RANNEKÄÄNTÖ

Jos haluat saada suuret ja vahvat kyynärvarret, kuten Kippari-Kallella, rannekääntö on sinulle juuri oikea harjoitus.  

Kaikki kunnia suurille olkavarsille, mutta ei pidä kuitenkaan aliarvioida muhkeita kyynärvarsia. Paitsi, että kehittyneet kyynärvarret ovat vaikuttavan näköiset, ne voivat saada kunnioitusta aikaan kätellessäsi uutta ihmistä. Kyynärvarsien voima on lisäksi tärkeä monissa muissa voimaharjoitteissa ja urheilulajeissa. 


TEE NÄIN  

 1. Istu penkillä ja tartu levytankoon vastaotteella kädet noin hartioiden levyisessä asennossa. 
 2. Anna kyynärvarsien nojata reisiin ja käsien ja levytangon roikkua polvien alapuolella. 
 3. Päästä levytanko kämmeniltä sormien varaan samalla, kun taivutat ranteet lattiaa kohden. 
 4. Käännä sen jälkeen tanko vetämällä tankoa sormilla kämmeniä vasten samalla, kun taivutat ranteet siten, että rystyset nousevat mahdollisimman korkealle. 
 5. Muista tehdä liike hallitussa tempossa sekä konsentrisessä että eksentrisessä vaiheessa.


VINKKI  

 • Rannekäännön voi tehdä sekä levytangolla että käsipainoilla. Kun teet rannekäännön käsipainoilla, voit hyvin tehdä yhden käden kerrallaan. Siten voit myös tehdä harjoituksen failureen, eli uupumukseen asti ja pakkotoistoilla. Tee ensin niin monta toistoa kuin jaksat ja auta sen jälkeen konsentrisessä vaiheessa toisella kädellä puristaaksesi vielä muutaman toiston.
 • Yleinen virhe on se, että kädet ovat viistosti ulospäin toisistaan. Se kuormittaa ranteita ja sormia epätasaisesti. Tarkista siksi, että kyynärvarret ovat samansuuntaisesti, jotta voit tehdä rannekäännön hyvällä tekniikalla.
 • Toinen vinkki on välttää kokonaisina valettujen levytankojen ja käsipainojen käyttämistä, etenkin jos sinulla on rannevaivoja. Kun valitset levytangon tai käsipainon, jossa painot voivat pyöriä tangon ympärillä, liikkeestä tulee helpommin pehmeämpi ja voit välttää mahdolliset rannevaivat.


VARIAATIO 

Jos et haluat istua etunojassa ja antaa kyynärvarsien levätä reisiä vasten, voit istua lattialla polvillaan ja asettaa kyynärvarret nojaamaan poikittaisen penkin päälle.

Rannekäännön levytangolla voi tehdä myös seisten kädet selän takana. Aseta ranteet selän taakse kankkujen päälle voidaksesi tehdä rannekäännön vakaasti.

LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.


Agonistit

▪ Ranteen koukistaja


VASTAAVAT HARJOITUKSET 

Tässä on lueteltu harjoituksia, jotka kuormittavat samaa tai samankaltaista lihasryhmää.


Ranteen koukistaja

 • Hauiskääntö levytangolla myötäotteella
 • Hauiskääntö myötäotteella taljassa
 • Käänteinen rannekääntö


LUOKITUKSET  

Harjoitustyyppi: Eristävä liike

Liikkuva jäsen Ranne

Liikkeen tyyppi: Ranteen koukistus


VÄLINEET

Luettelemme tässä ehdotuksia henkilökohtaisista treenivälineistä, joilla voi aktiivisesti edistää harjoituksen toteuttamista ja/tai vähentää loukkaantumisriskiä.

Rannekääntö on eristävä liike, jossa käytetään suhteellisen vähän painoa. Jos sinulla on otteessa ongelmia, voi olla hyvä ajatus hankkia hyvät treenihanskat tai magnesiumkarbonaattia. Jälkimmäistä saa sekä kiinteässä että nestemäisessä muodossa.

Varusteet: Rannekääntö
Myyntimenestys
103.92 €
Myyntimenestys
84.90 €
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
10.90 €
Osta
Osta