Antidoksidantit

Antioksidantit ovat elimistölle tärkeitä aineita, jotka suojaavat hapettumiselta. Normaalisti antioksidantteja tulisi saada monipuolisesta ja terveellisestä ravinnosta, m...

Antioksidantit ovat elimistölle tärkeitä aineita, jotka suojaavat hapettumiselta. Normaalisti antioksidantteja tulisi saada monipuolisesta ja terveellisestä ravinnosta, mutta aina se ei syystä tai toisesta onnistu. Tällöin antioksidanttien saaminen tulisi varmistaa esimerkiksi ravintolisien avulla. Antioksidanttien tehtävänä on siis tarkalleen ottaen estää se, että vapaat radikaalit pääsevät aiheuttamaan hapettumista. Esimerkiksi oksidatiivinen stressi voi lisätä kehon hapettumista, jolloin antioksidanttien merkitys nousee entisestään.

Lue lisää

Antioksidantit elimistössä

Antioksidantit ovat aineosa, joita jokaisella on elimistössään. Niitä on erityisesti verenkierrossa. Bilirubiini, albumiini ja virtsahapon suolat eli toiselta nimeltään uraatit ovat elimistön aktioksidantteja. Joitakin antioksidantteja muodostuu luontaisesti elimistössä, mutta suurin osa niistä kuitenkin saadaan ravinnosta. Elimistön antioksidanttitasot huolehtivat siitä, että ihminen pysyy terveenä. A-, B- ja C-vitamiini ovat myös hyvin tärkeitä elimistölle samoin kuin muutkin vitamiinit. Fitnesstukusta saat kaiken tarvittavan, jos oma ruokavalio ei pysty tarjoamaan kaikkien tärkeiden aineiden saamista. Antioksidanttitason ylläpitämisen vuoksi erilaiset vitamiinilisät, kuten A-, B-, C-, D-, K- ja E-vitamiini ovat tärkeitä varsinkin kovempien treenikausien kaikana. Näiden lisäksi kannattaa myös varmistaa riittävä hivenaineiden saanti. Tärkeitä hivenaineita ovat esimerkiksi seleeni ja rauta.

Antioksidantit saa vitamiinilisistä

Koska vapaat radikaalit voivat hapettuessaan aiheuttaa suuria vaivoja kehossa, kannattaa antioksidanttitasoista pitää hyvää huolta. Suurimman osan hyvistä antioksidanteista saa nimenomaan vitamiineista. Esimerkiksi hedelmät sisältävät runsaasti C-vitamiinia, joka vahvistaa vastustuskykyä ja saa mielen virkeäksi. Vitamiineista saatavat antioksidantit ovat elimistön toiminnan kannalta tärkeitä, sillä ne vaikuttavat niin sairauksien ehkäisyyn kuin yleiseen vireystasoon. Jos elimistön antioksidanttien ja vapaiden radikaalien suhde on epätasapainossa, alkaa ihminen kärsimään oksidatiivisesta stressistä. Oksidatiivinen stressi tarkoittaa sitä, että vapaita radikaaleja syntyy elimistössä niin runsaasti, että antioksidanttien ei ole enää mahdollista pitää niitä kurissa. Oksidatiivisen stressin pitkittyessä seurauksena voi olla palautumisen heikkenemistä niin treenien kuin flunssan jälkeen, mutta myös suoranaisesti sairauksia. Tämän vuoksi antioksidanttitasoista kannattaa pitää huolta. Osta kaikki tarvitsemasi ravintolisät kerralla Fitnesstukusta ja pidä elimistösi ja mielesi virkeänä.

Piilota
Määräalennus
19.90 €
Määräalennus
28.90 €