HAUISKÄÄNTÖ MYÖTÄOTTEELLA TALJASSA

Hauiskääntö myötäotteella taljassa tarjoaa hyvää treeniä kaikille kyynärpään koukistajille, mutta se keskittyy brachioradialis-lihakseen.  

Erilaiset hauiskäännöt muodostavat pohjan eristävälle hauistreenille. Tekemällä hauiskäännöt myötäotteella saat paremmat edellytykset brachioradialiksen treenaamiseen, joka on yksi kyynärvarren suurimmista lihaksista. Kun teet hauiskäännön taljassa kämmenet ylöspäin, treenaat ennen kaikkea kaksipäistä hauislihasta biceps brachiita. Jos sen sijaan teet hauiskäännön myötäotteella taljassa kämmenet alaspäin, biceps brachii löystyy ja päätyy epäsuotuisaan tilaan, niin kutsuttuun aktiiviseen insuffisienssiin. Käänteinen myötäote saa aikaan sen, että brachioradialis saa entistä tärkeämmän tehtävän kyynärpään taivuttamisessa. Hauiskääntö myötäotteella taljassa, jota englanniksi kutsutaan nimellä reverse cable curl, on siten harjoitus, joka harjoittaa sekä olkavarsia että kyynärvarsia.


TEE NÄIN  

  1. Seiso suorassa polvet hieman taivutettuina ja kasvot kohti taljalaitetta. Tartu tankoon myötäotteella kädet noin hartioiden levyisessä asennossa. 
  2. Lähtöasennossa seisot ryhdikkäästi olkapäät hieman taakse- ja alaspäin, kädet vartalon vieressä ja täysin suorassa. 
  3. Aloita sitten liike taivuttamalla kyynärpäitä ja kääntämällä tanko hartioiden korkeudelle. 
  4. Kun olet yläasennossa, laske tanko lähtöasentoon hallitusti. Muista, että kyynärpäät tulee pitää sivuilla koko liikkeen ajan ja että ranteiden tulee olla suorassa.


VINKKI  

  • Älä heilauta tankoa ylävartaloa keinuttamalla. Vaikka pystyisit tankoa heilauttamalla käyttämään enemmän painoja, se ei tee käsitreenistä parempaa, koska tällöin töitä tekee pikemminkin selkä.
  • Harjoituksen yläasennossa kyynärvarret voi viedä hieman eteenpäin liikelaajuuden lisäämiseksi, mutta pysäytä liike, kun kyynärvarret ovat pystysuorassa, ettei lihaksen jännitys katoa.


LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.

LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.


Agonistit

▪ Brachioradialis


Synergistit

▪ Biceps brachii

▪ Brachialis


VASTAAVAT HARJOITUKSET 

Tässä on lueteltu harjoituksia, jotka kuormittavat samaa tai samankaltaista lihasryhmää.


Brachioradialis

  • Hauiskääntö levytangolla myötäotteella
  • Rannekääntö
  • Käänteinen rannekääntö


LUOKITUKSET  

Harjoitustyyppi: Eristävä liike

Liikkuva raaja: Kyynärnivel

Liikkeen tyyppi: Kyynärnivelen koukistus


VÄLINEET

Luettelemme tässä ehdotuksia henkilökohtaisista treenivälineistä, joilla voi aktiivisesti edistää harjoituksen toteuttamista ja/tai vähentää loukkaantumisriskiä.

Hauiskääntö taljassa on eristävä liike, jossa käytetään suhteellisen vähän painoa. Jos sinulla on otteessa ongelmia, voi olla hyvä ajatus hankkia hyvät treenihanskat tai magnesiumkarbonaattia. Jälkimmäistä saa sekä kiinteässä että nestemäisessä muodossa.

Varusteet: Hauiskääntö myötäotteella taljassa
Myyntimenestys
14.92 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
84.90 €
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
10.90 €
Osta
Osta