C-vitamiini

C-vitamiini Emme voi tuottaa sitä itse C-vitamiini (askorbiinihappo) löydettiin vuonna 1934, ja se oli lopullinen parannuskeino keripukin hoitoon, joka siihen ast...

C-vitamiini Emme voi tuottaa sitä itse C-vitamiini (askorbiinihappo) löydettiin vuonna 1934, ja se oli lopullinen parannuskeino keripukin hoitoon, joka siihen asti oli selittämättömästi vaikuttanut merimiehiin ja muihin ihmisiin, joilla oli kovin yksipuolinen ruokavalio. Nykyään tiedämme paljon enemmän tästä tärkeästä vitamiinista ja siitä, että meidän on saatava sitä ruokavalion kautta. Useimmat nisäkkäät voivat nimittäin tuottaa itse C-vitamiininsa, mutta ihmiset ovat menettäneet tämän ominaisuuden evoluution aikana. Olemme siis täysin riippuvaisia siitä, että saamme ruoasta tarpeeksi C-vitamiinia.

Lue lisää

Tärkeä määrä 

C-vitamiinia on tutkittu laajasti ja siksi tiedämme, miksi se on meille niin tärkeä. Se, että merimiehet sairastuivat keripukkiin, johtuu siitä, että C-vitamiinia tarvitaan normaaliin kollageenin muodostumiseen. Kollageeni on tärkeä proteiini, joka tarjoaa vakautta ja rakennetta kudoksille, kuten ikenille, iholle, luustolle ja elimillemme. C-vitamiini on siksi tärkeä myös nivelrustolle, koska rusto koostuu kollageenista. 

 

C-vitamiinilla on myös tärkeä rooli immuunijärjestelmässä ja se suojaa soluja oksidatiiviselta stressiltä. Tämän lisäksi C-vitamiini vähentää väsymystä ja uupumusta ja lisää raudan imeytymistä syömästämme ruoasta. 

 

Herkkä lämmölle 

C-vitamiinia löytyy monista eri elintarvikkeista, mutta lähes yksinomaan vihanneksista. Liha ja muut eläinperäiset tuotteet eivät sisällä lainkaan vitamiinia, tiettyjä sisäelimiä lukuun ottamatta. Ehkä tunnetuin C-vitamiinin lähde on sitrushedelmät, mutta sitä löytyy myös monista muista hedelmistä ja vihanneksista. On tärkeää tietää, että C-vitamiini on herkkä lämmölle ja ruoanlaitolle, mikä voi vähentää sen pitoisuutta huomattavasti. 

 

C-vitamiini lisäravinteissa 

C-vitamiinia löytyy monista lisäravinteista ja monissa eri muodoissa. Monet lisäravinteet sisältävät C-vitamiinia yhtenä useista ainesosista, mutta Fitnesstukusta löydät C-vitamiinia myös puhtaassa muodossa. Tuotteita on monenlaisia ​​vahvuuksia ja niitä on saatavana eri tuotemuodoissa, kuten tabletteina, kapseleina ja poretabletteina. C-vitamiinin muoto vaihtelee ja samoin sen määrä. Tämä tarkoittaa, että voit helposti löytää Fitnesstukusta C-vitamiinia sisältävän tuotteen, joka sopii juuri sinulle.

Piilota
Määräalennus
Määräalennus
Star Nutrition
12.90 €
Määräalennus
12.90 €
Määräalennus
29.90 €
Määräalennus
2.70 €
Määräalennus
20.90 €
Määräalennus
12.90 €
Määräalennus
13.00 €
Määräalennus
25.00 €
Määräalennus
11.95 €
Määräalennus
20.50 €
Määräalennus
16.90 €
Määräalennus
29.90 €
Määräalennus
35.90 €