KICKBACK KÄSIPAINOLLA

Jos haluat treenata ylävartalon suurinta lihasta, ojentajaa, kickback käsipainolla on sinulle sopiva harjoitus.  

Kun puhutaan olkavarren treenistä, käsipainoilla tehtävät eristävät harjoitukset ovat yleisiä, ja jos treenaat ojentajaa, kickback on hyvä vaihtoehto. Ojentaja, hevosenkengän muotoinen lihas olkavarren takana, on ylävartalon suurin lihas ja siksi sen tulee saada ansaitsemansa huomio. Olkavarsitreeniin kannattaa siis toisin sanoen lisätä kickback käsipainolla. Se on helppo harjoitus, joka sallii sinun väsyttää ojentajat kunnolla.


TEE NÄIN  

 1. Nojaa toisen puolen kädellä ja säärellä penkkiin. Pyri pitämään lonkka ja olka noin 90° kulmassa ja pitämään samalla selkä neutraalissa asennossa penkin kanssa samansuuntaisesti. 
 2. Pidä toisen puolen jalka tukevasti lattialla. Tartu vapaalla kädellä käsipainoon peukalo eteenpäin. 
 3. Nosta kättä siten, että olkavarsi on samansuuntaisesti ylävartalon kanssa ja kyynärpää pysyy lähellä vartaloa. Lähtöasennossa kyynärnivel on 90° kulmassa. 
 4. Pidä kyynärpää kiinni vartalossa ja ojenna käsi täysin suoraksi. 
 5. Laske sen jälkeen käsipaino lähtöasentoon hallitusti ja toista liike.


VINKKI  

 • Jos haluat suurentaa liikelaajuutta, voit nostaa kyynärpään hieman ylävartalon yläpuolelle. Ojentaja työskentelee ainoastaan lähtöasennossa, kun kyynärvarsi roikkuu suoraan alaspäin, kunnes käsivarsi on täysin suorassa taaksepäin. Vältä siksi käden taivuttamista ojentajan avulla lähtöasennossa, koska se ei kuitenkaan tee ojentajan liikkeestä laajempaa.
 • Yleinen virhe on valita liian raskaat painot. Siksi ei kannata valita niin suuria painoja, ettet pysty pysäyttämään liikettä yläasennossa, kun kyynärpää on täysin ojennettuna.


VARIAATIO 

Jos kaikki penkit ovat varattuja, voit nojata käsipainotelineeseen. Varmista kuitenkin, että nojaat eteenpäin siten, että ylävartalo on samansuuntaisesti alustaan nähden, jotta liike ei rajoittuisi.

LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.


Agonistit

▪ Triceps brachii


VASTAAVAT HARJOITUKSET 

Tässä on lueteltu harjoituksia, jotka kuormittavat samaa tai samankaltaista lihasryhmää.


Triceps brachii

 • Dippi
 • Kapea penkkipunnerrus
 • Ranskalainen punnerrus
 • Ojentajapunnerrus tangolla
 • Ojentajapunnerrus köydellä


LUOKITUKSET 

Harjoitustyyppi: Eristävä harjoitus / Unilateraalinen harjoitus / Yhden käden harjoitus

Liikkuva raaja: Kyynärnivel

Liikkeen tyyppi: Kyynärpään ojennus


VÄLINEET

Luettelemme tässä ehdotuksia henkilökohtaisista treenivälineistä, joilla voi aktiivisesti edistää harjoituksen toteuttamista ja/tai vähentää loukkaantumisriskiä.

Kickback on harjoitus, joka kuormittaa ensisijaisesti ranne- ja kyynärniveltä. Voit hyvin käyttää rannesidettä ja kyynärtukea saadaksesi tukea ja liikkuvuutta näihin niveliin. Ranneside on paksu, joustava kangas, joka kääritään ranteen ympärille tueksi. Kyynärtuki on napakka, lämmittävä neopreenituki, joka vedetään kyynärpään kohdalle varmistamaan kivuton liike.

Jos sinulla on otteessa ongelmia, voi olla hyvä ajatus hankkia hyvät treenihanskat tai magnesiumkarbonaattia. Jälkimmäistä saa sekä kiinteässä että nestemäisessä muodossa.

Varusteet: Kickback käsipainolla
+ 2 vaihtoehtoa
27.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
6%
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
6%
+ 5 vaihtoehtoa
8.17 €
Alhaisin hinta 8.72 € (-6%)
Osta
Alhaisin hinta 8.72 € (-6%)
Osta