Hivenaineet

Vitamiinien lisäksi ihmisen keho tarvitsee myös epäorgaanisia aineita, joita kutsutaan hivenaineiksi. Hivenaineet, kuten sinkki ja seleeni, ovat tärkeässä osassa ihmisen ...

Vitamiinien lisäksi ihmisen keho tarvitsee myös epäorgaanisia aineita, joita kutsutaan hivenaineiksi. Hivenaineet, kuten sinkki ja seleeni, ovat tärkeässä osassa ihmisen hyvinvointia. Esimerkiksi sinkin puutos voi aiheuttaa monia vakavia sairauksia ja saada elimistön immuniteetin heikkenemään. Sen vuoksi hivenaineiden saannista tulee pitää huolta. Jos niitä ei saa tarpeeksi ravinnosta, voi hivenaineita saada ravintolisistä, jotka otetaan päivittäin monipuolista ruokavaliota tukemaan.

Lue lisää

Hivenaineet elintoimintojen turvaajina

Monet hivenaineet ja mineraalit ovat suuressa roolissa ihmisen elämässä, vaikka niitä ei tule ajatelleeksi. Hivenaineiden kohdalla voidaan ajatella vaikkapa jodia. Sitä saa normaalisti jodioidusta suolasta, mutta suolaa välttävät eivät monestikaan saa tarpeeksi jodia. Jodin puute vaikuttaa välittömästi kilpirauhasen toimintaan. Kilpirauhanen voi laajentua tai siinä voidaan havaita vajaatoimintaa. Jodin puutteen oireisiin kuuluu yleinen väsymys. Rauta taas on tärkeää veren hemoglobiinin kannalta. Jos rautaa ei saa tarpeeksi, on syytä ostaa rautatabletteja, sillä muuten raudan puutostila voi aiheuttaa heikotusta ja jopa pyörtyilemistä. Kun hivenainelisät ja vitamiinit ottaa monipuolisen ruokavalion kanssa, voi ihminen kokonaisvaltaisesti paremmin. Silloin flunssat ja muut taudit eivät tartu yhtä helposti.

Hivenaineet ja niiden päivittäinen tarve

Hivenaineiden päivittäinen tarve vaihtelee henkilön iän ja kyseessä olevan hivenaineen mukaan. Kaikki tärkeät hivenaineet on saatavilla Fitnesstukun verkkokaupasta, joten elimistön kunnosta huolehtiminen on nyt helpompaa kuin koskaan. Hivenainelisiä, kuten seleeni ja rauta, on aina hyvä olla kaapissa, sillä niistä on apua myös flunssakausina. Kunkin hivenaineen suositellut päivittäiset määrät voi tarkastaa esimerkiksi hivenainelisän ohjeista. Hivenaineiden kohdalla on erityisen tärkeää, että niitä ei ota liikaa. Paljon liikkuvien ja kovaa treenaavien on tärkeä huolehtia päivittäisestä hivenaineiden saannistaan, koska silloin kulutuskin on kovempaa. Magnesium, sinkki, rauta, kalium ja kromi ovat avainasemassa, kun harjoitellaan enemmän. Lihaskramppeihin ja uupumuksen tunteeseen on saatavissa apua. Optimaaliseen harjoitteluun ja tehokkaaseen palautumiseen Fitnesstukku tarjoaa laajan valikoiman erilaisia hivenaineyhdistelmiä ja yksittäisiä hivenaineita. Elimistö voi paremmin, kun se saa kaikkia tarvitsemiaan hivenaineita.

Piilota

Tuotemerkit

Keskeytä
Käytä suodatusta
Swedish Supplements
14.90 €
31.80 €
Osta
Osta
31.90 €