HAUISKÄÄNTÖ LEVYTANGOLLA

Hauiskääntö levytangolla on hyvä harjoitus sinulle, joka haluat suuret ja vahvat olkavarret.  

Useimmat voimaharjoittelua harrastavat ovat ainakin joskus ajatelleet, että pitäisi saada suuret käsivarret. Ei ole mitenkään harvinaista, että tähän tavoitteeseen käytettävä harjoitus on hauiskääntö levytangolla. Ottaen huomioon, että hauiskääntö levytangolla on todella helppo harjoitus ja antaa samalla mahdollisuuden käyttää suuria painoja ja erotella hauiksia, se on oikein sopiva harjoitus tähän tavoitteeseen pyrittäessä.


TEE NÄIN  

  1. Tartu levytankoon ulospäin kierretyllä otteella (kämmenet ylöspäin) siten, että kädet ovat suunnilleen hartioiden leveyden päässä toisistaan. 
  2. Alkuasennossa käsivartesi ovat täysin ojennettuina ja seisot ryhdikkäästi olkapäät hieman laskettuina ja vedettyinä hieman taakse. 
  3. Käännä sitten tanko ylös hartioiden korkeudelle. Vältä tangon heilauttamista ylös ylävartaloa heiluttamalla. Vaikka pystyt tankoa heilauttamalla nostamaan suurempia painoja, se ei johda parempaan treeniin olkavarsille, koska työn tekee pikemminkin selkä. 
  4. Kun olet päässyt yläasentoon, laske tanko alkuasentoon hallitulla liikkeellä. Muista, että kyynärpäät on pidettävä koko liikkeen ajan kylkiä vasten ja että ranteiden on oltava suorassa.


VINKKEJÄ  

  • Hauiskontaktin lisäämiseksi tehdessäsi hauiskääntöjä levytangolla voi olla hyvä rajoittaa liikeradan laajuutta. Vältä silloin käsivarsien täyttä ojentamista ala-asennossa ja liikkeen kääntämistä, ennen kuin hauikset kadottavat kontaktin yläasennossa. 
  • Tavallinen virhe on heilauttaa levytankoa, koska tällöin saa nostettua suuremman painon. Kuten sanottu, tätä on vältettävä, mutta sääntöön on olemassa poikkeus, nimittäin jos haluat lisätä kuormitusta eksentrisessä vaiheessa. Heilauttamalla tankoa voit saada kunnon kuormituksen hauiksille hallitussa eksentrisessä vaiheessa suuremmalla painolla.


MUUNNELMA 

Eräs muunnelma hauiskäännöstä levytangolla on hauiskääntö levytangolla myötäotteella, jolloin voidaan treenata kyynärvarren ulkopuolta sisäpuolen sijaan. Lisäksi kyynärpään ojentamisen suorittaa brachioradialis eikä biceps brachii.

LIHAKSET 

Tässä luetellaan lihakset, joilla on ratkaiseva rooli harjoituksen toteutuksessa.


Agonistit

▪ M. Biceps brachii


Synergistit

▪ M. Brachialis

▪ M. Brachioradialis

▪ Kyynärvarren ojentajat


TÄHÄN LIITTYVÄT HARJOITUKSET 

Tässä luetellaan harjoituksia, jotka kuormittavat samoja tai läheisiä lihasryhmiä.


M. Biceps brachii

  • Hauiskääntö levytangolla
  • Vasarakääntö
  • Keskitetty hauiskääntö
  • Hauiskääntö taljassa


LUOKITTELU  

Harjoitustyyppi: Erotteluharjoitus

Liikutettava nivel: Kyynärnivel

Liiketyyppi: Kyynärpään ojennus


ERIKOISPIIRTEITÄ

Hauiskääntö levytangolla tehdään yleensä seisaaltaan suoralla levytangolla, jolloin on kyse ns. suorasta hauiskäännöstä levytangolla. Halutessasi voit suorittaa hauiskääntöjä levytangolla erilaisilla kaarevilla tangoilla, jolloin voit asettaa ranteet eri kulmaan.  Kaikki muunnelmat ovat hyvää treeniä hauiksille, joten suurin ero on oikeastaan kyynärvarsien treenaustavassa. Suora levytanko asettaa hieman suuremmat vaatimukset kyynärvarsien voimalle esimerkiksi EZ-tankoon verrattuna.


VARUSTEET

Tässä luetellaan ehdotuksia henkilökohtaisiksi treenivarusteiksi, jotka voivat aktiivisesti edistää harjoituksen suorittamista ja/tai pienentää loukkaantumisriskiä.

Hauiskääntö on erotteluharjoitus, jossa käytetään suhteellisen pieniä painoja. Jos koet kuitenkin ongelmia otteen pettämisen vuoksi, voi olla hyvä idea investoida hyviin treenikäsineisiin tai magnesiumkarbonaattiin. Viimeksi mainittua on saatavana sekä kiinteänä että nestemäisenä

Voimaharjoituksia yleensä ja erityisesti niitä, jotka suoritetaan vapailla painoilla, edistää treenikenkien tarkoituksenmukainen valinta. Klassinen lenkkikenkä, jossa on kaareva ja iskuvaimennettu pohja, antaa epävakaan tuen, siksi kannattaa mieluummin valita voimaharjoitteluun tarkoitettu kenkä, jossa on tasainen ja joustamaton pohja.

Varusteet: Hauiskääntö levytangolla
Myyntimenestys
129.90 €
Myyntimenestys
84.90 €
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
10.90 €
Osta
Osta