VIPUNOSTO KÄSIPAINOILLA, SELINMAKUULLA VINOPENKISSÄ

Käsipainoilla tehtävät vipunostot antavat rinnalle tehokasta treeniä, kun rintalihakset saavat työskennellä koko liikeradan laajuudella. 

Käsipainoilla tehtävässä vipunostossa pectoralis major saa työskennellä koko liikeradan laajuudella. Jos harjoitus suoritetaan oikein, saat suhteellisen kevyillä käsipainoilla aikaan oikein raskaan treenin rintalihaksille.

Vipunostot käsipainoilla suoritetaan vinopenkissä, kuten ymmärrät. Vipunostoja käsipainoilla voidaan tehdä myös tasaisella penkillä, mutta vinopenkissä pectoralis majorit joutuvat tekemään enemmän töitä. Vipunostot käsipainoilla on myös oikein hyvä eristämisharjoitus täydennyksenä esimerkiksi penkkipunnerrukselle tavoiteltaessa vahvoja ja hyvin kehittyneitä rintalihaksia.


TEE NÄIN

 1. Käytä säädettävää treenipenkkiä ja säädä selkänoja noin 30-45 asteen kulmaan. 
 2. Tartu sopivan painaviin käsipainoihin ja asetu penkille käsipainot polven päällä. Työnnä jalkojen avulla ylös yhtä käsipainoa kerrallaan ja nojaudu sitten taakse selkänojaa vasten. 
 3. Aseta jalat tukevasti lattialle, työnnä hartiat yhteen alas ja taakse ja nosta rintakehää hieman ylemmäs. Kun makaat tukevasti penkillä, työnnä käsipainoja kohti kattoa, kuten penkkipunnerruksessa käsipainoilla. 
 4. Pidä alkuasennossa käsipainoja rintakehän edessä, pidä kyynärpäät kevyesti taivutettuina ja kämmenet vastakkain. 
 5. Laske sen jälkeen käsipainot lattialle kaarevalla liikkeellä rintakehän ulkopuolella ja hengitä samaan aikaan sisään ja nosta rintakehää edelleen. 
 6. Vaihda liikkeen suunta, kun käsipainot ovat vartalon ulkopuolella ja tunnet mukavan venytyksen rintalihaksissa. Palaa alkuasentoon samalla kaarevalla liikkeellä. 


VINKKEJÄ

 • Eräs vinkki rintalihaskosketuksen säilyttämiseen toistojen välillä on pysäyttää liike ennen alkuasentoon palaamista käsipainot suoraan rintakehän yläpuolella.
 • Pidä kyynärpäät hieman taivutettuina koko suorituksen ajan niiden kuormituksen vähentämiseksi, mutta varo kuitenkin taivuttamasta niitä liikaa. On yleinen virhe, että kyynärpäitä taivutetaan todella paljon, kun liikkeestä alkaa tulla liian raskas. Jotta rintalihakset saisivat hyvää treeniä koko liikeradalla, ei siksi pidä valita suurempia käsipainoja kuin sellaiset, että pystyy koko ajan pitämään kyynärpäät kevyesti taivutettuina.


MUUNNELMA

Vipunostoja käsipainoilla voidaan tehdä tasaisella tai vinopenkillä riippuen siitä, mihin pectoralis majorin osaan haluat keskittyä. Vipunostoja käsipainoilla voidaan tehdä myös ristikkäin.

LIHAKSET

Tässä luetellaan lihakset, joilla on ratkaiseva rooli harjoituksen toteutuksessa.


Agonistit

▪ M. Pectoralis major


Synergistit

▪ M. Biceps Brachii

▪ M. Deltoideus anterior


TÄHÄN LIITTYVÄT HARJOITUKSET

Tässä luetellaan harjoituksia, jotka kuormittavat samoja tai läheisiä lihasryhmiä.


M. Pectoralis major

 • Vinopenkkipunnerrus
 • Vinopenkkipunnerrus käsipainoilla
 • Vipunosto taljassa alhaalta
 • Pullover


LUOKITTELU

Harjoitustyyppi: Eristämisharjoitus

Liikutettava nivel: Olkanivel

Liiketyyppi: Olkanivelen vaakasuora lähennys


VARUSTEET

Tässä luetellaan ehdotuksia henkilökohtaisiksi treenivarusteiksi, jotka voivat aktiivisesti edistää harjoituksen suorittamista ja/tai pienentää loukkaantumisriskiä.

Vipunosto käsipainoilla kuormittaa ensisijaisesti ranteita ja kyynärniveliä. Näiden nivelten hyvän tasapainon ja liikkuvuuden saavuttamiseksi on hyvä käyttää apuna rannesiteitä ja kyynärpäätukia. Ranneside on paksu ja joustava side, joka kiedotaan ranteen ympärille halutun tuen saamiseksi. Kyynärpääsuoja on tiukka, lämmittävä neopreenituki, joka pujotetaan käsivarteen kivuttoman liikkuvuuden varmistamiseksi.

Jos koet ongelmia otteen pettämisen vuoksi, voi olla hyvä idea investoida hyviin treenikäsineisiin tai magnesiumkarbonaattiin. Viimeksi mainittua on saatavana sekä kiinteänä että nestemäisenä.

Varusteet: Vipunosto käsipainoilla, selinmakuulla vinopenkissä
+ 2 vaihtoehtoa
+ 2 vaihtoehtoa
2 arvostelu
27.90 €
Osta
Osta
40%
58.74 €
Alhaisin hinta 97.90 € (-40%)
Alhaisin hinta 97.90 € (-40%)
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
729 arvostelu
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
42 arvostelu
10.90 €
Osta
Osta