Förbättra din balans och bålstyrka
Guide

BCAA vai EAA - Minkä aminohapon valitset?

Aminohapot ovat niin sanottuja rakennuspalikoita, jotka rakentavat kaikkia proteiineja, myös lihaksia. Aminohappoja on noin 20 erilaista, joista noin puolet on välttämättömiä elämälle. Elimistö käyttää aminohappoja kaiken proteiinin valmistamiseen ja jos treenaat kasvattaaksesi lihasta tai kenties ylläpitääksesi lihasmassaa painonpudotuksen aikana, on tärkeää varmistaa, että elimistöllä on jatkuvasti aminohappoja kropassa.


Alla selitämme sinulle EAA:n ja BCAA:n eri käsitteet ja miksi nämä ovat tärkeitä aminohappoja varsinkin sinulle, joka treenaa.Mitä eroa on BCAA:lla ja EAA:lla


BCAA ja EAA ovat lyhenteitä, joita näet melkein kaikkialla. EAA on englanninkielinen lyhenne sanoista "välttämättömät aminohapot" (Essential Amino Acids) ja BCAA "haaroittuneista aminohapoista" (Branched-Chain Amino Acids).


EAA:t ovat kaikki aminohappoja, joita elimistö ei pysty valmistamaan itse, mikä tarkoittaa, että niiden on oltava peräisin ruokavaliosta. Nämä ovat erittäin tärkeitä muun muassa lihasten rakentamisen kannalta. On olemassa suuri määrä erilaisia ​​EAA-tuotteita ja niissä on eri määrät kutakin aminohappoa.


BCAA aminohappoja ovat: leusiini, valiini ja isoleusiini. Kaikki nämä ovat välttämättömiä ja sisältyvät EAA-lisäravinteisiin. BCAA:t ovat ainutlaatuinen aminohapporyhmä, koska niillä on haarautumiskuvio, jollaista muilla ei ole. BCAA:n suuri etu on se, että saat tehokkaammin näitä aminohappoja kuin jos ne olisivat vain osa EAA:n ainesosista.


Vapaat aminohapot BCAA:n ja EAA:n muodossa ovat arvokkaita niille, jotka ottavat liikunnan ja ruokavalion vakavasti. Oikeiden tuotteiden avulla voit antaa kehollesi aminohappoja juuri silloin, kun kehosi niitä eniten tarvitsee. EAA ja BCAA täydentävät usein toisiaan, koska BCAA on hyvä treenin aikana ja EAA on parasta kropallesi treenin jälkeen.

Kuinka saada BCAA:ta ja EAA:ta?

Jauheena

Jauhe on ylivoimaisesti yleisin sekä BCAA:n että EAA:n muoto. Jauheen suurin etu on, että sillä on mahdollista saavuttaa suuria annoksia, koska kapseli tai tabletti rajoittaa saannin määrää. Jauheet ovat myös yleensä maullisia, mikä tekee siitä näin ollen miellyttävän juomakokemuksen. Monet valitsevat nykyään BCAA:n harjoituksen aikana ja EAA:n sen jälkeen proteiinijauheen lisäravinteena tai jopa korvikkeena. Jauheena olevilla aminohapoilla on toinen etu, ne imeytyvät elimistössä erittäin nopeasti, koska vapaassa muodossa olevia aminohappoja ei tarvitse pilkkoa (hajottaa), vaan ne voivat imeytyä heti, kun ne saavuttavat suoliston.


Star Nutritionin tuotteita on erityisesti kehitetty käytettäviksi harjoituksen aikana, näitä ovat muun muassa kaikkien aikojen suosikkituotteemme: Octane ja harjoittelun jälkeen käytettävä EAA Complex.


Träna med maghjul och band
Suosikit
Myyntimenestys
+ 3 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 3 vaihtoehtoa
29.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
23.90 €
Myyntimenestys
16.03 €
+ 4 vaihtoehtoa
55.12 €
Osta
Osta
Edullinen
+ 6 vaihtoehtoa
Edullinen
+ 6 vaihtoehtoa
27.92 €
          {"value":27.92,"currency":"EUR","formatted":"27.92 €","decimalPrice":"27.92","referenceId":5,"periodDays":30,"lowestPriceFlag":true,"lowestPriceDebugMode":true,"showDiscountPercentage":false,"discountPercentage":0,"isVisible":true,"hasValue":true,"list":{"value":34.9,"currency":"EUR","formatted":"34.90 €","decimalPrice":"34.90","referenceId":3}}
        
Alhaisin hinta 27.92 €
Osta
          {"value":27.92,"currency":"EUR","formatted":"27.92 €","decimalPrice":"27.92","referenceId":5,"periodDays":30,"lowestPriceFlag":true,"lowestPriceDebugMode":true,"showDiscountPercentage":false,"discountPercentage":0,"isVisible":true,"hasValue":true,"list":{"value":34.9,"currency":"EUR","formatted":"34.90 €","decimalPrice":"34.90","referenceId":3}}
        
Alhaisin hinta 27.92 €
Osta
Träna med balansbräda, pilatesboll och gåstavar

Juomat

Valmiissa juomassa on runsaasti aminohappoja. Yleisin on BCAA, mutta niitä on myös saatavilla usesita eri EAA vaihtoehdoista. Valmista juomaa voi verrata jauheeseen, mutta sitä ei tarvitse itse sekoittaa, ja siksi se on erittäin helppo ottaa mukaan mihin tahansa. Lisäksi valmiista juomasta saa usein erittäin hyvän ja usein myös hiilihapotetun juoman. Aminohappojen määrä on usein hieman pienempi kuin itse sekoittamalla, mutta maku ja miellyttävyys kompensoi valitsemasi valmisjuoman mukaan. Valmisjuomat imeytyvät erittäin nopeasti. Esimerkiksi NOCCO on virkistävän hyvä jääkylmänä treenin aikana tai janon sammuttajaksi päivän aikana!


Fitnesstukku.fi:lla on laaja valikoima erilaisia EAA- ja BCAA-tuotteita.

Suosikit
36%
+ 1 vaihtoehto
44.90 €
69.90 €
Osta
Osta

Tabletit ja kapselit

Tabletit ja kapselit ovat yleensä täysin vapaita väri-, maku- ja makeutusaineista ja ovat hyvä vaihtoehto niille, jotka haluavat välttää väri, maku -tai muita makeutusaineita. Kapseleiden ja tablettien aminohappojen määrä voi joskus olla rajoitetumpi, koska täyttötilaa on rajoitetusti. Imeytyminen voi myös olla hieman hitaampaa, koska kapselit ja tabletit on liuotettava kropassa ennen kuin imeytyminen voi tapahtua. Siksi niitä ei usein käytetä suoraan harjoittelun yhteydessä, vaan lisäravinteena päivän aikana lisäämään vapaiden aminohappojen saantia.

Suosikit
Myyntimenestys
10.90 €