CLA

CLA on lyhenne sanoista Conjugated Linoleic Acid, joka on suomeksi konjugoitu linolihappo. Erilaisia ​​rasvahappoja on suuri määrä ja ne on jaettu useisiin eri ryhmiin ja...

CLA on lyhenne sanoista Conjugated Linoleic Acid, joka on suomeksi konjugoitu linolihappo. Erilaisia ​​rasvahappoja on suuri määrä ja ne on jaettu useisiin eri ryhmiin ja luokkiin. CLA on rasva, joka kuuluu useisiin näistä ryhmistä ja luokista. CLA kuuluu ennen kaikkea Omega-6-rasvahappojen perheeseen ja on siksi myös monityydyttymätön rasva. CLA on yhteisnimi useille erilaisille rasvahapoille, joita esiintyy eri muodoissa, joita kutsutaan myös isomeereiksi. Yleisimmät isomeerit, joita käytetään myös useimmissa ravintolisissä, ovat cis-9-trans-11- ja trans-10-cis-12-isomeerit. Valmistuksen aikana on mahdollista eristää CLA:n eri muodot, mutta tämä on epätavallista, ja useimmat tuotteet sisältävät luonnollisen yhdistelmän raaka-aineesta löytyvistä eri muodoista.

Lue lisää

Miksi CLA:ta kannattaa käyttää? 

CLA on ollut markkinoilla pitkään ja se on erittäin suosittu ravintolisä rasvanpoltto-tuoteryhmässä, mutta myös lihasten kasvattamisen kategoriassa. CLA on mielenkiintoinen lisäravinne, jota voidaan käyttää sekä painonnousuvaiheessa että dieetin aikana. Nykyään CLA onkin ravintolisä, jota monet urheilijat käyttävät massan lisäämiseen ja osana ruokavaliotaan, koska se sopii täydellisesti molempiin tarkoituksiin. Useimmat CLA-tuotteet tulevat kapseleina ja ovat siksi helppokäyttöisiä. CLA sopii myös hyvin muiden lisäravinteiden täydennykseksi ja on siksi helppo lisätä ravintolisäohjelmaan. 

CLA maidossa ja lihassa 

CLA on rasvahappo, jota löytyy syömästämme ruoasta, erityisesti lehmänmaidosta ja naudanlihasta. Vaikka jotkut elintarvikkeet sisältävät rasvahappoja, niitä on hyvin vaihtelevia määriä. Maidon sisältämä CLA-määrä vaihtelee muun muassa sen mukaan, mitä ruokaa lehmä syö. Nurmikasvatettu lehmä tuottaa maitoa, jossa on korkeampi CLA-pitoisuus kuin pääasiassa rehua syövä lehmä. Siksi ei ole mahdollista luottaa ruokaan, jos tavoitteena on saada tarkka määrä CLA:ta, vaan silloin tarvitaan lisäravinnetta. 

Ohdakeöljy ja CLA 

Niille teistä, jotka ovat kiinnostuneita CLA:sta ja sen ominaisuuksista, ravintolisä on nykyään ainoa tapa varmistaa näiden rasvahappojen tarkka ja korkea saanti. CLA:ta voidaan erottaa useista eri lähteistä, mutta ohdake on yksi yleisimmistä. CLA esiintyy huoneenlämmössä nestemäisenä rasvana, joka ei maistu kovin hyvältä, minkä vuoksi useimmat CLA-tuotteet ovat kapselimuodossa. 

Fitnesstukku tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita kapseleita eri valmistajilta. Eri valmistajat voivat käyttää eri raaka-aineita öljyn uuttamiseen ja kapselit sisältävät myös erilaisia ​​määriä CLA:ta. Vakioannos on 1 000–3 000 mg päivässä. Jos käytät yli 1 000 mg päivässä, suositus on, että saanti jaetaan koko päivälle.

Piilota

Tuotemerkit

Keskeytä
Käytä suodatusta
Määräalennus
Määräalennus
11 arvostelu
17.90 €
Määräalennus
34.90 €
Määräalennus
Määräalennus
0 arvostelu
19.00 €