Maastaveto - Miksi kaikkien tulisi tehdä sitä

Vaikka olisit treenannut vasta lyhyen aikaa, et ole varmastikaan voinut välttyä maastavedon suosiolta. Maastavetoa kutsutaan usein “Kuningasliikkeeksi”, ja se on todennäköisesti parhaita ja käytännöllisimpiä liikkeitä, joita voit kuntosalilla tehdä.

Kyseessä on liike, joka on erinomainen sekä massan rakentamiseen ett' vahvuuden, voiman ja nopeuden lisäämiseen. Jos olet jättänyt maastavedon pois harjoittelustasi, voit lukea tästä miksi sinun tulisi tehdä siitä osa treeniäsi!

 

Miksi maastaveto?

 

  1. Maastaveto toimii lähes kaikissa suurissa lihaksissa, ja sen vaikutuksen painopisteinä ovat nelipäinen reisilihas, takareidet, pakaralihakset, vatsalihakset, useimmat selkälihakset sekä kyynärvarret. Erityisesti maastaveto vahvistaa posteriorista lihasketjuasi – takareidet, pakarat ja selän ojentajat –, mikä parantaa kehosi toimintakykyä.
  2. Yhdistelmänostot, kuten maastaveto, käyttävät useampia lihasryhmiä ja edesauttavat testosteronin ja kasvuhormonin luonnollista lisääntymistä.
  3. Toisin kuin monet muut liikkeet, maastaveto on varsin yksinkertainen. Siihen ei tarvita varmistajaa. Kyse on vain sinusta, tangosta ja painosta. Maastavetoon et tarvitse telinettä – ainoastaan pienen osan kuntosalin lattiapinta-alasta.
  4. Maastaveto on monipuolinen – sen avulla voi tavoittaa lähes jokaisen fyysisen tavoitteen. Haluatko rakentaa lihasmassaa, polttaa rasvaa, ehkäistä vammoja tai tuntea olosi terveellisemmäksi? Silloin maastaveto on juuri sinulle.
  5. Maastaveto rakentaa voimaa ja nopeutta räjähtävyyttä vaativiin suorituksiin. Journal of Strength and Conditioning Research -lehdessä julkaistussa tutkimuksessa todettiin, että maastavetojen suorittaminen kahdesti viikossa kymmenen viikon ajan lisää vääntömomenttia sekä polven ojentajissa että koukistajissa. Tämän todettiin edesauttaneen pystysuoran hyppykorkeuden paranemista.

 

Valitse oma maastavetosi

Perinteinen maastaveto

Yleisin maastaveto - kädet juuri ja juuri jalkojesi ulkopuolella, seisoen jalat noin lanteen leveyden erillään toisistaan. Tärkeää on pitää selkäranka suorana koko noston ajan. Vedä syvään henkeä, pidä koko selkäsi ja ylävartalosi tiukkana ja rintakehä ylhäällä, kuljeta kantapäidesi kautta ja vedä.

Sumo maastaveto

Kädet ovat jalkojesi sisäpuolella, jalat leveämmässä asennossa. Tangolla on vähemmän matkaa kulkea, mikä vähentää alaselkäsi kuormitusta. Tämä hyödyttää myös lyhyempiä ja tanakampia nostajia, joilla ei ole välttämättä kovin hyvä liikkuvuus.

Hex- tai Trap Bar -maastaveto

Nämä suoritetaan käyttämällä erityistä tankoa. Trap-tangon avulla voit astua sisään sen sijaan että astuisit tangon taakse. Tämä johtaa enemmän pystysuoraan asentoon, mikä vähentää selkään kohdistuvaa painetta.

Snatch Grip -maastaveto

Kätesi käyttävät laajaa otetta, ikään kuin riuhtaisuotteessa. Tällä muunnelmalla on myös lyhyempi liikealue ja sillä on lisäetuna yläselän stimuloiminen sekä trapin kehitys.

Romanialainen maastaveto

Tässä variantissa säilytät polvissasi kevyen koukistuksen, samalla kun työnnät alaselkäsi niin pitkälle kuin mahdollista. Laske paino ainoastaan niin pitkälle kuin voit mennä samalla, kun selkäsi pysyy tasaisen litteänä.

Tuotteita tukemaan treeniä
13.90 €
99.90 €
Osta
Osta