Lisäravinteet sydämelle - Sydänkysymys
Ravinto & Lisäravinteet

Lisäravinteet sydämelle - Sydänkysymys

Sydän on uskomaton lihas. Keuhkojen välissä rintakehässä sijaitseva lihas työskentelee väsymättä yötä päivää ja pumppaa verta kehomme kaikkiin soluihin. Sydän pumppaa suunnilleen 5 litraa verta per minuutti, treenin yhteydessä huomattavasti enemmän ja se lyö lisäksi keskimäärin 30 miljoonaa kertaa vuodessa. Sydämen hyvinvoinnin kannalta on otettava huomioon useita seikkoja, kuten kolesteroli, verenrasvat ja triglyseridit (3 rasvahappoa, jotka ovat yhdessä) sekä verenpaine.

Sydän tarvitsee hoitoa ja huomaavaisuutta, jotta se, ja me, voimme hyvin. Se ei kuitenkaan ole kovin nirso, vaan voi hyvin hyvällä ruokavaliolla ja säännöllisellä fyysisellä harjoittelulla, erityisesti sellaisella, joka saa sykkeen nousemaan ja sydämen työskentelemään. Aikuisille suositellaan treeniä maltillisella intensiteetillä vähintään 150 - 300 minuuttia per viikko, tai vähintään 75 - 100 minuuttia korkealla intensiteetillä. On myös tärkeää liikkua päivittäin, vaikkei se olisikaan varsinaista treeniä. Hyvä ensiaskel pitämään huolta itsestäsi ja sydämestäsi on hyvä treenisuunnitelma ja terveellinen ruokavalio.

Fitnesstukusta löydät valtavasti treenivarusteita ja välineitä jotka auttavat sinua lisäämään arkeen treeniä.

Ravinnon ja liikkunnan lisäksi on monia lisäravinteita ja avainaineita, jotka ovat relevantteja sydämelle, verenrasvoilla, kolesterolille ja verenpaineelle. Tämä on yksinkertainen opas, jotta löydät oikeat tuotteet juuri sinulle ja sydämellesi.

Omega-3 sydäntoimintaan

Olet varmasti kuulut ennenkin, että omega-3 on hyväksi sydämelle, eikä sydämeen ja terveyteen liittyvä artikkeli voi olla mainitsematta näitä rasvahappoja. Omega-3 on erilaisten monityydyttyneiden rasvahappojen perhe, mutta niistä suurimman mielenkiinnon saavat EPA ja DHA. Näitä rasvahappoja löytyy tietyistä elintarvikkeista, tavallisimmin kalasta. Helpompi tapa saada EPA ja DHA on lisäravinteella. Lisäravinteen hyötynä on sen helppokäyttöisuus, päivittäinen ja säännöllinen käyttö varmistaa positiiviset terveysvaikutukset.

DHA ja EPA yhdistettynä tukevat normaalia verenpainetta, mutta myös normaaleja verenrasvoja ja triglyseridejä. Nämä fantastiset vaikutukset saadaan jo 3 g EPA ja DHA -annoksella. Samalla tarvitaan vain 250 mg EPA ja DHA päivittäin, jotta nämä rasvahapot tukevat sydämen normaalia toimintaa. On tärkeää huomata, ettei ole suositeltavaa käyttää yli 5 g EPA ja DHA -annosta päivittäin

Omega-3 on hyvä pohja sinulle, joka ajattelet sydämen terveyttä. Klikkaa linkkiä nähdäksesi kaikki Fitnesstukun Omega-3 -tuotteet.

Katso kaikki Omega-3 -tuotteet

Myyntimenestys
Määräalennus
Myyntimenestys
Määräalennus
21 arvostelu
19.90 €
Myyntimenestys
Määräalennus
Myyntimenestys
Määräalennus
32 arvostelu
9.90 €
Määräalennus
Määräalennus
10 arvostelu
9.50 €

Kalium verenpaineelle

Kalium on mineraali, jota löytyy esimerkiksi kehomme hermojärjestelmästä ja sillä on keskeinen rooli, jotta se toimii normaalisti, sama koskee lihasten normaalia toimintaa. Ehkä hieman vähemmän tunnettua on, että kalium tukee myös normaalia verenpainetta, mikä on erittäin relevanttia sydämen terveydelle.

Kaliumia sisältävät tuotteet löydät täältä

Määräalennus
Määräalennus
0 arvostelu
12.90 €
30%
30%
1 arvostelu
Delta Nutrition
9.03 €
Alhaisin hinta 12.90 € (-30%)
Alhaisin hinta 12.90 € (-30%)

Magnesium sydämen supistukseen

Sydän on tunnetusti lihas ja se supistuu (lyö) säännöllisesti. Tämä supistusvaihe on riippuvainen monista eri mineraaleista ja yksi niistä on magnesium. On todettu, että magnesiumilla on tärkeä tehtävä normaalissa lihastoiminnassa, tämä sisältää myös sydämen ja sen lyönnit.

Magnesiumia sisältävät tuotteet löydät täältä

Myyntimenestys
Määräalennus
Myyntimenestys
Määräalennus
28 arvostelu
9.90 €
Määräalennus
Määräalennus
0 arvostelu
9.90 €

B1-vitamiini sydämen normaaliin toimintaan

Tiamiini kuluu B-vitamiinien suurimpaan ryhmään ja sitä kutsutaan myös B1-vitamiiniksi. Tämän vitamiini tukee normaalia aineenvaihduntaa ja psykologisia funktioita, mutta vielä tärkeämpi se on hermojärjestelmän ja sydämen normaalissa toiminnassa. B1-vitamiini sisältyy usein ainesosana monivitamiini-mineraaleissa mutta sen voi myös hankkia osana B-vitamiinia kompleksia.

Myyntimenestys
Määräalennus
Myyntimenestys
Määräalennus
57 arvostelu
9.90 €
Myyntimenestys
Määräalennus
Myyntimenestys
Määräalennus
20 arvostelu
18.90 €
Määräalennus
Määräalennus
5 arvostelu
8.90 €
Määräalennus
Määräalennus
0 arvostelu
23.00 €

Glucomannan kolesterolille

Glucomannan erottuu ehkä joukosta hieman, mutta fakta on, että tämä ravintokuitu on mielenkiintoinen. Glucomannan valmistetaan konjakkijuuresta ja seon suosittu tuote painonpudotuksen yhteydessä, mutta tällä juurella on myös muita todistettuja vaikutuksia, se tukee veren normaaleja kolesterolitasoja. Tämän vaikutuksen saa päivittäisellä 4 g annoksella glukomannaania. Selvä valinta monille on Glucomannan Star Nutritionilta.


Fitnesstukun laaja valikoima tuotteita, joilla on todistettuja terveysvaikutuksia sydämelle, joko suoraan tai epäsuoraan, tarjoaa mahdollisuuden valita juuri sinun tarpeisiisi sopivat tuotteet. Valitse yksi tai useampi ja räätälöi sopiva ratkaisu juuri sinulle.