DIPPI

Dippi on yksi parhaista harjoituksista ylävartalon työntövoiman kehittämiseen ja hyvää harjoitusta ennen kaikkea rintalihaksille ja ojentajille.  

Dippi on yksi kokonaisvaltaisemmista ylävartaloharjoituksista, kun ajatellaan että se harjoittaa niin rintalihaksia, ojentajia kuin olkapäiden takaosaa. Dipin tekemiseen tarvitsen vain dippitelineen. Siksi ei olekaan yllättävää, että dippi on suosittu harjoitus ylävartalon treenaamiseen. 


TEE NÄIN  

 1. Asetu dippitelineeseen ja ota kahvoista noin olkapäiden levyinen ote. Nouse sitten lähtöasentoon suorille käsille. 
 2. Laskeudu sen jälkeen alas taivuttaen kyynär- ja olkaniveliä. Kyynärpäiden tulee osoittaa taaksepäin koko liikkeen ajan ja ylävartalo tulee pitää suorassa. 
 3. Yläasennossa kyynärpäiden tulee olla suorassa, mutta älä yliojenna niitä.
 4. Dipin syvyys tulee mukauttaa olkapäiden liikkuvuuden ja voiman mukaan, mutta tavoite on, että olkavarsien tulee olla ala-asennossa vaakatasossa. Eli olkapäiden tulee olla samalla korkeudella kuin kyynärpäiden. 
 5. Nouse sen jälkeen lähtöasentoon. Jotta syvyys olisi hyväksytty kilpailussa, olkapään yläosan tulee olla kyynärpään korkeinta kohtaa alempana.


VINKKI  

 • Mukauta liikelaajuus tavoitteesi ja edellytystesi mukaan. Rajoittamalla liikelaajuutta liikeradan yläosassa harjoitat ennen kaikkea ojentajia. 
 • Jos tavoitteena on treenata rintalihaksia, voit sen sijaan rajoittaa liikelaajuutta liikeradan alaosaan, jotta säilytät kontaktin rintalihaksiin koko harjoituksen ajan. Varmista sen sijaan, että liikkuvuutesi ja voimasi riittää tekemään harjoituksen rajoitetulla liikelaajuudella.


VARIAATIO 

Dipistä saa raskaamman ripustamalla painoja vyötärön ympärille kiinnitettävään painovyöhön.

LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.


Agonistit

▪ Triceps brachii

▪ Pectoralis major

▪ Deltoideus anterior


VASTAAVAT HARJOITUKSET

Tässä on lueteltu harjoituksia, jotka kuormittavat samaa tai samankaltaista lihasryhmää.


Triceps brachii

 • Kapea penkkipunnerrus
 • Kickback käsipainolla
 • Ranskalainen punnerrus
 • Ojentajapunnerrus tangolla
 • Ojentajapunnerrus köydellä


M. Pectoralis major

 • Penkkipunnerrus
 • Vinopenkkipunnerrus käsipainoilla
 • Vipunosto


M. Deltoideus anterior

 • Vipunosto eteen levytangolla
 • Vipunosto eteen käsipainoilla
 • Vipunosto eteen taljassa
 • Pystypunnerrus käsipainoilla, istuen


LUOKITUKSET  

Harjoitustyyppi: Perusharjoitus

Liikkuva raaja: Moninivelliike

Liikkeen tyyppi: Punnerrus


KURIOSITEETTI

Dippi on aika ajoin saanut huonon maineen siitä, että olkapäihin kohdistuu liikaa kuormitusta ja liike yhdistetään suureen loukkaantumisriskiin. Siksi on tärkeää muistaa, että kuormitusta tarvitaan, jotta sinusta voi tulla suurempi ja vahvempi. Jos haluat vähentää olkapäiden kuormitusta, voit rajoittaa liikelaajuutta.

Jos sinulle ei ole dippitelinettä käytössäsi, voit tehdä penkkidipin, jota kutsutaan myös ojentajadipiksi. Siinä kädet asetetaan penkille selän taakse. Jalat pidetään lattialla tai edessä olevalla penkillä.

Dippi on myös kilpalaji, josta järjestetään kilpailuja. 


VÄLINEET

Luettelemme tässä ehdotuksia henkilökohtaisista treenivälineistä, joilla voi aktiivisesti edistää harjoituksen toteuttamista ja/tai vähentää loukkaantumisriskiä.

Dippi on harjoitus, joka kuormittaa ensisijaisesti ranne- ja kyynärniveltä. Voit hyvin käyttää rannesidettä ja kyynärtukea saadaksesi tukea ja liikkuvuutta näihin niveliin. Ranneside on paksu, joustava kangas, joka kääritään ranteen ympärille tueksi. Kyynärtuki on napakka, lämmittävä neopreenituki, joka vedetään kyynärpään kohdalle varmistamaan kivuton liike.

Jos sinulla on otteessa ongelmia, voi olla hyvä ajatus hankkia hyvät treenihanskat tai magnesiumkarbonaattia. Jälkimmäistä saa sekä kiinteässä että nestemäisessä muodossa.

Varusteet: Dippi
Myyntimenestys
19.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
6%
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
6%
+ 5 vaihtoehtoa
8.17 €
Alhaisin hinta 8.72 € (-6%)
Osta
Alhaisin hinta 8.72 € (-6%)
Osta