Kuinka Star Nutrition Whey-80 ja Whey-100 proteiinijauheet eroavat toisistaan

Juuri itselleen sopivan proteiinin valitseminen voi tuntua hankalalle. Lue oppaastamme, mitä sinun kannattaa ottaa huomioon tehdessäsi päätöstä.

Whey on englanninkielinen käännös heralle. Heraproteiini taas on suosituin lisäproteiinin lähde kehonrakentajien ja fitnessurheilijoiden keskuudessa. Syynä tähän on sen korkea biologinen arvo*. Hinta voi vaihdella tuotteiden ja valmistajien välillä ja asiakkaan voikin olla hankala tietää mistä hän oikeastaan maksaa.

Heraproteiinia saadaan herasta, joka on luontainen osa maitoa. Kehittyneiden valmistusmenetelmien avulla proteiinit erotetaan muista heran aineista, toisin sanoen hiilihydraateista (laktoosi), rasvasta, mineraaleista ja nesteestä. Tämä prosessi toistetaan useita kertoja ja joka kerralla proteiinipitoisuus nousee. Heraproteiinikonsentraatin proteiinipitoisuus voi vaihdella 30 ja 80 prosentin välillä kun taas isolaatti sisältää noin 90 prosenttia proteiinia.

Isolaatti vs. konsentraatti

Whey-100 on heraproteiini-isolaatti. Isolaatti tarkoittaa, että tuote on läpikäynyt erittäin tarkan puhdistusprosessin. Tuotteesta on suodatettu pois suurempi määrä laktoosia ja rasvaa, ja näin ollen proteiinipitoisuus on korkeampi. Lopputuotteen kalorimäärä on pienempi ja laktoosipitoisuus lähes olematon. 

Whey-100 on optimaalinen tuote henkilöille, joilla on laktoosi-intoleranssi tai jotka noudattavat tiukkaa dieettiä, jossa jokainen kalori on merkityksellinen. 

Whey-80 on heraproteiinikonsentraatti. Tuotteessa on matala hiilihydraatti- ja rasvapitoisuus, mutta se sisältää hieman vähemmän proteiinia ja enemmän kaloreita kuin Whey-100.

Yhteenveto

Sekä Whey-80 että Whey-100 ovat vähäkalorisia proteiinijauheita ja niissä on korkea proteiinipitoisuus. Ero näiden kahden välillä on erityisesti proteiinin määrässä 100 g kohden sekä laktoosipitoisuudessa. Henkilöille, jotka ovat dieetillä ja/tai joilla on laktoosi-intoleranssi, Whey-100 on optimaalinen tuote. Whey-80 on erittäin hyvä ja hintansa arvoinen proteiini, joka soveltuu useimmille meistä.

*Biologinen arvo ilmoittaa proteiininlähteen laadun ihmiselle. Biologinen arvo käsittää proteiinin aminohappokoostumuksen sekä sen kuinka hyvin proteiini imeytyy elimistöön.

Whey-80 tai Whey-100 -tuotteita
Myyntimenestys
+ 25 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 25 vaihtoehtoa
24.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
14%
85.90 €
99.60 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
22%
89.90 €
114.80 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 11 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 11 vaihtoehtoa
34.90 €
Osta
Osta