ISTUMAANNOUSU KIERTÄEN

Istumaannousu kiertäen harjoittaa sekä suoria että vinoja vatsalihaksia. Täydellinen sinulle, joka haluat upeat ja vahvat vatsalihakset.  

Istumaannousu kiertäen sopii sinulle, joka haluat erityisesti vinoihin vatsalihaksiin keskittyvää core-treeniä. Kun tavallinen istumaannousu keskittyy ennen kaikkea sixpackin muodostavaan rectus abdominikseen, istumaannousu kiertäen aktivoi hieman enemmän bliquus internusta ja externusta. Täydellinen sinulle, joka haluat kehittyneet ja vankat vatsalihakset.


TEE NÄIN  

 1. Asetu selälleen. Joko suoraan lattialle/matolle tai tarkoitukseen sopivaan vinoon penkkiin. Taivuta jalat siten, että polvet ovat noin 90 asteen kulmassa. Aseta kädet ristiin rinnan päälle tai yhteen niskan taakse. 
 2. Taivuta jalat siten, että polvet ovat noin 90 asteen kulmassa. Aseta kädet ristiin rinnan päälle tai yhteen niskan taakse. 
 3. Aloita liike nostamalla rintarankaa rutistamalla keskivartaloa. 
 4. Jatka sen jälkeen nostamalla myös selän alaosa taivuttamalla lantiota samalla, kun kierrät vartaloa. Ajattele että toisen puolen olkapään tulee lähestyä toisen puolen polvea. 
 5. Laskeudu sen jälkeen hallitusti lähtöasentoon ja toista. 
 6. Tee toisto samaan suuntaan tai vaihda vuorotellen puolelta toiselle. 


VINKKI  

 • Yleinen virhe on, että jalkoja käytetään ylävartalon keinuttamiseen. Voit siksi laittaa jalat puolapuun tai muun vastaavan alle. Jos treenaat kaverin kanssa, voitte vuorotellen pitää toistenne jaloista kiinni. Kun jalat ovat tuettuina, liikkeestä tulee vakaampi ja sinun on helpompi keskittyä tekniikkaan, joka pistää oikeat lihakset töihin. 
 • Toinen yleinen virhe on, että yrittää vetää itsensä ylös käsien avulla, kun kädet ovat niskan takana. 
 • Se kuinka raskas istumaannoususta kiertäen tulee, riippuu suurimmaksi osaksi siitä, mihin kädet laitat. Harjoituksesta tulee raskaampi, mitä pidemmällä pään takana tai yläpuolella kädet ovat. Toinen vaihtoehto, jolla harjoituksesta saa raskaamman, on pitää sylissä tai pään yläpuolella käsissä painoa.


VARIAATIO 

Voit tehdä istumaannousun kiertäen lattialla tai vatsapenkissä. Vatsapenkissä voit helposti tukea jalat. Lisäksi harjoituksesta tulee raskaampi, koska joudut nousemaan ylämäkeen.

LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.


Agonistit

▪ Obliquus


Synergistit

▪ Quadratus lumborumVASTAAVAT HARJOITUKSET

Tässä on lueteltu harjoituksia, jotka kuormittavat samaa tai samankaltaista lihasryhmää.


Obliquus

 • Sivulankku
 • Sivutaivutus
 • Polven nosto vinoon, roikkuen


LUOKITUKSET  

Harjoitustyyppi: Keskivartaloharjoitus

Liikkuva jäsen: Vartalo

Liikkeen tyyppi: Vartalon sivutaivutus


VÄLINEET

Luettelemme tässä ehdotuksia henkilökohtaisista treenivälineistä, joilla voi aktiivisesti edistää harjoituksen toteuttamista ja/tai vähentää loukkaantumisriskiä.

Jos aiot tehdä istumaannousuja muualla kuin salilla, sinun kannattaa käyttää ohutta treenimattoa, jotta liike olisi mukavampi tehdä. Jos haluat tehostaa treeniä, yksinkertainen kotikäyttöön tarkoitettu vatsapenkki voi olla hyvä vaihtoehto. Jos penkin lisääminen ei tarjoa riittävästi haastetta, vaikeusastetta voi helposti lisätä pitämällä painoa (esim. kuntopalloa, käsipainoa tai levypainoa) ylävartaloa vasten.

Varusteet: Istumaannousu kiertäen
+ 2 vaihtoehtoa
27.90 €
Osta
Osta
+ 5 vaihtoehtoa
11.00 €
Osta
Osta
+ 2 vaihtoehtoa
+ 2 vaihtoehtoa
29.00 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
10.90 €
Osta
Osta