Patukka-koulu

Proteiinipatukka on pelkästään proteiinipatukka, eikö niin? Ei, se ei ole niin yksinkertainen, sillä kahden eri tuotteen välillä voi olla melko suuri ero. Aivan kuten ravintolisien yhteydessä, on olemassa erityyppisiä patukoita, jotka on mukautettu erilaisiin tilanteisiin ja tarkoituksiin. Tämä opas auttaa sinua löytämään oikean!

Olipa yleinen ruokavaliosi keskittynyt lihasten rakentamiseen, painon pudottamiseen tai maksimaalisen suorituskyvyn saavuttamiseen,löydät tämän oppaan avulla oikeanlaisen proteiinipatukan. Patukoiden viidakko on iso ja hankala, joten oikean löytäminen ei ole helppoa. Toivottavasti tämä opas voi auttaa sinua löytämään sinulle sopivan patukan.

Makeisista terveysruokiin

Pelkästään se, että tuotetta markkinoidaan ja markkinoidaan urheiluravinnoksi ja tulee patukka-muodossa, ei välttämättä tarkoita, että se on määritelmänsä mukaan juuri sinulle hyödyllinen.

On patukoita, jotka sisältävät melkein yhtä paljon sokeria kuin perinteiset makeiset, ja siksi niitä tulisi pitää vain proteiinirikastetuina makeisina. Samalla on myös erittäin ravitsevia ja vähäkalorisia patukoita, jotka voidaan helposti integroida urheilulliseen ja terveelliseen elämäntapaan mukautettuun ruokavalioon.

Proteiinipatukat

Tämän tuotesegmentin pääkategoriaa kutsutaan lyhyesti "Proteiinipatukat". Jos valitset tuotteesi, jonka olet löytänyt tästä luokasta, on parasta tarkistaa sisällysluettelo huolellisesti. Kultaisia akanoita on useita!

Ruokavalioon sopivat patukat - niille, jotka haluavat pysyä kunnossa

"Ravintolisäpatukat / diettipatukat"

-kategoria on hiukan kapeampi, ja kuten nimestä voi päätellä,on kyseessä matalakaloriset vaihtoehdot. Tämän kalorien alijäämän saavuttamiseksi käytetään yleensä puhtaampaa proteiiniraaka-ainetta pitäen rasva- ja hiilihydraattipitoisuudet minimissä. Tämä vaikuttaa selvästi toissijaisiin ominaisuuksiin, kuten makuun ja rakenteeseen. Suositussa Quest-baarissa oligosakkaridien muodossa olevia kuituja on käytetty luomaan pehmeä ja hyväkoostumus, jolla on vähän sokeripitoisuutta.

Toinen menetelmä on käyttää kollageenia (jota kutsutaan myös gelatiinihydrolysaatiksi) osittaisena proteiinilähteenä. Kollageeni on nestemäisessä muodossaan, mikä mahdollistaa miellyttävän koostumuksen ja korkean proteiinipitoisuuden saavuttamisen. Kollageeni on ehdottomasti vähemmän suosittu ainesosa kehonrakennuspiireissä, koska sen on todettu olevan melko tehoton lihaskasvun suhteen, mutta se ei ole mitenkään vaarallinen tai epäterveellinen. Monet valmistajat väittävät, että he mieluummin käyttävät kollageenia kuin sokeria patukoissaan.

Gainer-patukat

Kalori-tiheät baarit painonnousua varten!

Painonnousupalloilla tai "Gainerpatukoilla", joina niitä kutsutaan, on usein sama ravitsemuksellinen koostumus kuin perinteisellä jauhemaisella gainerilla. Tuo on hiilihydraattien suhde proteiiniin 2: 1. Ne on suunniteltu ensisijaisesti nopeuttamaan palautumista ja edistämään nopeaa painonnousua, mutta niitä voivat käyttää myös ihmiset, joilla on vaikeuksia saada riittävästi energiaa päivän aikana. Kulutetaan edullisesti liikunnan jälkeen tai välipalana.

Energy bar - kestävyysurheilijan paras ystävä

Luokka "Energiapatukat" erottuu hiukan muista, koska tuotteiden ei tarvitse välttämättä sisältää mitään proteiinia. Sen sijaan keskitytään hiilihydraateihin ja energian saantiin. Tärkein energiaryhmiä kuluttava kohderyhmä on kestävyysurheilijat, joita he tekevät ennen pidempiä kilpailuja ja harjoittelujaikoja ja niiden aikana. Tämä tehdään lihaksien glykogeeniannoksien täydentämiseksi jatkuvasti, mikä puolestaan ​​sallii ylläpitää jatkuvasti hyvää suorituskykytasoa.

Jotkut energiapatukat ovat myös rikastettu muilla suorituskykyä parantavilla aineosilla, kuten kreatiinilla ja kofeiinilla. Koska tämän luokan patukat sisältävät yleensä paljon hiilihydraatteja, jotka ovat yleensä myös nopeampia kultutettavia, ne tulisi kuluttaa vain kestävän fyysisen toiminnan yhteydessä.

Ostaa patukat

Vastaavia tuotteita
27%
+ 9 vaihtoehtoa
27%
+ 9 vaihtoehtoa
219 arvostelu
21.90 €
30.00 €
Osta
Osta
24%
+ 9 vaihtoehtoa
24%
+ 9 vaihtoehtoa
154 arvostelu
19.90 €
26.25 €
Osta
Osta