HAUISKÄÄNTÖ TALJASSA

Hauiskääntöjä voi tehdä eri tavoin, ja useimmat variaatiot tehdään käsipainoilla. Silloin hauiskääntö taljassa voi olla hauskaa vaihtelua.  

Vain harvat lihasryhmät ovat saaneet niin monta variaatiota eristävistä harjoituksista kuin hauiskääntö. Useimmat hauiskääntöharjoitukset tehdään käsipainoilla, mutta hauiskääntö taljassa on hyvä lisä. Paitsi että hauiskääntö taljassa on pehmeä ja joustava harjoitus, joka on mukava tehdä, taljassa tehdyllä harjoituksella on monia muita etuja. Käsipainot voi esimerkiksi vaihtaa vaikkapa taljaan, jossa on köydet, mutkatanko tai suora tanko. Tai voit muuttaa vaijerin korkeutta, jos haluat, että vastus tulee eri kulmassa. Lisäksi kuormitusta voi nopeasti ja kätevästi vaihtaa painopakasta, jos haluat esimerkiksi tehdä pudotussarjaa. 


TEE NÄIN  

  1. Seiso kasvot taljalaitteeseen päin ja säädä laite niin, että köydet ovat lattiatasolla.  Tartu suoraan tankoon vastaotteella kädet noin hartioiden levyisessä asennossa. 
  2. Lähtöasennossa kädet ovat täysin suorat ja seisot tukevasti polvet hieman koukistettuina, selkä suorassa ja olkapäät hieman alas- ja taaksepäin. 
  3. Aloita sitten liike kääntämällä tanko hartioiden korkeudelle. Älä heilauta tankoa ylävartaloa keinuttamalla. 
  4. Kyynärpäät tulee pitää liikkeen aikana sivuilla paitsi yläasennossa, jolloin kyynärpäät voi viedä hieman eteenpäin siten, että kyynärvarret ovat yläasennossa pystysuoraan. 
  5. Kun olet yläasennossa, laske tanko lähtöasentoon hallitusti.


VINKKI  

  • Saadaksesi paremmin yhteyden hauislihakseen, kun teet hauiskääntöä taljassa, liikelaajuutta kannattaa rajoittaa. Tällöin käsivarsia ei kannata suoristaa ala-asennossa kokonaan ja liike kannattaa kääntää ennen kuin hauis rentoutuu yläasennossa. 
  • Yleinen virhe on heilauttaa tankoa, koska silloin pystyy nostamaan painavampia painoja. Sitä tulee välttää, mutta tähänkin on olemassa poikkeus, jos nimittäin haluat lisätä eksentrisen vaiheen kuormitusta. Heilauttamalla tankoa suuremmalla painolla hauis kuormittuu kunnolla hallitussa eksentrisessä vaiheessa.


VARIAATIO 

Hauiskääntö taljassa voidaan tehdä seisten, makuuasennossa tai istuen, ja liikettä voi mukauttaa muutenkin oman mielen mukaan. Sama koskee kahvojen valintaa. Voit halutessasi valita köydet tai suoran tai mutkatangon.

LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.


Agonistit

▪ M. Biceps brachii


Synergistit

▪ M. Brachialis

▪ M. Brachioradialis

▪ Kyynärvarren koukistaja


VASTAAVAT HARJOITUKSET 

Tässä on lueteltu harjoituksia, jotka kuormittavat samaa tai samankaltaista lihasryhmää.


M. Biceps brachii

▪ Hauiskääntö levytangolla ▪ Vasarakääntö ▪ Keskitetty hauiskääntö ▪ Hauiskääntö käsipainoilla


LUOKITUKSET  

Harjoitustyyppi: Eristävä liike

Liikkuva raaja: Kyynärnivel

Liikkeen tyyppi: Kyynärnivelen koukistus


VÄLINEET

Luettelemme tässä ehdotuksia henkilökohtaisista treenivälineistä, joilla voi aktiivisesti edistää harjoituksen toteuttamista ja/tai vähentää loukkaantumisriskiä.

Hauiskääntö taljassa on eristävä liike, jossa käytetään suhteellisen vähän painoa. Jos sinulla on otteessa ongelmia, voi olla hyvä ajatus hankkia hyvät treenihanskat tai magnesiumkarbonaattia. Jälkimmäistä saa sekä kiinteässä että nestemäisessä muodossa.

Varusteet: Hauiskääntö taljassa
Myyntimenestys
103.92 €
Myyntimenestys
84.90 €
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
10.90 €
Osta
Osta