OJENTAJAPUNNERRUS KÖYDELLÄ

Ojentajapunnerrus köydellä taljassa on erinomainen ojentajatreeni sinulle, joka haluat väsyttää ojentajat kunnolla.  

Ojentaja on ylävartalon suurin lihas, ja siksi sen tulee saada ansaitsemansa huomio. Tehokas tapa varmistaa tämä, on lopettaa treeni yksinkertaiseen ojentajaharjoitukseen, kuten ojentajapunnerrukseen köydellä. Harjoitus tehdään seisten taljassa ja oikealla tekniikalla pystyt puristamaan viimeisenkin toiston ojentajistasi. Ojentajapunnerrus köydellä on yksinkertainen harjoitus, mutta se harjoittaa ennen kaikkea kahta kolmesta ojentajan päästä. Pitkä pää, joka kiinnittyy lapaluuhun ja myös ojentaa olkaniveltä, ei aktivoidu optimaalisesti, koska se toimii lyhentyneenä niin kutsutussa aktiivisessa insuffisienssissa.


TEE NÄIN  

 1. Seiso suorassa tai hieman etunojassa polvet hieman taivutettuina ja kasvot kohti taljalaitetta. 
 2. Tartu köyteen peukalot ylöspäin. Anna kyynärpäiden olla vartalon vieressä ja pidä kädet lähellä toisiaan. 
 3. Vedä köyttä suoristamalla kyynärpäät. Samalla kun suoristat kyynärpäät, kädet viedään hieman erilleen ja kyynärvarret pronatoivat siten, että peukalot osoittavat vinosti toisiaan kohti ala-asennossa. 
 4. Palaa sen jälkeen lähtöasentoon hallitusti. Huolehdi, että kyynärpäät ovat kiinni vartalossa koko liikkeen ajan. 


VINKKI  

 • Ajattele, että ojentajat tekevät liikkeessä työn. Huolehdi siksi siitä, että kyynärpäät ovat samassa asennossa koko liikkeen ajan. Yleinen virhe on käyttää liian raskasta painoa, mikä muun muassa saa kyynärpäät irtoamaan vartalosta, jotta esimerkiksi leveä selkälihas pystyy auttamaan liikkeessä. 
 • Tarkista, ettet seiso liian lähellä taljaa, muutoin vaijeri osuu kasvoihin tai vartaloon liikkeen aikana. Jos seisot liian lähellä taljaa, ojentajien jännitys karkaa helposti yläasennossa, kun kyynärpäät ovat täysin taivutettuina.
 • Ojentajien aktivoinnin säilyttäminen suurimman osan liikkeestä onnistuu esimerkiksi, kun seisoo hieman etunojassa kyynärpäät hieman vartalon edessä. Siten ojentajien pitkä pää on hieman edullisemmassa asennossa, samalla kun vältyt siltä, että reidet ovat tiellä, kun ojennat kyynärpäät ala-asennossa. Yleinen virhe on se, että ylävartalo nojaa eteenpäin ala-asennossa, jotta kyynärpäät voisi suoristaa kunnolla. Tämä johtuu usein liian raskaasta painosta.


VARIAATIO 

Harjoituksen voi tehdä suoralla tangolla, kulmatangolla tai köydellä.

LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.


Agonistit

▪ Triceps brachii


VASTAAVAT HARJOITUKSET 

Tässä on lueteltu harjoituksia, jotka kuormittavat samaa tai samankaltaista lihasryhmää.


Triceps brachii

 • Dippi
 • Kapea penkkipunnerrus
 • Kickback
 • Ranskalainen punnerrus
 • Ojentajapunnerrus tangolla


LUOKITUKSET 

Harjoitustyyppi: Eristävä liike

Liikkuva raaja: Kyynärnivel

Liikkeen tyyppi: Kyynärpään ojennus


VÄLINEET

Luettelemme tässä ehdotuksia henkilökohtaisista treenivälineistä, joilla voi aktiivisesti edistää harjoituksen toteuttamista ja/tai vähentää loukkaantumisriskiä.

Ojentajapunnerrus taljassa on harjoitus, joka kuormittaa ensisijaisesti ranne- ja kyynärniveltä. Voit hyvin käyttää rannesidettä ja kyynärtukea saadaksesi tukea ja liikkuvuutta näihin niveliin. Ranneside on paksu, joustava kangas, joka kääritään ranteen ympärille tueksi. Kyynärtuki on napakka, lämmittävä neopreenituki, joka vedetään kyynärpään kohdalle varmistamaan kivuton liike.

Jos sinulla on otteessa ongelmia, voi olla hyvä ajatus hankkia hyvät treenihanskat tai magnesiumkarbonaattia. Jälkimmäistä saa sekä kiinteässä että nestemäisessä muodossa.

Varusteet: Ojentajapunnerrus köydellä
5 arvostelu
4.90 €
Monthly highlight
Edullinen
Monthly highlight
Edullinen
1 arvostelu
77.94 €
Alhaisin hinta 77.94 €
Alhaisin hinta 77.94 €
Myyntimenestys
Myyntimenestys
6 arvostelu
84.90 €
Myyntimenestys
+ 27 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 27 vaihtoehtoa
751 arvostelu
26.90 €
Osta
Osta
Monthly highlight
Edullinen
+ 5 vaihtoehtoa
Monthly highlight
Edullinen
+ 5 vaihtoehtoa
42 arvostelu
8.72 €
Alhaisin hinta 8.72 €
Osta
Alhaisin hinta 8.72 €
Osta