VATSARUTISTUS TALJASSA, POLVILLAAN

Jos haluat pistää vatsalihakset toden teolla töihin, vatsarutistus taljassa, polvillaan, on sinulle oikea harjoitus.  

Sixpackia voi treenata monella tavalla, mutta vatsarutistus taljassa, polvillaan on yksi parhaista harjoitteista, jolla vatsalihakset saa eristettyä. Jos olet kyllästynyt siihen, että kaikki keskivartaloharjoitukset tehdään maaten lattialla tai roikkuen eri asennoissa, polvillaan tehtävä vatsarutistus on hauskaa vaihtelua. Sen sijaan, että käytät kehonpainoa vastuksena, saat nyt myös mahdollisuuden käyttää taljaa, jossa voit helposti vaihtaa vastusta.


TEE NÄIN

  1. Lattialle kannattaa laittaa matto, jotta liike olisi mukavampi tehdä. Ota köydestä kiinni molemmilla käsillä ja asetu polvilleen matolle vähän matkan päähän taljalaitteesta. Älä istu takamuksesi päällä, ja varmista, että pidät lantion ilmassa koko liikkeen ajan. 
  2. Laita kädet juuri pään yläpuolelle siten, että ranteet ovat päätä vasten. Lähtöasennossa annat taljakoneen vastuksen suoristaa ylävartalosi siten, että selkä on täysin ojennettuna. 
  3. Pidä lantio samassa asennossa, kun vedät köyttä koukistamalla vartaloa. Ajattele tekevästi vatsarutistusta. 
  4. Kun olet koukistanut vartalon maksimaaliseen asentoon, palaa lähtöasentoon hallitulla liikkeellä ja säilytä keskivartalolihasten jännitys.


VINKKI  

  • Vatsarutistus taljassa, polvillaan tai kneeling cable crunch, kuten sitä englanniksi kutsutaan, on nimenomaan rutistus. Sana rutistus kertoo paljon tässä liikkeessä käytettävästä tekniikasta. Tarkoitus on nimittäin se, että vartaloa koukistetaan siten, että ensisijaisesti vatsalihakset tekevät töitä. Yleinen virhe on kuitenkin se, että liike tehdään lantiolla, jolloin työtä tekevät pääsiassa lonkankoukistajat. 
  • Toinen yleinen virhe on se, että käytetään ylävartalon painoa vetämään taljaa. Muista siksi käyttää vain ylävartaloasi keskivartalon ja kahvojen jatkeena siten, että vatsalihakset tekevät työn.


VARIAATIO 

Voit tehdä harjoituksen myös seisten. Seiso siinä tapauksessa polvet ja lantio hieman koukussa ja varmista, että säilytät koukistuksen koko liikkeen ajan siten, että vain vartalo liikkuu.

LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.


Agonistit

▪ Rectus abdominis


Synergistit

▪ Obliquus internus abdominis

▪ Obliquus externus abdominis

▪ Rectus femoris


VASTAAVAT HARJOITUKSET 

Tässä on lueteltu harjoituksia, jotka kuormittavat samaa tai samankaltaista lihasryhmää.


Rectus abdominis

  •  Jalkojen nosto roikkuen
  • Lantion/jalan nosto maaten
  • Istumaannousu
  • Lankku


LUOKITUKSET  

Harjoitustyyppi: Keskivartaloharjoitus

Liikkuva jäsen: Moninivelliike

Liikkeen tyyppi: Vartalon koukistus


VÄLINEET

Luettelemme tässä ehdotuksia henkilökohtaisista treenivälineistä, joilla voi aktiivisesti edistää harjoituksen toteuttamista ja/tai vähentää loukkaantumisriskiä.

Vatsarutistus taljassa on eristävä liike, jossa käytetään suhteellisen vähän painoa. Jos sinulla on otteessa ongelmia, voi olla hyvä ajatus hankkia hyvät treenihanskat tai magnesiumkarbonaattia. Jälkimmäistä saa sekä kiinteässä että nestemäisessä muodossa.

Varusteet: Vatsarutistus taljassa, polvillaan
64.90 €
Seuraa
Seuraa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
10.90 €
Osta
Osta