgiftade av bekämpningsmedel och kemiska tillsatser i förberedelseprocessen.
      * Intag av för mycket socker, kaffe, nikotin, vin, sprit, medicin m.m.
      * De flesta människor tuggar maten alldeles för lite och försvårar därmed den fortsatta processen i matsmältningssystemet.
      * Dålig förberedning: obalans i magsafterna m.m.
      * Inandning av förorenad luft.
      * Förorenat dricksvatten.
      * För lite motion.
      * Olika typer av stress: Det kan vara fysisk press av tidsmässig eller praktisk karaktär, det kan vara känslomässig och psykisk press av många olika skäl.

  Resultatet av dessa orsaker är en sämre fungerande tarm med allt i från lättare symptom som förstoppning eller diarré, gaser och magsmärtor till de mer allvarliga som tarminflammationer blödningar och cancer, I människans tarm bryts födan ned och tas upp av tarmväggen för vidare transport i blodomloppet och lymfan ut till kroppens olika cellfunktioner. När slaggprodukter ansamlas i tarmen, kan de hindra tarmen från att ta upp näringsämnen, en viss del kan även föras vidare ut i kroppen och orsaka störningar. Här avgör en svag eller stark fysik, hur lång tid det tar, för gällande individ att få det vi kallar för symptom eller sjukdom, Det är immunförsvaret, som här går in och ser till att kroppen gör sig av med oönskade ämnen, Även immunförsvaret är beroende av, att tarmen och cellfunktionerna fungerar bra, Det hela hänger alltså samman med tarmen och dess funktion, eller brist på funktion.

  Huomioi, että me emme vastaa arvostelujen sisällöstä. Arvosteluissa kerrotut tulokset ja vaikutukset ovat yksilökohtaisia eikä niitä voida yleistää.