VIPUNOSTO ETEEN LEVYTANGOLLA

Vipunosto eteen levytangolla on rankka harjoitus sinulle, joka haluat hyvin kehittyneen ja vahvan hartianseudun. 

Vipunostolla eteen levytangolla (engl. front lift barbell) saat lähes erillisen treenin olkapään ulkopuolen pintalihaksille, deltalihaksille. Erotteluharjoitukset sopivat erinomaisesti sinulle, joka treenaat 2-jakoisen treeniohjelman mukaan tai haluat antaa hartianseudulle hieman lisätreeniä.

TEE NÄIN

  1. Tartu levytankoon myötäotteella, kädet hartianleveyden päässä toisistaan.
  2. Seiso alkuasennossa tukevasti ja ryhdikkäästi olkapäät laskettuina alas ja vedettyinä taakse. Pidä levytanko roikkumassa edessäsi suorin tai hieman taivutetuin käsivarsin.
  3. Aloita sen jälkeen liike nostamalla levytankoa eteen ja ylös, kunnes se on hartioiden tasolla. Laske sen jälkeen levytanko alkuasentoon hallitulla liikkeellä ja toista.
  4. Pyri säilyttämään ryhdikäs asento olkapäät laskettuina alas/vedettyinä taakse koko liikkeen ajan.

VINKKEJÄ  

  • Tavallinen virhe on, että käytetään aivan liian suurta painoa, minkä seurauksena paino on heilautettava ylös selän ja lantion avulla. Tämä virhe tapahtuu ennen kaikkea silloin, kun harjoitus tehdään seisten. 
  • Jos haluat varmistaa, että nimenomaan deltalihas joutuu töihin, ei kannata käyttää suurempaa painoa kuin sellaista, jonka deltalihakset juuri pystyvät nostamaan.

MUUNNELMA 

Vipunosto eteen voidaan suorittaa myös käsipainolla tai taljassa.

LIHAKSET 

Tässä luetellaan lihakset, joilla on ratkaiseva rooli harjoituksen toteutuksessa.

Agonistit

▪ Deltoideus anterior

Synergistit

▪ Deltoideus lateralis

▪ Pectoralis major pars clavicularis

▪ Trapezius descendens

TÄHÄN LIITTYVÄT HARJOITUKSET 

Tässä luetellaan harjoituksia, jotka kuormittavat samoja tai läheisiä lihasryhmiä.

Deltoideus anterior

LUOKITTELU  

Harjoitustyyppi: Erotteluharjoitus

Liikutettava nivel: Olkanivel

Liiketyyppi: Olkanivelen koukistus

ERIKOISPIIRTEITÄ

Riippumatta siitä, ovatko tavoitteenasi vahvat hartiat tai leveä ja hyvin muodostunut hartianseutu, tässä on keskityttävä deltalihaksiin. Deltalihas muodostuu etu-, pinta- ja takaosasta, joiden yhteisenä tehtävänä on tuoda voimaa olkaniveleen mutta eri suuntiin. Vipunostossa eteen työskentelevät ennen kaikkea deltalihasten etu- ja pintaosat.

VARUSTEET

Tässä luetellaan ehdotuksia henkilökohtaisiksi treenivarusteiksi, jotka voivat aktiivisesti edistää harjoituksen suorittamista ja/tai pienentää loukkaantumisriskiä.

Vipunosto on erotteluharjoitus, jossa ei käytetä suuria painoja. Jos koet kuitenkin ongelmia otteen pettämisen vuoksi, voi olla hyvä idea investoida hyviin treenikäsineisiin tai magnesiumkarbonaattiin. Viimeksi mainittua on saatavana sekä kiinteänä että nestemäisenä.

Voimaharjoituksia yleensä ja erityisesti niitä, jotka suoritetaan seisten vapailla painoilla, edistää treenikenkien tarkoituksenmukainen valinta. Klassinen lenkkikenkä, jossa on kaareva ja iskuvaimennettu pohja, antaa epävakaan tuen, siksi kannattaa mieluummin valita voimaharjoitteluun tarkoitettu kenkä, jossa on tasainen ja joustamaton pohja.

Varusteet: Vipunosto eteen levytangolla
Myyntimenestys
129.90 €
Myyntimenestys
84.90 €
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
6%
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
6%
+ 5 vaihtoehtoa
8.17 €
Alhaisin hinta 8.72 € (-6%)
Osta
Alhaisin hinta 8.72 € (-6%)
Osta