HIIT - Korkean intensiteetin intervalliharjoittelu
TREENI & FYSIOLOGIA

HIIT - Korkean intensiteetin intervalliharjoittelu

HIIT harjoittelusta on tullut suosittu treenimuoto, koska sen avulla voit nopeasti polttaa kaloreita ja parantaa kuntoa.

Mikä on HIIT?

HIIT (High Intensity Intervall Training) eli korkean intensiteetin intervalliharjoittelu on harjoitusmuoto, joka sisältää nopeita ja lyhyitä korkean intensiteetin treenijaksoja, joita seuraa lyhyitä matalan intensiteetin treenijaksoja tai lepotaukoja.

Tämän tyyppisestä harjoittelumuodosta on tullut suosittua, koska sen avulla voit nopeasti polttaa kaloreita ja parantaa kuntoa.

HIIT-treenin aikana suoritat erilaisia ​​korkean intensiteetin harjoituksia lyhyin väliajoin, voit tehdä sen esimerkiksi juosten, pyöräillen, burbeen tai hyppynarun avulla. Intervallien välillä lepäät tai suoritat matalan intensiteetin harjoituksia auttaaksesi kehoa palautumaan.

HIIT- treeni on yleensä melko lyhyt, noin 10-30 minuuttia, mutta erittäin tehokas.

Miten HIIT eroaa tavallisesta kestävyysharjoittelusta?

HIIT-harjoittelu eroaa tavallisesta kestävyysharjoittelusta monella tapaa. Suurin ero on, että HIIT-harjoittelua suoritetaan korkealla intensiteetillä lyhyin väliajoin kun taas perinteisessä kestävyysharjoittelussa pidetään yleensä tasaista intensiteettiä pidemmän aikaa.Toinen ero on se, että HIIT-harjoittelut ovat usein lyhyempiä kuin tavalliset kestävyysharjoittelut. HIIT-harjoittelu kestää yleensä 10–30 minuuttia, kun taas tavallinen kestävyysharjoittelu kestää yleensä pidempään. Tämän vuoksi HIIT on hyvä vaihtoehto ihmisille, joilla on vähän aikaa harjoitella, koska voit saada tehokkaan treenin lyhyessä ajassa. HIIT-harjoittelu eroaa kestävyysharjoittelusta myös siinä, että se sisältää usein erilaisia ​​harjoitusmuotoja, kuten hyppynarun, burpeen tai steppilaudan.Tämän ansiosta HIIT tuntuu monipuolisemmalta ja mukavammalta kuin pelkkä juoksumatolla juokseminen tai kuntopyöräily. Lopuksi, HIIT ja kestävyysharjoittelu eroavat niiden vaikutuksista kehoon. HIIT-harjoittelu voi polttaa kaloreita nopeammin lyhyessä ajassa. Sen vuoksi se on myös yleensä uuvuttavampaa keholle. Kestävyysharjoittelu voi tarjota tasaisemman tehon pitkällä aikavälillä, mutta ei yleensä yhtä intensiivistä. Harjoitusmuodon valinta riippuu tavoitteistasi ja olosuhteistasi.

Miten HIIT eroaa voimaharjoittelusta?

HIIT ja voimaharjoittelu ovat kaksi täysin erilaista harjoittelua, joilla on eri tarkoitus ja painopiste. HIIT-harjoittelussa on enemmän korkean intensiteetin harjoittelua lyhyillä intervalleilla, kun taas voimaharjoittelussa harjoitellaan tiettyjä lihaksia tai lihasryhmiä voiman ja lihasmassan lisäämiseksi. HIIT-treenit ovat usein lyhyitä, noin 10-30 minuuttia. Voimaharjoittelut kestävät yleensä pidempään. Voit hyvin yhdistää HIIT-harjoittelun voimaharjoitteluun polttaaksesi enemmän kaloreita ja parantaaksesi lihaskuntoa.

Sisällytä HIIT treeniohjelmaasi

Voit helposti sisällyttää HIIT-harjoittelun olemassa olevaan treeniohjelmaasi lisäämällä yhden tai useamman HIIT-treenin viikossa. Tätä varten sinun ei tarvitse tehdä suuria muutoksia nykyiseen treeniohjelmaasi– voit esimerkiksi lisätä lyhyemmän HIIT-treenin tavallisen harjoituksen jälkeen.On tärkeää muistaa, että korkean intensiteetin harjoittelu voi rasittaa kehoa, joten on tärkeää lisätä harjoittelua vähitellen ja kuunnella kehoaan HIIT-harjoittelun aloittamisen yhteydessä. Aloita yhdellä tai kahdella harjoituksella viikossa ja lisää vähitellen, kun tunnet olevasivalmis siihen. Voit myös mukauttaa harjoituksia tasosi ja kykysi mukaan. Harjoitteluja on myös hyvä vaihdella erityyppisillä harjoituksilla ja vaihtelemalla intervalliaikoja, jotta et treenaa koko ajan samoja lihaksia ja samalla intervallin pituudella. Näin saat tasapainoisemman ja kattavamman treenin.

Onko HIIT-harjoittelussa huonoja puolia?

Kuten kaikki treenit, myös HIIT sisältää jonkin verran loukkaantumisriskejä ja muita kielteisiä vaikutuksia. On tärkeää muistaa, että HIIT on korkean intensiteetin liikuntamuoto, joka voi olla keholle uuvuttavaa. Sen vuoksi on tärkeää lisätä harjoittelua asteittain ja kuunnella kehoa HIIT-harjoittelun aloittamisen yhteydessä, jotta vältytään ylikuormitukselta ja loukkaantumiselta. On myös tärkeää lämmitellä kunnolla ennen HIIT-treenin aloittamista.

Myyntimenestys
14.90 €
+ 2 vaihtoehtoa
49.00 €
Osta
Osta