RANSKALAINEN PUNNERRUS

Ranskalainen punnerrus on yksi parhaista harjoituksista, joilla saa kehittyneet ojentajat.  

Triceps brachii, tai triceps, kuten puhekielessä sanomme, tarkoittaa kolmipäistä olkalihasta. Se koostuu kolmesta päästä, jotka yhdessä muodostavat ylävartalon suurimman lihaksen. Kaikkien näiden kolmen pään ensisijainen tehtävä on ojentaa kyynärpäätä, mutta pitkällä päällä on toinenkin tehtävä, nimittäin ojentaa olkaniveltä. Jotta pitkän pään lihasta ja voimaa saisi maksimaalisesti kasvatettua, on tärkeää antaa ojentajan ojentaa kyynärpäätä ja taivuttaa olkaniveltä. Tässä ranskalainen punnerrus astuu kuvaan mukaan, sillä harjoitus sallii sinun harjoittaa ojentajaa ääriasennossa ja lisäksi huolehtii siitä, että ojentaja saa ojentaa olkanivelen.


TEE NÄIN  

 1. Makaa penkillä pää penkin päässä. Ota levytangosta hartioiden levyinen tai hieman kapeampi myötäote. 
 2. Lähtöasennossa tanko on kasvojen yläpuolella, kyynärpäät ovat suorassa, kädet hieman vinosti ylöspäin. 
 3. Aloita liike taivuttamalla kyynärpäitä. Kun tanko lähestyy päätä, siirrä kyynärpäitä hieman taaksepäin siten, että levytanko voi kulkea kaaressa pään taakse. 
 4. Kyynärpäät täytyy pitää samalla etäisyydellä toisistaan koko liikkeen ajan. Yritä pitää ne paikoillaan harjoitteen ajan. 
 5. Siirrä kädet samalla liikeradalla takaisin lähtöasentoon. 


VINKKI  

 • Säilyttääksesi jännityksen ojentajissa koko harjoituksen ajan käsivarsien tulee nojata viistosti pään yläpuolella lähtöasennossa ja kyynärpäät tulee pitää hartioiden levyisellä etäisyydellä toisistaan koko liikkeen ajan. Yleinen virhe on, että hartiat kääntyvät sisäänpäin siten, että kyynärpäät osoittavat vartalosta poispäin. Tällöin ojentajat eivät ole jännityksessä ja muun muassa rintalihakset tekevät työn.
 • Varmista, että viet tangon pään taakse etkä vain kasvoja kohti.


VARIAATIO 

Tangon voin nostaa lattialta ennen kuin asetut penkille tai levytankotelineestä, joka on joko vatsan yläpuolella tai pään takana.

Harjoituksen voi tehdä suoralla levytangolla, EZ-tangolla tai käsipainoilla. Jos teet harjoituksen käsipaino kummassakin kädessä, voit pitää niistä joko vasaraotteella tai kääntää kyynärvarret siten, että kämmenet osoittavat lähtöasennossa jalkojen suuntaan.

LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.


Agonistit

▪ Triceps brachii


VASTAAVAT HARJOITUKSET 

Tässä on lueteltu harjoituksia, jotka kuormittavat samaa tai samankaltaista lihasryhmää.


Triceps brachii

 • Dippi
 • Kapea penkkipunnerrus
 • Kickback
 • Ojentajapunnerrus tangolla
 • Ojentajapunnerrus köydellä


LUOKITUKSET 

Harjoitustyyppi: Eristävä harjoitus / Unilateraalinen harjoitus / Yhden käden harjoitus

Liikkuva raaja: Kyynärnivel

Liikkeen tyyppi: Kyynärpään ojennus ja olkapään ojennus


KURIOSITEETTI

Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja siten myös ranskalaisella punnerruksella, jota kutsutaan myös nimellä ojentajapunnerrus maaten tai skullcrusher. Ranskalaisen punnerruksen voi tehdä sekä maaten että istuen. Skullcrusher on ranskalaisen punnerruksen variaatio, jossa sen sijaan että tanko vietäisiin pään taakse kuten ranskalaisessa punnerruksessa, tanko viedään skullcrusherissa otsaa kohti.


VÄLINEET

Luettelemme tässä ehdotuksia henkilökohtaisista treenivälineistä, joilla voi aktiivisesti edistää harjoituksen toteuttamista ja/tai vähentää loukkaantumisriskiä.

Ranskalainen punnerrus on harjoitus, joka kuormittaa ensisijaisesti ranne- ja kyynärniveltä. Voit hyvin käyttää rannesidettä ja kyynärtukea saadaksesi tukea ja liikkuvuutta näihin niveliin. Ranneside on paksu, joustava kangas, joka kääritään ranteen ympärille tueksi. Kyynärtuki on napakka, lämmittävä neopreenituki, joka vedetään kyynärpään kohdalle varmistamaan kivuton liike.

Jos sinulla on otteessa ongelmia, voi olla hyvä ajatus hankkia hyvät treenihanskat tai magnesiumkarbonaattia. Jälkimmäistä saa sekä kiinteässä että nestemäisessä muodossa.

Varusteet: Ranskalainen punnerrus
Myyntimenestys
103.92 €
Myyntimenestys
84.90 €
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
10.90 €
Osta
Osta