Luo oma treeniohjelmasi
Opas

Luo oma treeniohjelmasi

5 vinkkiä hauistreeneihin

Hauista voi treenata monin eri liikkein. Hauistreenin perusta on kuitenkin edelleen vanha kunnon hauiskääntö levytangolla tai käsipainoilla. Mutta se täytyy tehdä oikein.

 

Kyynärpäät alhaalla

Moni fuskaa siirtämällä kyynärpäitä eteenpäin. Näin käy helposti, kun alkaa väsyä tai on tullut laitettua liikaa painoa tankoon. Hauislihas ei enää jaksa nostaa koko painoa yksinään, jolloin apua haetaan muista lihasryhmistä, kuten hartioista ja selästä.

Pidä kyynärpäät alhaalla ja linjassa yläkropan kanssa. Voit kokeilla hauiskääntöä niin, että seisot selkä seinää vasten ja kyynärpäät ottavat koko ajan kiinni seinään.

 

Älä nojaa taaksepäin

Fuskaaminen hauiskäännössä on yksi tapa edetä treeneissä, mutta silloin käsivarret tekevät suuremman osan työstä. Kun liike alkaa tuntua todella raskaalta, sitä helposti hakee vauhtia tankoon työntämällä lantiota eteen ja nojaamalla taakse. Tarpeeksi pitkälle vietynä liike tarkoittaa sitä, ettet enää treenaa hauista lainkaan.

Minimoi lantion liike ja maksimoi hauiskääntö.

 

Muista ranteen kierto

Joskus käy niin, että hauis ei supistu täydellisesti. Syynä on joko, että fuskaat tai ettet tee liikettä täydellä liikeradalla. Käsipainoissa on se hyvä puoli, että niitä käytettäessä rannetta voi kiertää. Tämä on tärkeää, jotta saat hauiksen supistumaan täydellisesti.

Tee hauiskääntö painoilla kämmen ylöspäin (peukalot osoittavat sivuille) ja kierrä samalla kyynärvartta mahdollisimman pitkälle (kääntämällä peukalot kropastasi poispäin). Näin hauis aktivoituu maksimaalisesti yläasennossa.

 

Vähennä painoa

Moni käyttää hauiskäännössä liikaa painoa. Hauis on suhteellisen pieni lihas. Yksinään muista lihaksista erotettuna se ei myöskään ole erityisen vahva lihas.

Vähennä painoa ja treenaa fuskaamatta. Se palkitsee loppupeleissä.

 

Pidä huoli ranteista

Kun käsipaino tai levytanko on väärässä kohtaa kämmentä, ranteet kuormittuvat tarpeettomasti. Mitä kauempana ranteesta paino on, sitä pidempi vipu ja suurempi kuormitus ranteelle. Lisäksi silloin on myös vaikeampi pitää painosta kunnolla kiinni.

Sijoita tanko keskelle kämmentä, esim. heti kovettumien alapuolelle. Hauiskääntö on tehokkaampi, kun ote on kunnollinen eikä ranteisiin satu. Purista kunnolla, niin saat lisää voimaa.

 

Tuotteet jotka auttavat saavuttamaan seuraavan tasosi
99.90 €
Osta
Osta