Kookosöljy

Kookosöljy on peräisin kookospähkinästä. Kookospähkinät tulevat palmuista, joilta vie noin 10 vuotta ennen kuin ne alkavat tuottaa kookospähkinöitä, mutta kun ne ovat saa...

Kookosöljy on peräisin kookospähkinästä. Kookospähkinät tulevat palmuista, joilta vie noin 10 vuotta ennen kuin ne alkavat tuottaa kookospähkinöitä, mutta kun ne ovat saavuttaneet tämän iän, ne voivat tuottaa kookospähkinöitä reilusti yli 100 vuoden ajan. Koko pähkinää voidaan käyttää eri tavoin. Kuiva kuori voidaan käyttää esimerkiksi siveltimissä käytettäviin kuituihin, itse pähkinä kulhoiksi ja tietysti sisällä oleva herkullinen massa on erittäin hyvä syötäväksi. Lisäksi kookosvesi on täydellinen janon sammuttaja.

Lue lisää

Rasvainen pähkinä 

Yksi kookospähkinän näkyvimmistä ominaisuuksista on se, että sen hedelmälihassa on runsaasti rasvaa, joka voidaan uuttaa puhtaaksi kookosöljyksi. Kookosöljyssä on luonnostaan ​​runsaasti erityistä rasvahappoa nimeltään MCT. MCT on lyhenne sanoista Medium Chain Triglycerides tai suomeksi keskipitkäketjuiset rasvahapot. MCT eroaa muista rasvahapoista siten, että siinä on melko lyhyt hiiliatomiketju, joka muodostaa rasvahapon "selkärangan".

Erilaisia ​​kookosöljyjä 

Kookosöljyt jaetaan sen mukaan, onko öljyn uuttamiseen käytetty kylmä- vai kuumapuristusta. Kylmäpuristetun Extra Virgin -öljyn kookoksen maku ja aromi ovat lähes aina koskemattomia, mikä tekee siitä täydellisen, kun haluat saada ruokaan ihanan trooppista makua! 

Kuumapuristettu kookosöljy sopii erinomaisesti paistamiseen ja muuhun ruoanlaittoon, jossa kookosöljyä lämmitetään. Se on lämmönkestävä ja siitä puuttuu yleensä tyypillinen kookoksen maku ja tuoksu. Molemmat versiot sisältävät runsaasti MCT-rasvahappoja ja eroavat harvoin koostumukseltaan. Näissä lähinnä maku ja tuoksu vaihtelevat. 

Ruoan ja leipomisen lisäksi kookosöljyä voidaan käyttää myös smoothieissa ja lämpimissä juomissa, kuten kahvissa tai teessä. Se, kumman vaihtoehdon valitset, riippuu täysin omasta mieltymyksestäsi. 

Myös iholle ja hiuksille 

Sen lisäksi, että kookosöljy on täydellinen vaihtoehto ruoanlaittoon, se sopii erinomaisesti myös käytettäväksi iholla. Kylmäpuristettua kookosöljyä voidaan käyttää hiusnaamiona, koska rasva lisää kuluneisiin hiuksiin kosteutta, kiiltoa ja ravinteita. Jos haluat löytää luonnollisen ja allergiaystävällisen kasvojen puhdistusaineen, voit kokeilla kookosöljyn käyttöä. Kookosöljy puhdistaa ihon hellävaraisesti sekä meikistä että ihonhoitotuotteista kuivattamatta kasvoja. Voit käyttää kookosöljyä sekä kasvonaamiona että ihovoiteena. 

Meiltä Fitnesstukusta löydät laajan valikoiman kookosöljyjä. Tutustu eri vaihtoehtoihin ja löydä juuri sinun suosikkisi!

Piilota

Tuotemerkit

Keskeytä
Käytä suodatusta
Määräalennus
Määräalennus
1 arvostelu
9.90 €
Määräalennus
17.90 €
Määräalennus
8.40 €
Määräalennus
Määräalennus
0 arvostelu
16.00 €
Määräalennus
6.20 €
Määräalennus
Määräalennus
0 arvostelu
25.50 €
UUTUUS
Määräalennus
UUTUUS
Määräalennus
0 arvostelu
5.20 €