6 lisäravinnetta kovaan ympärivuotiseen kuntoon
Diettivinkkejä

6 lisäravinnetta kovaan ympärivuotiseen kuntoon

Kovan kunnon ylläpitäminen ympäri vuoden on monille tuttu tavoite. Tavoite, josta on helpompi puhua kuin saavuttaa. Tässä artikkelissa tarkastelemme kuutta tuotetta, jotka voivat auttaa.


Jotkut ovat kuntosalilla päivittäin, mutta eivät murehdi "muodoistaan", ennen kuin kesä on lähestynyt. Jotkut eivät välitä ollenkaan estetiikasta ja keskittyvät sen sijaan johonkin muuhun, esimerkiksi nostaakseen raskaita tai ajaakseen nopeasti. Toiset pyrkivät matalaan rasvaprosenttiin ympäri vuoden. Rasvaprosentti, joka saa heidät lisäämään kiinteän ab: n ja reiden aina, kun heille annetaan mahdollisuus.


Tässä artikkelissa tarkastellaan kuutta lisäravinnetta, jotka tekevät jälkimmäisestä ympärivuoden kunnosta helpommin saavutettavamman.


HMB

HMB on lihaksia parantava ravintolisä, joka muodostuu kemiallisesti L-leusiinin hajoamisen kautta. Hieman yli viisi prosenttia muista lähteistä saamasta leusiinista muuntautuu HMB: ksi. Muista lähteistä tuotettu määrä on kuitenkin kaukana tarjoamaan saman vaikutuksen, joka voidaan saada HMB-lisäyksellä.


Voima ja toimintamekanismi

HMB on hyvin tutkittu ravintolisä, ja sen on osoitettu lukuisissa tutkimuksissa pystyvän lisäämään lihasmassaa ja nopeuttamaan lihasvoimaa. Vaikutusmekanismin uskotaan olevan yhdistelmä lisääntyneestä lihasmassan kertymisestä ja vähentyneestä lihasmassan hajoamisesta. Selitys siihen, miksi lihakset kasvavat, on periaatteessa melko yksinkertainen. Lihasta rakentuu enemmän kuin sitä lähtee pois. HMB estää lihasten hajoamista ja lisää lihasten rakennetta.


HMB: n tutkimushistoria on pitkä, ja tutkimukset osoittavat uskomattoman hyviä tuloksia ja lisäksi huonoja tuloksia. HMB näyttää antavan parhaat tulokset tutkimuksissa, joissa se yhdistetään hyvinrakennettuihin ja oikeaoppisiin koviin harjoitusohjelmiin. Tämä vittaa siihen, että HMB kannattaa käyttää, jos sitä käytetään yhdistettynä kovaan oikeaoppiseen treeniin yhdisttettynä.


Annos ja ajoitus

HMB tulisi ottaa kolme grammaa päivässä. HMB voidaan ottaa yksi tai kaksi tuntia ennen harjoittelua maksimoidaksesi treenisuorituksen.


ZMA

ZMA on yksi suurimmista lisäravinteista urheiluravintomaailmassa. ZMA koostuu sinkin, magnesiumin ja B6-vitamiinin mineraalien yhdistelmästä. Sinkki, magnesium ja B6-vitamiini ovat kaikki välttämättömiä ravintoaineita, jotka on nautittava ruoan tai lisäravinteiden yhteydessä.


Voima ja toimintamekanismi

ZMA on monipuolinen ravintolisä, jolla on monia hyödyllisä vaikutuksia. Mitä tulee liikuntatuloksiin, ZMA-lisäravinteen kaksi tärkeintä vaikutusta ovat 1) kohonnut testosteronitaso ja 2) parempi unenlaatu.


Testosteroni on sukupuolihormoni, jota pidetään yhtenä tärkeimmistä parametreistä tehokkaalle lihaksen kasvulle. Testosteronitasojen noustessa lihasten voimaominaisuudet kasvaa.


Kehon sinkkitasojen ja kehon testosteronintuotannon välillä on yhteys, joten matalat sinkkipitoisuudet antavat alhaisen testosteronituoton ja korkeat pitoisuudet antavat korkean testosteronituoton. Tälle vaikutukselle on kuitenkin kynnys, joten enemmän sinkkiä ei suoranaisesti vastaa lisääntynyttä testosteronitasoa kropassa. Mutta hyvä tasoisella ZMA-lisäravinteela varmistat, että sinulla on optimaaliset sinkkitasot tyydyttävään testosteronin tuotantoon.


ZMA: n toinen tulokseen liittyvä vaikutus on, että se voi parantaa unen laatua, jonka uskotaan olevan magnesiumpitoisuuden vaikutuksesta. Hyvä uni on välttämätöntä, jotta voimme toimia optimaallisesti päivisin, ja sen on myös keskeinen palautumiskyvyssä.


Annos ja ajoitus

Ihanteellinen ZMA-ravintolisä tarjoaa hiukan yli 20 mg sinkkiä, 600 mg magnesiumia ja 4 mg B6-vitamiinia. Annostulisi ottaa illalla.


Kreatiini

Kreatiini on luultavasti markkinoiden parhaiten tutkittu ravintolisä, jota on jo tutkittu 1920-luvulta asti. Kreatiini muodostuu pieninä määrinä kehossa ja esiintyy luonnossa lihassa ja kalassa.


Voima ja toimintamekanismi

Kreatiini tunnetaan parhaiten kyvystään parantaa suorituskykyä intensiivisissä ja räjähtävissä muodoissa, kuten voimaharjoittelussa ja sprintti-juoksussa. Kreatiini voi myös lisätä lihasmassaa.


Lihasten perustason energialähde on ATP, adenosiinitrifosfaatti, molekyyli, joka sisältää kolme fosfaattiryhmää. Kun lihakset toimivat, ne saavat energiaa hajottamalla fosfaattimolekyylin ATP: stä. Kreatiini varastoituu lihaksiin kreatiinifosfaattina (kreatiini, johon on kiinnitetty fosfaattimolekyyli). Kreatiini parantaa suorituskykyä lahjoittamalla fosfaattimolekyylinsä käytettyyn ATP: hen, jolloin ATP: tä voidaan käyttää uudelleen energiana. Mitä enemmän kreatiinia on lihaksissasi, sitä enemmän ATP: tä voidaan uudistaa.

Tuotteet jotka pitävät sinut kunnossa
Myyntimenestys
20%
31.92 €
39.90 €
Myyntimenestys
23.90 €
20%
+ 1 vaihtoehto
17.52 €
21.90 €
Osta
Osta