Crossfit perusteet

Rankan crosstrainingin perusteet

Soutulaitteen väsymätöntä surinaa, levypainojen kolinaa, uupuneita treenaajia ja tsemppaavaa huutoa. Tämä ilmapiiri on tuttu monilta Crosstraining-saleilta.

 Crosstraining-treeni on hyvin rankkaa ja uuvuttavaa, mutta motivoiva yhteishenki antaa voimaa vielä muutamaan viimeiseen rutistukseen. Crosstrainingin suurimpia valtteja itsenäisesti suoritettaviin treenausmuotoihin verrattuna onkin nimenomaan porukassa tehtävät harjoitukset. 

 

Vinkki: Lue myös artikkelimme "Crosstraining-treeneillä kuntoon"!

 

Yhteisharjoituksia voidaan joko kehittää itse, tai vaihtoehtoisesti Crosstrainingin Inc. tarjoaa lajia harrastaville päivittäin uusia harjoituksia, joita kutsutaan nimellä WOD (Workout of the Day). 

WOD antaa tiedot suoritettavista liikkeistä, toistomääristä sekä mahdollisesti erikoistyyleistä, esimerkiksi aineenvaihduntaa erityisesti kiihdyttävästä treenistä. 

Pääpiirteittäin WOD on yhdistelmä seuraavista elementeistä: alkuverryttely, tekniikkaharjoittelu, voimaharjoittelu, MetCon-osio ja loppuverryttely.

 Fitnesstukku osallistui CrossFit East Turku -salin treeneihin selvittämään, mistä lajissa todella on kyse.

 

ESIMERKKI WOD:STA

21-15-9 Kolme sarjaa MetConissa, joiden toistomäärät ovat 21, seuraavassa sarjassa 15 ja viimeisessä 9. Voidaan tehdä useita liikkeitä, esim. kyykky-punnerrus-leuanveto. 

Sarja suoritetaan loppuun ja vasta sitten voidaan siirtyä toiseen liikkeeseen, esim. 21 kyykkyä, 21 punnerrusta, 21 leuanvetoa, 15 kyykkyä, 15 punnerrusta jne.

 

Vinkki: Lue myös artikkelimme "Maailman kovakuntoisin mies"!

 

SANASTOA

AMRAP As Many Rounds As Possible, niin monta kierrosta kuin ehdit tietyssä ajassa. Esim. 6min AMRAP tarkoittaa, että urheilijalla on kuusi minuuttia aikaa tehdä niin monta kierrosta määrättyä treeniä kuin ehtii.

METCON Metabolic Conditioning, aineenvaihduntaa kiihdyttävä ja hengästymistä aiheuttava treeni.

MUCLE-UP Voimaveto, roikunnasta leuanveto + dippi ylös käsien varaan, renkailla tai leuanvetotangolla.

RD´X Treenin tekeminen ennalta määrätyillä painoilla, toistoilla ja liikkeillä.

SKAALAAMINEN Treenin muokkaaminen omiin kykyihin sopivaksi. Esim. painon pienentäminen/suurentaminen tai haastavampien voimisteluliikkeiden korvaaminen helpommilla.

 

 

MITÄ ON CROSSTRAINING?

Crosstraining on laaja-alainen voima- ja kunto-ohjelma, joka perustuu monipuolisiin ja vaihteleviin toiminnallisiin liikkeisiin. Treenit ovat lyhyitä ja intensiivisiä ja niissä yhdistellään esimerkiksi juoksua, soutua, voimisteluliikkeitä, painonnostotangolla tehtäviä liikkeitä, naruhyppelyä ja kahvakuulaliikkeitä.Crosstraining -harjoittelun erikoisuus ja vahvuus on sen monipuolisuus ja se, ettei siinä erikoistuta vain tiettyjen ominaisuuksien kehittämiseen.

 

UUTTA! Nyt pääset tutustumaan WOD:iin myös videon muodossa! Klikkaa osoitteeseen https://youtube.com/fitnesstukku ja katso, mistä Crosstraining-treenissä on todella kyse!

 

Suosikkilisäravinteet kovaan Crosstraining-treeniin
Myyntimenestys
22.90 €
Myyntimenestys
15.90 €
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
23.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
9.90 €
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
24.90 €
Osta
Osta
25.90 €
Seuraa
Seuraa