E -vitamiini

Löydettiin varhain E-vitamiinia eristettiin ja uutettiin ensimmäisen kerran vehnänalkioista vuonna 1936 aikana, jolloin monet vitamiinit löydettiin ja luetteloitiin. ...

Löydettiin varhain E-vitamiinia eristettiin ja uutettiin ensimmäisen kerran vehnänalkioista vuonna 1936 aikana, jolloin monet vitamiinit löydettiin ja luetteloitiin. Silloin tiedettiin, että tämä vitamiini on elintärkeä sekä ihmisille että eläimille, ja nykyään tiedämme siitä paljon enemmän monivuotisen tutkimuksen ansiosta.

Lue lisää

Useita E-vitamiinilajeja 

E-vitamiini ei ole yksittäinen aine, vaan se on itse asiassa ryhmä aineita, joita kutsutaan tokoferoleiksi ja tokotrienoleiksi. Niitä on yhteensä 8 kpl. Näistä aineista, joita kutsutaan yleisesti E-vitamiiniksi, D-alfa-tokoferoli on variantti, jota pidetään biologisesti aktiivisimpana, mutta kaikkia muunnelmia löytyy sekä elintarvikkeista että ravintolisistä. 

 

E-vitamiini ruoassa 

E-vitamiinia löytyy monista eri elintarvikkeista. Joitakin E-vitamiinipitoisimmista tuotteista ovat kasviöljyt ja siemenet, mutta sitä löytyy myös munista, vihreistä lehtikasveista ja täysjyvätuotteista. E-vitamiini on herkkä hapelle, valolle ja jäätymiselle, mikä tarkoittaa, että ruoanlaitto ja säilyttäminen voivat vähentää merkittävästi E-vitamiinipitoisuutta. Monet lisäravinteet ja elintarvikkeet sisältävät lisättyä E-vitamiinia, ei aktiivisena ainesosana, vaan luonnollisena antioksidanttina, joka estää ruoan tai ravintolisän pilaantumisen ja pahenemisen. 

 

Mitä E-vitamiini tekee? 

Luonnollisena antioksidanttina toimimisen lisäksi E-vitamiinilla on muitakin käyttötarkoituksia. E-vitamiini on jo pitkään ollut suosittu ravintolisä urheilijoiden keskuudessa maailmanlaajuisesti ja ehkä eniten heille, jotka harrastavat kestävyyslajeja, jolloin monet käyttävät E-vitamiinia heti treenin päätyttyä. E-vitamiini auttaa suojaamaan soluja oksidatiiviselta stressiltä, ​​aivan kuten se suojaa ruokaamme. E-vitamiini on myös vuorovaikutuksessa C-vitamiinin kanssa. C-vitamiini täydentää E-vitamiinia, jota keho on käyttänyt uudelleen käytettävään E-vitamiinin muotoon. 

 

Fitnesstukulta löydät laajan valikoiman tuotteita, joissa on E-vitamiinia osana yhdistelmää tai yksittäisenä ainesosana.

Piilota
Määräalennus
13.90 €
Määräalennus
27.00 €
Määräalennus
18.00 €