MCT-öljy

MCT (Medium Chain Triglycerids) on lyhenne keskipitkille, kasviperäisille rasvahapoille. Nämä rasvahapot eroavat "tavallisista" rasvoista siinä, että ne eivät keräännyt k...

MCT (Medium Chain Triglycerids) on lyhenne keskipitkille, kasviperäisille rasvahapoille. Nämä rasvahapot eroavat "tavallisista" rasvoista siinä, että ne eivät keräännyt kehon rasvakudoksiin. Sen sijaan ne imeytyvät nopeasti vatsalaukussa, kulkevat maksaan poltettavaksi ja vapauttavat energiaa. MCT-rasvat ovat erinomainen lisäravinne sinulle, joka treenaat, sillä ne imeytyvät lihasten käyttöön yhtä nopeasti kuin hiilihydraatit, mutta antavat kaksi kertaa niin paljon energiaa käyttöösi. MCT-lisää käyttävät urhelijat voivat näin ylläpitää kehon glykogeenivarastoja ja lisätä siten kestävyyttään.

Lue lisää

MCT öljy eli keskipitkäketjuiset triglyseridit ovat nopeasti imeytyviä rasvahappoja, jotka tehostavat kehon omaa rasvanpolttoa. Tämän ominaisuutensa vuoksi niistä on apua laihduttajille. MCT öljy on täysin luonnollinen öljy, mikä ei sisällä mitään ylimääräisiä ainesosia. Sillä on monia terveysvaikutuksia tehostavia ominaisuuksia. Useat MCT öljyt pohjautuvat kookosöljyyn, joka on parempi vaihtoehto kuin palmuöljy.

MCT öljyn hyödyt

MCT öljy antaa nopeaa energiaa kertymättä rasvakudoksiin ja samalla myös kestävyys paranee. MCT öljy ja kookosöljy ehkäisevät metabolisen oireyhtymän kehittymistä. Metabolinen oireyhtymä tarkoittaa erilaisia aineenvaihduntahäiriöitä, kuten korkea kolesteroliarvo, keskivartalolihavuus sekä muita vastaavia häiriöitä. Öljyllä on todettu myös tulehduksia ehkäisevä ja sydänsairauksia vähentävä vaikutus. Näiden kaikkien muiden ominaisuuksien lisäksi, öljyllä on myös positiivisia vaikutuksia mielialaan ja energiatasoon. Koska rasvahapot toimivat aivojen polttoaineena, on aivojen saatava tätä hyvää rasvaa, jotta ajatus pysyy selkeänä. Tämän öljyn käyttöä suositellaan hoitokeinoksi muun muassa imeytymishäiriöstä kärsiville. Mct öljy on Suomeen voikahvin mukana rantautunut trendiöljy, josta on löytynyt monia hyödyllisiä ominaisuuksia. Se on hyvä energialisä paljon liikkuvalle ihmiselle. Ketogeenisellä ruokavaliolla olevat suosivat tätä rasvaa. Koska tämä öljy imeytyy nopeasti, pitää annostuksen kanssa olla tarkkana.

MCT öljystä apua painonpudotukseen

MCT öljy poistaa nälkää ja lisää kylläisyyden tunnetta. Tämä saa laihduttajan syömään vähemmän, joten siitä saa loistavan avun painonpudotukseen. MCT öljyn positiiviset vaikutukset ruoansulatukseen ilmenevät niin, että ruoka sulaa paremmin, eikä jää elimistöön. Tämä puolestaan parantaa rasvanpolttoa, mikä on erityisesti laihduttaessa hyvin tärkeää. Hyvinvointi alkaa ravinnosta ja kun vaihtaa rasvat terveellisempiin, ei sitä edes huomaa maussa. MCT-öljy on mainio lisä ruokavalioon yhdessä monipuolisen ja terveellisen ravinnon kanssa. Sitä, kuten kaikkia muitakin ravintolisiä tulee kuitenkin käyttää kohtuudella. Kookosöljy on tuotettu kookospähkinän siemenvalkuaisesta ja se sisältää noin 15 % MCT-öljyä eli keskipitkäketjuisia triglyseridejä. Palmuöljy sisältää myös MCT:tä, mutta kookosöljy on sitä terveellisempää, joten kookosöljyä käytetään useimmiten MCT-öljyn valmistuksessa. MCT-öljyä kannattaa testata ja sitä löytyy helposti Fitnesstukun laajasta valikoimasta.

Piilota

Tuotemerkit

Keskeytä
Käytä suodatusta
Määräalennus
Määräalennus
3 arvostelu
21.90 €
Määräalennus
Määräalennus
2 arvostelu
19.90 €
Määräalennus
Määräalennus
0 arvostelu
38.90 €
Määräalennus
47.90 €
UUTUUS
Määräalennus
UUTUUS
Määräalennus
0 arvostelu
21.90 €
Määräalennus
37.90 €
Määräalennus
Määräalennus
0 arvostelu
14.90 €
Määräalennus
Määräalennus
0 arvostelu
14.95 €
Määräalennus
21.90 €