Jos haluat hyvät hauikset, hauiskääntö käsipainoilla on lähes pakollinen harjoitus.
Vahvojen olkavarsien saamiseksi suositellaan osain erilaisia hauiskääntöjä, joista hauiskääntö käsipainoilla tai englanniksi dumbbell curl on kenties tavallisin versio. Hauiskääntöjä käsipainoilla voi harjoitella sekä istuen että seisten, ja sen voi tehdä suurella tai rajoitetulla liikeradalla. Kaikki vaihtoehdot ovat hyviä paitsi huonot, ja hauiskäännössä käsipainoilla on vaikea epäonnistua.
Harjoituksen voi tehdä molemmilla käsivarsilla saman aikaan (edellä kuvatulla tavalla), yhdellä käsivarrella kerrallaan tai puolittain vuorottelevana versiona, jossa toista käsivartta taivutetaan samalla, kun toista ojennetaan.
Toinen versio hauiskäännöstä käsipainoilla on vasarakääntö. Sen sijaan, että kyynärvarsia kierrettäisiin ulospäin kuten tavallisessa hauiskäännössä, kyynärvarret on tässä pidettävä neutraaliasennossa niin sanotulla vasaraotteella koko vasarakääntöliikkeen ajan. Muunnelmat vaikuttavat siihen, kuinka paljon olkavarren lihakset joutuvat työskentelemään. Nimittäin kyynärvarren kierron ulospäin tekee biceps brachii, kun taas brachioradialis vetää kyynärvarren neutraaliin asentoon.
Tässä luetellaan lihakset, joilla on ratkaiseva rooli harjoituksen toteutuksessa.
▪ M. Biceps brachii
▪ M. Brachialis
▪ M. Brachioradialis
Tässä luetellaan harjoituksia, jotka kuormittavat samoja tai läheisiä lihasryhmiä.
Harjoitustyyppi: Erotteluharjoitus / Toispuolinen harjoitus / Yhden käden harjoitus
Liikutettava nivel: Kyynärnivel
Liiketyyppi: Kyynärpään ojennus
Tässä luetellaan ehdotuksia henkilökohtaisiksi treenivarusteiksi, jotka voivat aktiivisesti edistää harjoituksen suorittamista ja/tai pienentää loukkaantumisriskiä.
Hauiskääntö on erotteluharjoitus, jossa käytetään suhteellisen pieniä painoja. Jos koet kuitenkin ongelmia otteen pettämisen vuoksi, voi olla hyvä idea investoida hyviin treenikäsineisiin tai magnesiumkarbonaattiin. Viimeksi mainittua on saatavana sekä kiinteänä että nestemäisenä
Voimaharjoituksia yleensä ja erityisesti niitä, jotka suoritetaan vapailla painoilla, edistää treenikenkien tarkoituksenmukainen valinta. Klassinen lenkkikenkä, jossa on kaareva ja iskuvaimennettu pohja, antaa epävakaan tuen, siksi kannattaa mieluummin valita voimaharjoitteluun tarkoitettu kenkä, jossa on tasainen ja joustamaton pohja.