Hyvästi pienille käsivarsille
Treenivinkkejä

Hyvästi pienille käsivarsille

YLEISET VIRHEET


1. YLITREENAAMINEN

Jostain syystä monet treenaavat käsivarsia viidesti viikossa kehittymisen toivossa. Tällöin jää huomioimatta se, että nämä lihakset saavat epäsuoraa rasitusta monissa muissakin treeniliikkeissä. Tämän johdosta, sinun ei tarvitse käyttää aikaa käsivarsien treenaamiseen joka päivä; hauis on loppujen lopuksi pieni lihas eikä se kehity, ellet anna sen levätä.

2. MUIDEN LIHASRYHMIEN LAIMINLYÖMINEN

Stereotyyppi on kaveri, joka treenaa salilla kaikkea muuta paitsi jalkoja. Tästä tulee termi ”chicken legs”, joka on myös meemiaiheena varsin suosittu. Jos keskität paljon aikaa käsivarsien treenaamiseen, saat varmasti niihin näkyviä tuloksia, mutta tämä kaikki on samalla pois suuremmilta lihasryhmiltä ja aiheuttaa pahimmassa tapauksessa lihasepätasapainoa. 

3. NIUKKA RAVINNON SAANTI

Et tule saamaan halkaisijaltaan 45 cm käsivarsia, jos painat vain 60 kg. Kuten asia on muidenkin kehonosiesi suhteen, tulee sinun saada lisää massaa, jotta myös lihaksesi voivat kasvaa.

 

SUUREMMAT KÄSIVARRET

Kuten juuri totesimme, “alipainoisena” et tule saamaan tavoittelemiasi suuria käsivarsia – huolimatta siitä, kuinka monta sarjaa hauiskääntöjä teet. Avain suurten käsivarsien kehittämiseen on yleisen lihasmassan lisääminen tulemalla vahvemmaksi ja syömällä runsaasti.


1. SYÖ ENEMMÄN

Otetaan tähän yksi mielikuva: pystyisitkö rakentamaan talon, jos sinulla on rakennuskaaviot ja työntekijät, muttei raaka-aineita?

Tämä pätee myös lihasmassan lisäämiseen. Ruoki kehoasi laadukkailla raaka-aineilla, jotta se pystyy kasvamaan. Riittävästi proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa. Lihaksesi tarvitsevat ravintoa lihasvaurioiden korjaamiseen ja lihasmassan rakentamiseen.

Suosittelemme perusteellisen meal preppaamisen aloittamista. Mikäli et ole valmis sitoutumaan tähän prosessiin tai haluat yksinkertaisesti tehostaa massan lisäämistä, testaa 100% Premium Mass Gainer:ia. Se antaa lähes 1300 kcal energiaa annosta kohden. 


2. KEHITÄ LIHASVOIMAA

Jos huomaat, ettet treenaamisesta ja syömisestä huolimatta saa kokoa käsivarsiisi, voi olla, että kroppasi on tottunut treenirutiineihisi eikä se enää saa riittävästi haastetta. Tämän voit ratkaista muuttamalla treeniohjelmaasi.

Sanotaan, että olet jo pidempään tehnyt hauiskääntöä 40 kg vastuksella, ja saat tällä melko vaivattomasti 10 toistoa. Sen sijaan, että tekisit toisen 10 toiston sarjan samalla painolla, lisää tankoon 5 kg. Ehkä saat tällä sarjalla 6-8 toistoa, mutta nyt olet antanut lihaksillesi erilaista ärsykettä raskaammalla kuormalla. Voit noudattaa tätä periaatetta ja lisätä kasvattaa toistomaksimiasi; näin tulet käynnistämään jälleen kehittymisen.

Maksimoi treenivaste nauttimalla laadukasta Intra-Workoutia treenin aikana. Suosittelemme testaamaan Amino Build® Next Gen:ia, joka sisältää 4 g aminohappo leusiinia annosta kohden. Tämän määrän on tutkimuksessa todettu auttaneen koehenkilöitä lisäämään viiden toiston maksimiaan yli 40% 12 viikon testijakson aikana.2


MUUT TREENIVINKIT

1. HAUISKÄÄNTÖ TANGOLLA

Hauiskääntö tangolla mahdollistaa “overloadingin” raskaalla kuormalla. Keskity kuitenkin tekniikan koossa pitämiseen. Älä vauhdita liikettä keinuttamalla kroppaa liikkeen tahdissa tai tuo painoa ylös taivuttamalla selkää. Tee hitaita ja tuskallisia toistoja hyvällä tuntumalla.

2. HAUISKÄÄNTÖ KÄSIPAINOILLA, ISTUEN VINOPENKISSÄ

Tämä on fantastinen, mutta varsin harvoin nähtävä liike hauislihasten kasvattamiseen. Pidä painot maltillisina ja anna käsivarsien ojentua täysin alavaiheessa, jolloin tunnet venytyksen hauislihaksissa. Suorita toistot rauhallisesti ja tee huippujännitys liikkeen ylävaiheessa.

3. HAUISKÄÄNTÖ SEISTEN TALJASSA

Taljassa tehtävä liike on epästabiili kaapelin jännityksestä johtuen ja näin ollen myös ympäröivät lihakset joutuvat auttamaan liikkeen suorittamisessa. Taljan avulla voit myös keskittyä pelkästään lihastuntumaan ilman huolta tangon kannattelemisesta.

4. KESKITETTY HAUISKÄÄNTÖ KÄSIPAINOLLA

Klassikko, joka toimii! Tekemällä liikkeen istuen, voit estää heilumisen ja keskittämällä kaiken energian lihastuntumaan. Tässä liikkeessä stabiloivat lihakset eivät tule apuun – erinomainen liike treenin viimeistelyyn.

Tuotteet käsitreeniin