0
0

L-glutamiini

L-glutamiini on ei-välttämätön aminohappo, mutta sen vaihdunta on nopeinta ja määrältään suurinta kaikista kehon aminohapoista. L-glutamiini on lihaksistossa yleisimmin e... L-glutamiini on ei-välttämätön aminohappo, mutta sen vaihdunta on nopeinta ja määrältään suurinta kaikista kehon aminohapoista. L-glutamiini on lihaksistossa yleisimmin esiintyvä aminohappo. Kun kroppa joutuu kovalle rasitukselle, esimerkiksi sairauden tai rankan treenin yhteydessä, L-glutamiinin tarve on suuri ja tällöin L-glutamiini voi olla erinomainen lisä ruokavalioon. L-glutamiini on mukana monissa kehon tärkeissä toiminnoissa, ja akuutin L-glutamiinin puutteen tuloksena saattaa olla kudosvauriot ja heikentynyt immuunipuolustus. Lue lisää

Glutamiini eli L-glutamiini on aminohappo, jota esiintyy elimistössä luonnostaan. Elimistö pystyy tuottamaan sitä myös itse, mutta urheilusuoritukset ja muut fyysiset rasitukset lisäävät sen tarvetta. Se on tuttu aminohappo salilla käyville ja kovaa treenaaville. L-glutamiini onkin hyvä lisäravinne aktiivisille ihmisille. Sitä käyttämällä myös vastustuskyky paranee.

Mitä L-glutamiini on?

Glutamiini on yleisin aminohappo ihmiskehossa. Sitä on eniten veren plasmassa ja lihaksissa. Sitä tarvitaan elimistön proteiinisynteesiin eli prosessiin, jolla solu valmistaa proteiineja aminohapoista. Se on myös tärkeä, suoliston tarvitsema aminohappo. L-glutamiini parantaa aineenvaihduntaa ja suorituskykyä ääritilanteissa. Lihasten palautuminen treenin jälkeen on hyvin tärkeää ja L-glutamiinilla on siinä hyvin suuri rooli. Ravintolisien lisäksi tärkeitä glutamiinin lähteitä ovat raa’at vihannekset, kuten pinaatti ja kaalit. Linsseissä ja pavuissa on myös runsaasti glutamiinia. Lihassa on paljon glutamiinia, mutta kypsennettäessä se haihtuu, eikä siitä näin ollen ole hyötyä ihmiselle. Paljon treenatessa on usein aiheellista ottaa käyttöön ravintolisä, jotta L-glutamiinin riittävä saanti varmistuu. Se auttaa painoharjoittelun jälkeiseen kataboliseen tilaan, jolloin lihasproteiinia hajotetaan enemmän kuin sitä syntetisoidaan. Tarvitaan riittävän monipuolista ruokaa, vitamiineja, hivenaineita sekä proteiineja, jotta lihasmassa kasvaa ja treenistä tulee tuloksia.

L-glutamiini ja sen positiiviset vaikutukset

L-glutamiinin ja sen sisältämien aminohappojen ansiosta elimistön oma vastustuskyky paranee. Sillä on myös paljon muita positiivisia vaikutuksia ihmiskehoon. Monet vatsavaivoista kärsivät ovat saaneet siitä avun, sillä se parantaa suolen nukkapintaa ja ylläpitää suolen limakalvon kuntoa. Stressiä ja uupumusta estävä vaikutus tulee käyttöön jokapäiväisessä elämässä. Aminohapot ovat elintärkeitä kehollemme ja suurimmaksi osaksi ne menevät lihasten käyttöön. L-glutamiini on nopeasti uusiutuvien solujen voimanlähde. Voimaharjoittelu ja siitä palautuminen tehostuu. Sillä voidaan suorituksen aikana edesauttaa kehon hiilihydraattivarastojen säästämistä. Sitä tarvitaan niin kestävyys- kuin voimalajeissa. Rankka urheilu vähentää glutamiinivarastoja jopa puoleen ja siksi on tärkeää saada sitä koko ajan lisää. Fitnesstukun valikoimissa L-glutamiinilisiä on saatavilla sekä pulverina että kapseleina. Molempien kanssa tulee nauttia runsaasti nestettä, koska ne voivat aiheuttaa ummetusta.

Piilota

Tuotemerkit

Maku

Keskeytä
Käytä suodatusta
Myyntimenestys
Myyntimenestys

L-Glutamine, 400 g

Star Nutrition
15.90 €

SmartSupps L-glutamine, 1 kg

SmartSupps
22.90 €

ELIT BCAA 4:1:1 + L-glutamine, 400 g

Elit Nutrition
30.90 €
Osta Osta

L-Glutamine, 500 g

Chained Nutrition
22.90 €

Glutamine Powder, 1000 g

Optimum Nutrition
64.50 €

Olimp Glutamine Xplode, 500 g

Olimp Sports Nutrition
36.90 €
Osta Osta

Mutant Core Series Glutamine, 300g

Mutant
22.90 €
10%
10%

L-Glutamine BIG BUY, 2 kg

Star Nutrition
71.90 €
79.50 €
Osta Osta

Glutamine Mega Caps 1400, 300 caps

Olimp Sports Nutrition
37.90 €

BSN Glutamine, 309 g

BSN
27.90 €

Glutamine Mega Caps 1400, 120 caps

Olimp Sports Nutrition
17.90 €

ELIT 100% Pure L-glutamine, 500 g

Elit Nutrition
29.90 €
Osta Osta

Glutamin, 400 gram

Holistic
42.20 €

L-glutamine, 400 g

Delta Nutrition
23.90 €