3 askelta onnistuneeseen rasvanpolttoon

Oletko usein suunnittelemassa rantakuntoon pääsemistä? Huolimatta siitä, oletko jo aloittanut vai vasta aloittamassa, ei ole koskaan haitaksi kerrata kolmea tärkeintä askelta kehon rasvan vähentämiseksi.

1. Kalorivaje

Ihonalainen rasva on kehosi energiavarasto. Kun syöt enemmän ruokaa kuin tarvitset, kehosi varastoi ylimääräisen energian rasvan muodossa, jota se voi hyödyntää silloin, kun saat vähemmän ruokaa. Nykyaikana länsimaissa nälänhätä on kuitenkin vain harvoin ongelma, joten jos sinulla on huonot ruokailutottumukset, ihonalaisen rasvan vähentäminen vaatii usein tietoista ponnistelua.

Avain on yksinkertaisesti saada vähemmän kaloreita kuin tarvitset. Se pakottaa kehon ottamaan energiaa kahdesta suuresta energiavarastosta: rasva ja lihasmassa. Voit varmistaa, että enimmäkseen rasvaa kuluu seuraamalla askeleita 2 ja 3. Ensin sinun on kuitenkin luotava kalorivaje.

Pääasiassa on kaksi tapaa luoda kalorivaje. Voit laskea kalorit ja varmistaa, että syöt noin 500 kcal (huom: vain suuntaa-antava arvo) vähemmän kuin päivätarpeesi on. Voit myös lisätä liikuntaa ja pienentää annoskokoja, samalla kun lisäät kasvisten määrää. Nämä toimet johtavat yleensä kalorivajeeseen. Riippumatta siitä kumman tavan valitset, sinun pitäisi säännöllisesti (esimerkiksi kerran viikossa) tarkistaa, että painonmuutos tapahtuu oikeaan suuntaan.

Vinkki: Lue myös artikkelimme "Tiukempaan kuntoon paastoamalla"!

 

2. Tehokas voimaharjoittelu

Kalorivajeen aikana lihasmassan purku lisääntyy, mutta voit torjua tät prosessia tehokkaalla voimaharjoittelulla. Voit esimerkiksi treenata koko kehon läpi 2-3 kertaa viikossa.

Rakennusvaiheen aikana, kun sinulla on runsaasti kaloreita käytössä, on hyvä treenata paljon, mutta kalorivajeen aikana (ja ehkä erityisesti painonvähennyskauden lopussa) voi olla hyvä vähentää treenausmääriä hiukan. Lihasmassan rakentaminen voi olla vaikeaa, mutta jo pienellä määrällä voimaharjoittelua on lihasmassaa säästävä vaikutus. Lisäksi sinulla tulee todennäköisesti olemaan liian vähän energiaa kovaa treeniä varten.

Varmista kuitenkin, että treenaat raskaalla kuormituksella. Vähintään 70% 1RM:stä ja 6-12 toistoa on hyvä suunta-arvo.

Vinkki: Lue myös artikkelimme "10 tapaa kehittää voimaa"!

 

3. Paljon proteiinia

Viimeinen palapelinpala lihasten säilyttämiseen ja rasvanpolttoon on, että pidät saamasi proteiinimäärän suurena. On tunnettua, että voimaharjoittelijoilla on lisääntynyt proteiinintarve, ja kalorivajeen aikana se on vielä tärkeämpää.

Tarjoamalla keholle riittävästi proteiineja ruokavaliossa, vähentyy tarve hajottaa kehon omia lihasproteiineja.

Fitnesstukun proteiinijauheet löydät täältä >>


YHTEENVETO

Rasvanpoltossa onnistuaksesi sinun täytyy:

1. Luoda kalorivaje, jotta kehosi käyttäisi varastoitua rasvaa.

2. Voimaharjoitella ja...

3. ...syödä paljon proteiineja säilyttääksesi - tai rakentaaksesi lisää - lihasmassaa.

Onnea matkaan!

 

KIRJOITTAJA

Nimi Daniel Richter

Ikä 28 vuotta

Ammatti Insinööri

Tausta Voimaharjoittelu- ja kahvakuulaohjaaja sekä lasten ja nuorten voimanosto-ohjaaja. 

Tuotteet jotka lisäävät rasvanpolttoa