Nopeat hiilihydraatit

Mitä hiilihydraatit ovat? Hiilihydraatteja on olemassa monessa eri muodossa. Niitä kutsutaan yleisesti sakkarideiksi ja ne koostuvat hiilestä, vedystä ja hapesta. Vai...

Mitä hiilihydraatit ovat? Hiilihydraatteja on olemassa monessa eri muodossa. Niitä kutsutaan yleisesti sakkarideiksi ja ne koostuvat hiilestä, vedystä ja hapesta. Vaikka kaikissa hiilihydraateissa on samat elementit, ne voivat näyttää hyvin erilaisilta, mikä tarkoittaa myös, että niillä on erilaisia ​​ominaisuuksia. Yksi näistä on se, että hiilihydraatit voivat olla hitaita ja ne voivat olla nopeita.

Lue lisää

Verensokeri määrää 

Olennaista hiilihydraateissa on se, miten hiilihydraatti vaikuttaa verensokeriin, ja se onkin yksi helpoimmista tavoista nähdä, onko kyseessä hidas vai nopea hiilihydraatti. Nopea hiilihydraatti imeytyy nopeasti elimistöön ja nostaa nopeasti verensokeria, joka myös laskee yhtä nopeasti aterian jälkeen. Hidas hiilihydraatti imeytyy hitaasti ja myös laskee hitaasti, ja siksi tämäntyyppinen hiilihydraatti tarjoaa energiaa pidemmäksi aikaa. 

 

Miksi hiilihydraatti on nopea? 

Se, onko hiilihydraatti nopea tai ei, määräytyy monien eri tekijöiden perusteella, joista yksi liittyy maksaan. Kaikkien saamiemme hiilihydraattien täytyy kulkea maksan läpi ennen kuin ne vapautuvat verenkiertoon, ja maksa vapauttaa verenkiertoon vain yhden tyyppisiä hiilihydraatteja: glukoosia. Jos syömämme hiilihydraatit eivät ole glukoosia, maksa muuntaa tai hajottaa hiilihydraatit. Tämä prosessi vie aikaa ja siksi hiilihydraatit vapautuvat hitaasti vereen. Jos maksa on toisaalta muuttamassa puhdasta glukoosia tai hiilihydraattia, se vapauttaa nopeasti hiilihydraatteja ja verensokeri nousee nopeasti, mikä tekee siitä nopean hiilihydraatin. 

 

Erilaisia ​​nopeita hiilihydraatteja 

Elintarvikkeista nopeita hiilihydraatteja löytyy esimerkiksi valkoisesta riisistä, valkoisista jauhoista, tavallisesta pastasta, makeisista ja muista valkoista sokeria sisältävistä elintarvikkeista. Fitnesstukussa on myös monia puhtaiden ja nopeiden hiilihydraattien muotoja. Esimerkkejä näistä ovat glukoosi, maltodekstriini, Vitargo ja Waxy Maize. Kolme viimeistä ovat niin kutsuttuja glukoosipolymeerejä. Ne sisältävät yksinkertaisesti hyvin suuren määrän glukoosimolekyylejä, jotka ovat yhdessä suuressa palassa. Ne hajoavat kehossa helposti ja hiilihydraatit imeytyvät hyvin nopeasti. 

 

Miten ja milloin niitä tulisi käyttää? 

Nopeat hiilihydraatit toimivat parhaiten suoraan liikunnan yhteydessä. Se, haluatko käyttää nopeita hiilihydraatteja ennen harjoitusta, sen aikana tai sen jälkeen, riippuu täysin sinusta, mutta kaikki kolme vaihtoehtoa ovat hyviä,  kun haluat saada nopeita hiilihydraatteja. Nopeita hiilihydraatteja voidaan käyttää myös silloin, kun teet hiilihydraattitankkausta ja sinun täytyy syödä suuria määriä hiilihydraatteja usean päivän aikana. 

 

Fitnesstukulla on laaja valikoima nopeita hiilihydraatteja eri muodoissa. Tutustu valikoimaamme löytääksesi sinulle sopivan tuotteen.

Piilota

Tuotemerkit

Keskeytä
Käytä suodatusta
Määräalennus
11.00 €
Myyntimenestys
Määräalennus
14.90 €
Määräalennus
25.90 €
Määräalennus
32.90 €
Määräalennus
61.00 €
Määräalennus
+ 1 vaihtoehto
Määräalennus
+ 1 vaihtoehto
19.00 €
Osta
Osta
Määräalennus
58.90 €
Määräalennus
19.90 €
Määräalennus
31.90 €
Määräalennus
26.90 €
Määräalennus
59.90 €
Määräalennus
34.90 €
Määräalennus
19.90 €
Määräalennus
+ 1 vaihtoehto
Määräalennus
+ 1 vaihtoehto
32.00 €
Osta
Osta
Määräalennus
15.90 €
Määräalennus
16.90 €
Määräalennus
61.00 €
Määräalennus
32.90 €
Määräalennus
59.90 €
Määräalennus
34.90 €