REIDEN OJENNUS

Jos haluat todella suuret tai vahvat reidet, reiden ojennus on tehokas harjoitus, jolla saat eristettyä nelipäiset reisilihakset.  

Lihakset lantion etupuolella, nelipäiset reisilihakset, koostuvat neljästä lihaskimpusta, jotka yhdessä muodostavat yhden kehon suurimmista lihasryhmistä. Jalkoja yleensä ja etenkin nelipäisiä reisilihaksia treenataan yleensä monimutkaisilla perusharjoituksilla, jotka voivat olla sekä vaikeita että työläitä. Reiden ojennus istuen laitteessa on sitä vastoin helppo ja erittäin tehokas eristämisharjoitus, joka antaa mahdollisuuden keskittyä ainoastaan nelipäisten reisilihasten treenaamiseen. Reiden ojennus istuen on sitä paitsi erittäin hyvä lisäys esimerkiksi kyykkyyn, koska rectus femorisin, keskellä lantiota sijaitsevan suoran lantiolihaksen, treenaaminen onnistuu tehokkaammin reiden ojennuksilla kuin kyykyillä. Lisäksi reiden ojennus istuen on hyvä harjoitus viimeisen toiston pumppaamiseen nelipäisistä reisilihaksista reilun jalkatreenin jälkeen.


TEE NÄIN  

 1. Asetu tukevasti istuimelle selkä vasten selkänojaa. Säädä selkänoja niin, että polvinivelesi ovat samansuuntaiset reiden ojennuksen liikeakselin kanssa. Useimmissa laitteissa selkänoja kannattaa säätää niin, että istuintyyny loppuu juuri ennen polvitaivetta. 
 2. Aseta jalat pehmustetun tangon taakse ja säädä niin, että pehmustettu tyyny loppuu juuri nilkkojesi yläpuolelle. 
 3. Säädä laite mahdollisuuksien mukaan siten, että saat vastusta mahdollisimman suurella liikealueella. 
 4. Tartu istuimen sivuilla oleviin kahvoihin, niin että istut tukevasti ja saat kehitettyä mahdollisimman paljon voimaa. 
 5. Aloita sen jälkeen liike ojentamalla polvet mahdollisimman suoriksi. 
 6. Laske sitten jalat alas rauhallisella liikkeellä, niin että tunnet hallitsevasi painoa, ja tee seuraava toisto.


VINKKEJÄ  

 • Tavallinen virhe on, että polvinivelet eivät ole laitteen liikeakselilla. Sen vuoksi reiden ojennus tuntuu luonnottomalta ja epämukavalta. Siksi laite kannattaa säätää huolellisesti ennen liikkeen aloittamista.
 • Myös aivan liian suuren painon käyttö on yleinen virhe. Tämä johtaa siihen, ettet voi ojentaa polvia mahdollisimman suoriksi yläasennossa. Siksi ei kannata käyttää suurempaa painoa kuin sellaista, että pystyy tekemään selvän pysähdyksen yläasennossa.
 • Reiden ojennus on eristämisharjoitus, jossa on mahdollisuus saada hyvä kontakti nelipäisiin reisilihaksiin. Kontaktin säilyttämiseksi koko liikkeen ajan on säädettävä laite niin, että lihaksissa on jännitystä jo alkuasennosta lähtien, sekä suoritettava harjoitus hallitussa tahdissa sekä eksentrisessä että konsentrisessä vaiheessa. 


MUUNNELMA 

Reiden ojennus istuen sopii oikein hyvin eksentriseen harjoitteluun, sillä voit työntää painon ylös molemmilla jaloilla ja pitää vastaan yhdellä jalalla matkalla takaisin. Näin voit saada aikaan nelipäisten reisilihasten eksentrisen ylikuormituksen.

LIHAKSET 

Tässä luetellaan lihakset, joilla on ratkaiseva rooli harjoituksen toteutuksessa.


Agonistit

▪ Nelipäiset reisilihakset


TÄHÄN LIITTYVÄT HARJOITUKSET 

Tässä luetellaan harjoituksia, jotka kuormittavat samoja tai läheisiä lihasryhmiä.


Nelipäiset reisilihakset

 • Kyykky
 • Etukyykky
 • Jalkaprässi


LUOKITTELU  

Harjoitustyyppi: Eristämisharjoitus

Liikutettava nivel: Polvinivel

Liiketyyppi: Polven ojennus


VARUSTEET

Tässä luetellaan ehdotuksia henkilökohtaisiksi treenivarusteiksi, jotka voivat aktiivisesti edistää harjoituksen suorittamista ja/tai pienentää loukkaantumisriskiä.

Reiden ojennus on lukitulla liikeradalla tehtävä eristämisharjoitus, jossa käytetään suhteellisen pieniä painoja. Koska liike tehdään pääasiassa polvinivelellä, jotkut voivat kuitenkin kokea paikallista epämukavuutta harjoitusta suorittaessaan. Silloin voi olla hyvä ajatus panostaa lämmittävään ja tukevaan polvisuojaan. Polvilämmitin on tiukka, lämmittävä neopreenituki, joka pujotetaan polvinivelen päälle kivuttoman liikkuvuuden varmistamiseksi.

Varusteet: Reiden ojennus
Myyntimenestys
14.92 €
Osta
Osta
41.17 €
Osta
Osta