Pidä treeneistä kiinni riippumatta siitä, miltä tilanne maailmalla näyttää – se tekee kaikille hyvää! Moni haluaa nyt treenata ulkona, ei anneta kylmän ja pimeyden estää meitä vetämästä kunnon treeniä lähimmällä ulkosalilla. Tai kerää vaikka kaveriporukka kasaan ja siirtäkää treenikamat ulos raikkaaseen ilmaan?! Tästä saat parhaat vinkit parhaaseen mahdolliseen treeniin ulkona huonommallakin kelillä.Vinkkejä ulkotreeneihin kylmällä säällä

1. Funktiovaatteet. Pidä itsesi lämpimänä ja kuivana. Hikoillessasi kosteuden tulee päästä siirtymään jonnekin, muuten kylmetyt nopeasti, eikä tempon ylläpitäminen treeniin loppuun saakka onnistu. Monissa funktiovaatteissa on mesh-kangasta kainaloissa ja selässä, näin kosteus pääsee siirtymään pois iholta. Vaikka toivomme auringonpaistetta ja lumihankea koko talveksi, on sade valitettavan usein läsnä. Satsaa siksi vedenkestäviin kuorivaatteisiin.

2. Kerrospukeutuminen. Pukeudu useaan kerrokseen, aluskerrasto ja lämpimät sukat alimpana. Voit helposti poistaa kerroksen tai pari, jos olo käy liian lämpimäksi. Saatavilla on nyt paljon vuoritettuja housuja ja trikoita, näihin voi olla idea investoida talvitreenejä varten. Muista, että myös jalat kylmettyvät nopeasti ja ne olisi hyvä pitää lämpimänä, jotta hyvä verenkierto lihaksiin säilyy. Älä unohda pipoa, ettei lämpö pääse päästä karkaamaan. Suosittelemme lämpimästi vaatekkappaleita, joissa on heijastimia, jotta näyt myös pimeässä.

(Heijastinpipo: https://www.fitnesstukku.fi/cln-extend-stretch-hat-black/1027-00.html)

3. Lämpimät hanskat, joissa on hyvä pito. Pidä kädet lämpimänä ilman tekniikan menettämistä. Laita käsiin hanskat, joissa on sääolosuhteista huolimatta hyvä pito. Valitse hyvin hengittävästä materiaalista valmistetut hanskat, jotka pitävät kosteudeun poissa.

(Outdoor hanskat hyvällä pidolla: https://www.fitnesstukku.fi/ompu-ocr-ja-outdoor-glove/14305R.html)

4. Otsalamppu. Mikäli et pääse ulos treenaamaan valoisaan aikaan, on otsalamppu loistava apuväline. Pidä se otsalla treenipaikkaan kävellessäsi. Perillä voi laittaa sen vaikka kiven päälle, valaisemaan aluetta. Otsalampuissa on usein eri valotasoja, joten saat hyvän valaistuksen treeniä varten. Jos sinulla ei ole otsalamppua, käy kännykän lamppu toki myös, mutta pidä mielessä että akku voi kulua nopeasti erityisesti kylmällä ilmalla.

5. Kevyempi reppu. Ota mukaan kevyt reppu, johon voit laittaa märät vaatteet hikoillessasi yhden kerroksen. Näin kosteus ei pääse kylmettämään sinua. Reppuun saat kätevästi mukaan myös kevyet varusteet, shakerin, proteiinipatukan ja varalta vaihtovaatteita.

(Fitnesstukku Stringbag: https://www.fitnesstukku.fi/fitnesstukku-stringbag-blackyellow/FT4001.html)

6. Makuualusta tai matto. Älä skippaa kaikki hyviä liikkeitä, jotka vaativat polvillaan tai makuullaan olemisen vain siksi, että treenaat ulkona. Ota mukaan makuualusta tai matto, niin saat tehtyä liikkeet lämpimästi ja vältyt kipeiltä polvilta ja selältä.

(Matto: https://www.fitnesstukku.fi/iron-gym-exercise-ja-yoga--mat-with-carry-strap-4mm/1506-49.html)

7. Kengät, joissa on nastat tai hyvä pito. Talvella voi olla liukasta myös ilman lunta ja jäätä. Treenaa kengissä, joissa on hyvä pito tai laita kenkiin irtonastat, niin vältyt liukastumisilta.

8. Lämmin juoma termoksessa. Kuulostaa ehkä naurettavalta, mutta miksi et tekisi treenistä mukavaa retkeä ja nauttisi samalla juomasta, joka lämmittää sinua sisältä. Hyvä vinkki on sekoittaa multivitamiinitabletti lämpimään veteen ja juoda se termospullosta. Lupaamme, se maistuu lämpimältä mehulta. Nostalgia ja vitamiiniboosti samassa! Toinen vinkki on proteiinirikas kaakao lämmittämällä maitoa ja sekoittamalla mukaan Supreme Caseinia suklaanmakuisena. Huom! Sekoita lämmityksen aikana, ettei maito pala pohjaan. Nauti!

