HAUISKÄÄNTÖ LEVYTANGOLLA MYÖTÄOTTEELLA

Hauiskääntö levytangolla myötäotteella on tehokas liike, joka ottaa ylävartalotreeniisi kyynärvarret mukaan.  

Hauiskääntö on pohjimmiltaan hyvä ojentajaharjoitus, mutta kun ottaa mukaan levytangon ja tarttuu siihen myötäotteella, saa paremmat mahdollisuudet treenata brachioradialista, yhtä kyynärvarren suurimmista lihaksista. Kun teet tavallisen hauiskäännön levytangolla kämmenet ylöspäin, treenaat ennen kaikkea kaksipäistä hauislihasta biceps brachiita. Mutta kun otat tangosta myötäotteen (kämmenet alaspäin), biceps brachii löystyy ja päätyy epäsuotuisaan tilaan, niin kutsuttuun aktiiviseen insuffisienssiin. Käänteinen myötäote saa aikaan sen, että brachioradialis saa entistä tärkeämmän tehtävän kyynärpään taivuttamisessa. Hauiskääntö levytangolla myötäotteella, jota englanniksi kutsutaan nimellä reverse cable curl, on siten harjoitus, joka harjoittaa sekä olkavarsia että kyynärvarsia.


TEE NÄIN  

  1. Tartu levytankoon myötäotteella kämmenet alaspäin kädet noin hartioiden levyisessä asennossa. 
  2. Lähtöasennossa kädet ovat täysin suorat ja seisot ryhdikkäästi olkapäät hieman alas- ja taaksepäin. 
  3. Käännä sen jälkeen tanko hartioiden korkeudelle. Älä heilauta tankoa ylävartaloa keinuttamalla. Vaikka pystyisit tankoa heilauttamalla käyttämään enemmän painoja, se ei tee olkavarsitreenistä parempaa, koska tällöin töitä tekee pikemminkin selkä. 
  4. Kun olet yläasennossa, laske tanko lähtöasentoon hallitusti. Muista, että kyynärpäät tulee pitää sivuilla koko liikkeen ajan ja että ranteiden tulee olla suorassa.


VINKKI  

  • Yleinen virhe on heilauttaa levytankoa, koska silloin on mahdollista nostaa raskaampia painoja. Sitä tulee välttää, mutta tähänkin on olemassa poikkeus, jos nimittäin haluat lisätä eksentrisen vaiheen kuormitusta. 
  • Heilauttamalla tankoa suuremmalla painolla hauis kuormittuu hallitussa eksentrisessä vaiheessa.


VARIAATIO 

Harjoituksen voi tehdä suoralla levytangolla tai kulmatangolla, esimerkiksi EZ-tangolla. Voit myös muunnella harjoitusta tekemällä sen vapailla painoilla tai taljassa.

LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.


Agonistit

▪ Brachioradialis


Synergistit

▪ Biceps brachii

▪ Brachialis


VASTAAVAT HARJOITUKSET 

Tässä on lueteltu harjoituksia, jotka kuormittavat samaa tai samankaltaista lihasryhmää.


Brachioradialis

  • Hauiskääntö myötäotteella taljassa
  • Rannekääntö
  • Käänteinen rannekääntö


LUOKITUKSET  

Harjoitustyyppi: Eristävä liike

Liikkuva raaja: Kyynärnivel

Liikkeen tyyppi: Kyynärnivelen koukistus


VÄLINEET

Luettelemme tässä ehdotuksia henkilökohtaisista treenivälineistä, joilla voi aktiivisesti edistää harjoituksen toteuttamista ja/tai vähentää loukkaantumisriskiä.

Hauiskääntö levytangolla on eristävä liike, jossa käytetään suhteellisen vähän painoa. Jos sinulla on otteessa ongelmia, voi olla hyvä ajatus hankkia hyvät treenihanskat tai magnesiumkarbonaattia. Jälkimmäistä saa sekä kiinteässä että nestemäisessä muodossa.

Voimaharjoitteluun ja erityisesti vapailla painoilla tehtäviin liikkeisiin kannattaa valita treenikengät huolella. Klassiset lenkkarit, joissa on kaareva ja iskuja vaimentaja pohja, luovat epävakaan perustan, joten tässä suositellaan voimaharjoittelukenkiä, joissa on litteä ja jäykkä pohja.

Varusteet: Hauiskääntö levytangolla myötäotteella
Myyntimenestys
103.92 €
Myyntimenestys
84.90 €
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
10.90 €
Osta
Osta