Proteiinijauhe on yhteisnimi tuotteille, jotka koostuvat jauhemaisesta proteiinista – lyhyesti ja ytimekkäästi. Se on samaa proteiinia, jota esiintyy luonnollisesti monissa elintarvikkeissa, mutta se on suodatetussa ja helposti sekoitettavassa muodossa. 

Tästä huolimatta se ei ole yhtenäinen tuotekategoria, koska proteiinia voi saada useista eri lähteistä, joilla on erilaisia ominaisuuksia. Proteiinijauhetta saa mm. maidosta, soijasta ja herneistä. Proteiinin lähteestä riippuen yksittäisillä tuotteilla voi olla erilaisia ominaisuuksia.

Heraproteiini

Heraproteiinia saadaan maidosta, ja se on proteiinin lähde, joka hajoaa ja imeytyy nopeimmin. Heraproteiinia on saatavana useissa eri muodoissa:

  • Heraproteiinikonsentraatti: Tämä jää jäljelle heran ensimmäisen suodattamisen jälkeen. Kaupallinen heraproteiinikonsentraatti voi sisältää 30–80 % proteiinia, mutta laadukkaan tuotteen tulisi sisältää 70–80 %.
  • Heraproteiinihydrolysaatti: Se, että proteiini on hydrolysoitu, tarkoittaa, että se on etukäteen hajotettu pienemmiksi ainesosiksi. Tämän ansiosta elimistön tarvitsee pilkkoa itse pienempi osa proteiinista, mikä varmistaa nopeamman imeytymisen ja paremman vaikutuksen.
  • Proteiiniyhdistelmä: Heraproteiinia esiintyy myös sekoitetussa muodossa. Tämä tarkoittaa, että tuote koostuu eri määristä yllä olevia muotoja, jotta siihen saadaan halutut fysiologiset ja hintaan liittyvät ominaisuudet.

Suosittuja heraproteiinejä

Myyntimenestys
16.90 €
Osta Osta
Myyntimenestys
26.90 €
Osta Osta
Myyntimenestys
21.90 €
Osta Osta
Myyntimenestys
24.90 €
Osta Osta
19.90 €
Osta Osta
16.90 €
Osta Osta

Kaseiini

Maidosta voidaan erottaa kaksi proteiinilajia: heraproteiini ja kaseiiniproteiini. Vaikka niiden lähde on sama, niillä on täysin erilaiset ominaisuudet. Kaseiiniproteiini on hitaimmin imeytyvä proteiinin lähde. Tämän ansiosta se ehkäisee lihasproteiinin purkua pitkään ja sopii hyvin iltaproteiiniksi. Kaseiiniproteiinissa on täyteläinen koostumus ja se täyttää hyvin.

Suosittuja kaseiiniproteiinejä

Myyntimenestys
17.90 €
Osta Osta
24.90 €
Osta Osta
21.90 €
Osta Osta

Kasviperäiset proteiinijauheet

Laktoosi-intolerantikoille ja muille, jotka haluavay vältää meijerituotteita tarjoaa Star Nutrition laajan valikoiman vaihtoehtoja. Valikoimasta löytyy puhdas proteiini-isolaatti soijasta ja herneistä sekä yhdistelmä kasviperäisiäproteiinin lähteitä.

Suosittuja kasviperäisiä proteiinijauheita

19.90 €
Osta Osta
20%
15.90 €
19.90 €
Osta Osta
Myyntimenestys
19.90 €
Osta Osta