Kollageeni

Kollageeni, kova proteiini Kollageeni on eräänlainen proteiini, joka on saatavana useissa eri muodoissa ja versioissa, mutta niillä kaikilla on yhteistä se, että ne o...

Kollageeni, kova proteiini Kollageeni on eräänlainen proteiini, joka on saatavana useissa eri muodoissa ja versioissa, mutta niillä kaikilla on yhteistä se, että ne ovat kovia ja sitkeitä. Kollageeni on tiiviisti pakattu proteiini, joka on suunniteltu kestämään paljon. Se on samanaikaisesti vahva ja joustava, mikä tarkoittaa, että keho hyötyy suuresti kollageenista.

Lue lisää

Kollageeni kehossa 

Kollageenia esiintyy lähes kaikkialla kehossa, jossa se toimii rakenneproteiinina. Se on suurelta osin kollageeni, joka antaa kehon kudoksiin niiden muodon ja lujuuden. Tähän lukeutuvat muun muassa elimet ja iho. Kollageenia löytyy myös luustosta ja se on tärkeä hampaillemme. Kollageeni on myös ruston ensisijainen rakennuspalikka ja muodostaa siksi suuren osan nivelten kudoksista. 

 

Kollageeni ruoassa 

Kollageenia esiintyy vain eläimissä eli eläinkunnasta peräisin olevissa elintarvikkeissa. Kasvit ovat ratkaisseet saman rakenteeseensa liittyvän ongelman muilla aineilla, kuten selluloosalla. Koska kollageeni on tiiviisti pakattu proteiini, ohutsuolen entsyymeillä on vaikeuksia imeä ja hajottaa kollageeni syömästämme ruoasta. Yksi tapa helpottaa kehoa on pitkä hauduttaminen. Lihan hauduttaminen pitkään miedolla lämmöllä hajoaa lopulta kollageenin, mutta aina ei ole käytännöllistä käyttää pitkään hauduttamista, jos haluat lisätä kollageenin saantia. 

 

Ravintolisä on käytännöllisin vaihtoehto 

Ravintolisän muodossa voit aina saada kollageenia ilman pitkien kypsennysaikojen aiheuttamaa vaivaa. Lisäksi kollageeni hydrolysoituu lähes aina. Tämä tarkoittaa sitä, että kollageeni on jo hajonnut lyhyemmiksi paloiksi ja siksi se imeytyy paljon helpommin kehoon. Toinen etu on se, että hydrolysoitu kollageeni liukenee hyvin nesteeseen, minkä ansiosta voit sekoittaa sen veteen, mehuihin, smoothieihin, proteiinijuomiin ja moneen muuhun. 

 

Fitnesstukussa on suuri määrä kollageenia sisältäviä tuotteita. Nämä tuotteet sisältävät erityyppisiä kollageenilaatuja ja joskus myös muita ainesosia, kuten C-vitamiinia, joka edistää kollageenin normaalia muodostumista. Toiset sisältävät vain puhdasta kollageenia. Fitnesstukulta löydät varmasti sinulle sopivan kollageenituotteen.

Piilota

Tuotemerkit

Koostumus

Keskeytä
Käytä suodatusta
+ 1 vaihtoehto
19.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
Määräalennus
Myyntimenestys
Määräalennus
29.90 €
Määräalennus
28.00 €
Määräalennus
25.50 €
Määräalennus
27.90 €
Määräalennus
28.90 €
Määräalennus
24.90 €
+ 1 vaihtoehto
25.41 €
Osta
Osta
Määräalennus
32.90 €
Määräalennus
25.90 €
Määräalennus
34.90 €
Määräalennus
30.90 €
Määräalennus
19.90 €
Määräalennus
21.00 €
Määräalennus
17.90 €
+ 1 vaihtoehto
29.90 €
Osta
Osta
Määräalennus
15.90 €
Määräalennus
17.90 €