KESKITETTY HAUISKÄÄNTÖ

Keskitetty hauiskääntö on kyynärpään koukistajan eristävä harjoitus ja antaa sinun puristaa käsivarsistasi kaiken irti.  

Painoa voi kääntää todella monella tapaa, on kyse sitten eri harjoitteista kuin itse liikkeen teknisestä toteutuksesta. Yleinen virhe on valita aivan liian raskas paino, jolloin vain olkavarren lihakset nostavat painoa ja käsipaino heilautetaan lopuksi ylös jonkinlaisella kokovartaloliikkeellä. Jos tunnistat itsesi tästä kuvauksesta, keskitetty hauiskääntö (eng. concentration curl) on ehkäpä ratkaisu sinulle.


TEE NÄIN  

  1. Valitsemastasi telineestä riippuen seiso tai istu siten, että olkavarren takaosa lepää tyynyä vasten – ilman että kehonpaino roikkuu kainaloista vasten sen yläreunaa.
  2. Tartu tankoon kämmenet ylöspäin, peukalot ulospäin hieman hartioita kapeampaan asentoon. Lähtöasennossa kyynärnivelten tulee olla täysin suorassa.
  3. Aloita sitten liike kääntämällä tanko mahdollisimman lähelle hartioita.
  4. Laske tanko sen jälkeen lähtöasentoon hallitusti ja toista.


VINKKI  

  • Kuten aiemmin on mainittu, yleinen virhe on valita liian painavat painot, jolloin koko vartalo joutuu mukaan heiluriliikkeeseen. Keskitetyn hauiskäännön tarkoitus on välttää tätä, mutta se edellyttää hyvää tekniikkaa ja liikkeen tekemistä hallitusti. 
  • Keskitetyssä hauiskäännössä kannattaa noudattaa arvokasta ohjetta eikä valita niin raskaita painoja, ettei oikeaa tekniikkaa pysty käyttämään.


VARIAATIO 

Keskitetyn hauiskäännön voi tehdä monella tavalla monia salin laitteita hyödyntäen. Istuen käsipainolla siten, että kyynärpää on tiukasti reiden sisäsivua vasten, seisten käsipainolla siten, että olkavarren takaosa nojaa penkkiin, jossa on selkänoja pystyssä. Jos salilla on erityinen penkki/teline keskitetylle hauiskäännölle, vaihtoehtoina on usein suora levytanko, kulmatanko tai taljalaitteen eri vaihtoehdot.

LIHAKSET 

Tässä lihakset, joilla on merkittävä rooli harjoituksen toteuttamisessa.


Agonistit

▪ Brachialis

Synergistit

▪ Biceps brachii

▪ M. Brachioradialis


VASTAAVAT HARJOITUKSET 

Tässä on lueteltu harjoituksia, jotka kuormittavat samaa tai samankaltaista lihasryhmää.


▪ Hauiskääntö levytangolla ▪ Vasarakääntö ▪ Hauiskääntö taljassa


LUOKITUKSET  

Harjoitustyyppi: Eristävä harjoitus / Unilateraalinen harjoitus / Yhden käden harjoitus

Liikkuva raaja: Kyynärnivel

Liikkeen tyyppi: Kyynärnivelen koukistus


KURIOSITEETTI

Keskitetyllä hauiskäännöllä on monia nimityksiä, joista yksi varhaimmin tunnetuista on Scott Curl. Liike on nimetty ammattilaiskehonrakentajan Larry Scottin mukaan, jonka suuruudenaika oli 60-luvun alkupuoliskolla. Ennen kuin Larry Scott teki keskitetystä hauiskäännöstä tunnetun, liikettä kutsuttiin nimellä Preacher Curl.


VÄLINEET

Luettelemme tässä ehdotuksia henkilökohtaisista treenivälineistä, joilla voi aktiivisesti edistää harjoituksen toteuttamista ja/tai vähentää loukkaantumisriskiä.

Keskitetty hauiskääntö on eristävä liike, jossa käytetään suhteellisen vähän painoa. Jos sinulla on otteessa ongelmia, voi olla hyvä ajatus hankkia hyvät treenihanskat tai magnesiumkarbonaattia. Jälkimmäistä saa sekä kiinteässä että nestemäisessä muodossa.

Varusteet: Keskitetty hauiskääntö
5 arvostelu
4.90 €
Myyntimenestys
129.90 €
Myyntimenestys
20%
Myyntimenestys
20%
5 arvostelu
67.92 €
Alhaisin hinta 84.90 € (-20%)
Alhaisin hinta 84.90 € (-20%)
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 26 vaihtoehtoa
724 arvostelu
26.90 €
Osta
Osta
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
Myyntimenestys
+ 5 vaihtoehtoa
42 arvostelu
10.90 €
Osta
Osta