B -vitamiini

Vitamiinit ovat elintärkeitä Vitamiinit ovat ryhmä aineita, joita esiintyy useimmissa syömissämme ruoissa, jotka ovat peräisin luonnosta. Eri vitamiineja löytyy eri e...

Vitamiinit ovat elintärkeitä Vitamiinit ovat ryhmä aineita, joita esiintyy useimmissa syömissämme ruoissa, jotka ovat peräisin luonnosta. Eri vitamiineja löytyy eri elintarvikkeista, ja siksi on tärkeää olla syömättä liian yksipuolisesti, jotta vältytään mahdollisilta puutteilta. Keho käyttää vitamiineja moniin eri toimintoihin, ja jos saamme liian vähän jotakin vitamiinia, syntyy puute, joka aiheuttaa erilaisia ​​ongelmia sen mukaan, minkä vitamiinin puutos on kyseessä. Elintärkeitä ​​vitamiineja on yhteensä 13 ja ne voidaan jakaa eri ryhmiin, joista yksi on B-vitamiinit.

Lue lisää

Suurin vitamiinien ryhmä 

B -vitamiini on erillinen vitamiinien ryhmä, johon kuuluu kaiken kaikkiaan 8 vitamiinia 13 välttämättömästä vitamiinista. B-vitamiinien ryhmään sisältyvät tiamiini (B1), riboflaviini (B2), niasiini (B3), biotiini (B7), pantoteenihappo (B5), pyridoksiini (B6), kobalamiini (B12) ja erittäin tärkeä foolihappo. 

Kaikki B-vitamiinit ovat vesiliukoisia. Tämä tarkoittaa, että keho ei tarvitse rasvaa imeäkseen näitä vitamiineja, mutta se tarkoittaa myös sitä, että elimistö ei kykene varastoimaan niitä suurina määrinä tulevaa käyttöä varten. B-vitamiinit ovat siis vitamiineja, joita on saatava ruokavalion kautta päivittäin. 

 

Miksi ne ovat hyviä? 

B-vitamiineilla on monia toimintoja kehossa. Ne liittyvät monin tavoin paitsi normaaliin aineenvaihduntaan, myös rasvojen, hiilihydraattien ja proteiinien aineenvaihduntaan. Niillä on myös tärkeä rooli punasolujen normaalissa muodostumisessa ja hermoston toiminnassa. 

B12-vitamiini on tärkeä vitamiini, jota esiintyy aktiivisessa muodossa vain eläimillä. Jokainen, joka seuraa kasvispainotteista tai vegaanista ruokavaliota, tarvitsee siksi tämän vitamiinin täydennystä. Foolihappo on toinen kiinnostava vitamiini, koska se on tärkeä sekä vauvalle että äidille raskauden aikana. Foolihapolla on niin tärkeä rooli äidille ja vauvalle, että raskaana olevia naisia ​​kehotetaan aloittamaan foolihapon käyttö raskauden aikana. 

 

Ravintolisien muodossa 

Ruoan kautta saamamme B-vitamiinien määrä voi vaihdella suuresti. Siksi nykyään on tavallista käyttää lisäravinteita sen varmistamiseksi, että keho saa aina tarvitsemansa vitamiinit. B-vitamiineja löytyy lähes kaikista monivitamiineista ja kivennäisvalmisteista, mutta on myös monia tuotteita, joissa on vain yksi tai useampia B-vitamiineja. Fitnesstukulla on laaja valikoima B-vitamiineja sisältäviä tuotteita, jotta löydät itsellesi sopivan tuotteen.

Piilota
Keskeytä
Käytä suodatusta
Määräalennus
14.90 €
Määräalennus
12.90 €
Määräalennus
87.90 €
Määräalennus
8.90 €
UUTUUS
Määräalennus
28.90 €
Määräalennus
49.90 €
Määräalennus
15.00 €
Määräalennus
17.90 €
Määräalennus
18.50 €
Määräalennus
15.00 €
Määräalennus
19.00 €
Määräalennus
9.90 €
Määräalennus
23.00 €
Määräalennus
18.70 €
Määräalennus
23.00 €
Määräalennus
24.90 €
Määräalennus
17.90 €
Määräalennus
17.90 €
Määräalennus
17.90 €
Määräalennus
16.90 €
Määräalennus
19.90 €