(Double Rich Chocolate: https://www.fitnesstukku.fi/supreme-casein-750-g/6896-1R.html)

(Termospullo: https://www.fitnesstukku.fi/bohtal-insulated-bottle/11276101R.html)

9. Boostaa vastustuskykyä. Tarjoa kropalle extra annos vitamiineja ja mineraaleja ennen ulos kylmään menoa. Tähän vuodenaikaan tarvitsemme hieman lisävitamiineja ja mineraaleja pitääksemme virusbakteerit loitolla. Vähennä sairastumisen riskiä, niin et missaa treenejä.

(Multivitamiini:https://www.fitnesstukku.fi/vitamins-ja-minerals-daily-60-caps/6381.html)

10. Treenikaveri. Ehkä kaikkein tärkeintä – ota kaveri mukaan, niin voitte tsempata toisianne treenin aikana! Sateessa ja pimeässä tarvitsemme kaikki hyvän ja motivoituneen kaverin taistelemaan yhdessä treenin läpi. 

Porukka treenaa yhdessä ulkona vuoden ympäri

Ulkona treenaamisesta on monia hyötyjä ja ulkoilureittien varsilla on hyvin kuntopaikkoja. Täydellinen paikka pysähtyä kävelyllä tai juoksulenkillä tekemään muutamia harjoituksia tai vaikka koko treeniohjelma läpi. Raskaita painoja tosin voi ulkona olla vaikeampi löytää. Järfalla Triathlonin kaverit ovat löytäneet tähänkin ratkaisun!

Fitnesstukku on jutellut Martin Carnestedtin kanssa, hän on yksi 2017 Richard ”Acke” Axellin aloittaman ”tiistaifysen” osallistujista. Yhdessä jääkiekkoa pelanneet joukkuekaverit halusivat pysyä liikkeellä myös luistinten hyllylle laittamisen jälkeen. Acke, joka on ammatiltaan palomies, on aina ollut porukan urheilullisin. Hän kasasi autotalliinsa kotisalin ja kutsui kaverit mukaan.

- Meitä on varmasti ollut 30 eri osallistujaa vuosien varrella, porukkaa on tullut ja mennyt. Acke vetää treenit ja arvostamme sitä kovasti. Järfälla Triathlonista on mukana useampi osallistuja joka tiistai, mutta yhdistys ei ole tiistaifysen järjestäjä, kertoo Martin.

Jengi treenaa joka tiistai Järfallan Viksjössä, Tukholmasta pohjoiseen. Kun on treenin aika, kantavat he varusteet autotallista ulos ja kasaavat pihalle ulkosalin. Itsekasattu ulkosali koostuu levytangoista ja painoista, kahvakuulista, slam balleista, plyo-boxeista, battle ropeista, itserakennetusta leuanvetotangosta, kuudesta romutetusta, selässä kannettavista savusukellusvarusteista ja muusta vastaavasta.

- Jokaisen treenin alussa potkimme hieman palloa. Ensimmäisenä hävinnyt pitää koko treenin ajan palomieskypärän päässään, eli tässä ollaan ensimmäisestä potkusta asti tosissaan. Niissä treeneissä, kun halutaan hikoilla hieman extraa, on meillä palomiesten vanhoja varusteita, jotka laitamme päällemme. Treenaamme aina kilpailumuotoisesti, yleensä kaksi tai kolme joukkuetta. Ohjelma on kuntopiiri, jossa noin kymmenen eri asemaa ja hieman korttelin ympäri juoksemista. Joukkue, jolla on eniten pisteitä ajan loppuessa voittaa. Vedämme noin 30 minuutin intensiivisen treenin.

Nyt talviaikaan he tekevät pääasiassa samoja harjoituksia. Ohjelma on sen verran rankka, että lämpö nousee nopeasti. Otsalamppu laitetaan otsalle syksyllä ja talvella, mikä helpottaa juoksulenkkiä pimeässä. Muuten voi käydä huonosti, vuosien varrella on nyrjähtänyt muutamia nilkkoja. Kaikki tuovat mukanaan lamppuja, ne asetellaan pihalle, jotta kaikki voivat keskittyä liikkeisiin ja varusteisiin.

VINKIT!

Martinin vinkit sinulle, joka haluat aloittaa kavereidesi kanssa samankaltaisen treeniporukan:

1.     Tähän ei tarvita montaa henkilöä. Muutamakin toisiaan motivoiva kaveri auttaa jaksamaan kylminä ja pimeinä päivinä.

2.     Kasatkaa yhteen ne varusteet, jotka teillä on ja ryhtykää toimiin. Pääsette pitkälle jo tangolla ja muutamilla sopivilla levypainoilla.

3.     Ihan kuin aina, paras treeni on se, joka todella tapahtuu. Me tykkäämme lyhyistä, mutta intensiivisistä treeneistä.

4.     Kaikilla meidän porukastamme on perhe ja/tai lapsia, mikä on suuri haaste. Lyhyt, intensiivinen treeni on helpompi saada mahtumaan arkeen. Tästä olemme todella pitäneet! 

Suosittuja ulkotreenituotteita
+ 1 vaihtoehto
+ 1 vaihtoehto
4 arvostelu
34.90 €
Osta
Osta

Vastaavia artikkeleita

Treenaa painoliivillä